Μ. Ριτσούδης: Ο αξιωματικός που αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο στην Σερβία μιλά για την πράξη του 18 χρόνια μετά

(Τι ευλογία!!! Που να ήξερα τότε που διάβαζα στις εφημερίδες την άρνησή σου να υπηρετήσεις τα σατανικά σχέδια της Νέας Τάξης και αισθανόμουν υπερήφανος για σένα αδελφέ, ότι η Κυρία Θεοτόκος θα σε έφερνε εδώ, στην «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ», να σε γνωρίσω! Τώρα με δάκρυα να κυλούν γονάτισα και ευχαρίστησα την Κυρία Θεοτόκο μας. Ω πανύμνητε Μήτερ, η τεκούσα τον πάντων Αγίων αγιώτατον Λόγον! )

Πού βρίσκεται σήμερα σήμερα ο ανθυποπλοίαρχος του αντιτορπιλικού Θεμιστοκλής Μαρίνος Ριτσούδης και γιατί αρνήθηκε την παρασημοφόρηση από τους Σέρβους



Ως " φανταστικό συναίσθημα" περιγράφει την απόφαση του να στηρίζει την Σερβία " ένα έθνος που αγωνίζονταν ενάντια σε ένα πολύ μεγαλύτερο εχθρό", ο Μαρίνος Ριτσούδης, ο πρώην ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος είχε αρνηθεί το 1999 να επιβιβαστεί στο Αντιτορπιλικό Θεμιστοκλής που ετοιμάζονταν να αναχωρήσει για την Αδριατική.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου μετά από μία κινητικότητα που υπήρξε γύρω από το πρόσωπο του το τελευταίο διάστημα στην γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα τον είχε αναζητήσει πρόσφατα για να διαπιστώσει εάν θα δεχόταν να παρασημοφορηθεί και να ανταμειφθεί  για την πράξη του.




Μ. Ριτσούδης: Ο αξιωματικός που αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο στην Σερβία μιλά για την πράξη του 18 χρόνια μετά
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Ριτσούδης αρνήθηκε. Συγκεκριμένα ανέφερε " Τους ενημέρωσα ότι δεν θέλω τίποτα και όλα τα χρήματα να πάνε στους γενναίους ανθρώπους (σ.σ. της Σερβίας) που πολέμησαν εναντίον όλων και χωρίς τύχη".

Την βράβευση του Ριτσούδη με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Σερβίας είχε ζητήσει πρόσφατα και ο Dusan Milosavljevic, αντιπολιτευόμενο μέλος της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης.
Ο Ριτσούδης, ο οποίος για την κίνηση του αποτάχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και σήμερα εργάζεται ως καπετάνιος σε γιοτ, ανέφερε στην Blic ότι " είμαι πολύ περήφανος για την στιγμή αυτή που χάρισα τόσο στον εαυτό μου όσο και στον λαό σας. Αυτή είναι η κοινή ιστορία που ενώνει εμένα με τα πιστεύω μου και τα πιστεύω των Σέρβων".


1999: Η άρνηση και το Ναυτοδικείο

Δύο 24ώρα πριν από τον απόπλου του “Θεμιστοκλής”για την Αδριατική, το 1999, ο ανθυποπλοίαρχος θα συναντηθεί με τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο καθώς και με τον Πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό, ο οποίος και κάθισε στο πλάι του στην αίθουσα του ναυτοδικείου, στις 21 Απριλίου του 1999.
Ο κ. Μεταλληνός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον κ. Ριτσούδη. Τον επισκέφθηκε σπίτι του και του εξήγησε τι ήθελε να κάνει. Αυτός, όπως είπε, ζήτησε από τον ανθυποπλοίαρχο "να ακολουθήσει τη συνείδησή του", να σκεφτεί όμως και τις επιπτώσεις που θα είχε η υλοποίηση της απόφασής του.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Ριτσούδη “ Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς” δείχνονταν την εικόνα του Χρηστού πάνω από το Προεδρείο “τον οποίο και εγώ βάζω πάνω από όλα, γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του κάθενος”.
Ο Ριτσούδης είχε ενημέρωσει και τον διοικητή του και τον κυβερνήτη του Θεμιστοκλής και τον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για την άρνηση του να υπακούσει στην διαταγή. Τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο χρόνων και έξι μηνών με τριετή αναστολή, απόφαση η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι έξω από το Ναυτοδικείο είχαν συσπειρωθεί υπέρ του Ριτσούδη, οι λιμενεργάτες του ΠΑΜΕ με κυρίες θρησκευτικών οργανώσεων.
Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Ναυτικού προχώρησε στην απόταξη του Ριτσούδη. Ο τελευταίος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χωρίς όμως να καταφέρει να δικαιωθεί.
Φωτογραφίες: Eurokinissi
-----------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Εὐχαριστῶ τόν Πανάγαθον Θεόν πού μ' ἔκανε συναγωνιστήν τοῦ ἐκλεκτοῦ ἀδελφοῦ Μαρίνου Ριτσούδη κατά τῶν αἱρέσεων. Προβαίνω εἰς αὐτό τό ἐπαινετικόν σχόλιον, ἐπειδή γνωρίζω τήν ταπεινήν ψυχήν του καί πιστεύω ὅτι δέν τοῦ δημιουργῶ λογισμούς ὑπερηφανείας. Ἄς προσέξουν ὅσοι προσπαθοῦν λυσσωδῶς νά τόν μειώσουν, ἐπειδή τόν βρίσκουν μπροστά τους στό θέμα τῶν ΘΝΠ, ὅπου ὁ Μαρῖνος τηρεῖ ἀκραιφνῶς Ὀρθόδοξον στάσιν.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ήξερες μέχρι τώρα κ. διαχειριστά;;;

Ανώνυμος είπε...

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν Τότε τον στήριξε Κάποιος απο την Εκκλησία ΓΟΧ

Ν/Α είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ ο Άγιος Τριαδικός Θεός και η Κα Θεοτόκος, να σε έχουν με υγεία πνευματική και σωματική, τέλος δε καλήν απολογία να έχουμε εν ημέρα Κρίσεως, το μεγαλύτερο μυστήριο.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Εὐχαριστῶ τόν Πανάγαθον Θεόν πού μ' ἔκανε συναγωνιστήν τοῦ ἐκλεκτοῦ ἀδελφοῦ Μαρίνου Ριτσούδη κατά τῶν αἱρέσεων. Προβαίνω εἰς αὐτό τό ἐπαινετικόν σχόλιον, ἐπειδή γνωρίζω τήν ταπεινήν ψυχήν του καί πιστεύω ὅτι δέν τοῦ δημιουργῶ λογισμούς ὑπερηφανείας. Ἄς προσέξουν ὅσοι προσπαθοῦν λυσσωδῶς νά τόν μειώσουν, ἐπειδή τόν βρίσκουν μπροστά τους στό θέμα τῶν ΘΝΠ, ὅπου ὁ Μαρῖνος τηρεῖ ἀκραιφνῶς Ὀρθόδοξον στάσιν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ :

π.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΖΙΩΓΟΣ

π.ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΪΟΣ

π.ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ

π.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ

π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

π.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

π.ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

μ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΣΗΣ

γ.ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΙΤΣΟΥΔΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΚΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σταύρος Τ. είπε...

Δεν ξερω αν είναι ειρωνικο το σχόλιο 6.25 αλλα εμεις απλά γνωρίζουμε καποια πραγματα κι ειμαστε υποχρεωμένοι να τα πουμε. Τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο, γιατί πρέπει να κοιτάξουμε και το δικό μας συμφέρον
Και να ξεκόψουμε από εκεινους που δεν είναι πια Ορθοδοξοι, αλλιώς ποιο το νόημα να αφιερώνουμε χρόνο κ.α. πράγματα στην Εκκλησία ;
Πώς θα αντικρύζουμε και θα ασπαζόμαστε τις εικόνες των Αγίων ;
Κι υπάρχουνε κι άλλοι, που απλά δεν λειτουργούνε μέσω internet
Μεσα σ΄αυτή την λίστα υπάρχουνε τεράστιες Εκκλησιολογικές διαφορές....μην φτιάξουμε έναν άλλο Οικουμενισμο αντιδρωντων
π.χ. ο Ιερέας του Πειραιά προς το παρον παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στην δυνητικη αποτειχιση, κρατώντας το Ποιμνιο μέσα στην αιρεση. Και με τον Χριστό και με τον Διάβολο δεν γίνεται

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Στάυρο25 Οκτωβρίου 2019 - 6:48 π.μ.

Όσοι μένουν στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να κάνουν αποτείχιση που να πάνε ;

ΑΓΑΘΩΝ είπε...


25 Οκτωβρίου 2019 - 6:48 π.μ.: ποιος είναι ορθόδοξος και ποιος όχι ;

Ανώνυμος είπε...

Αν και το σχόλιο ηταν προβοκατόρικο γιατί στην λίστα υπάρχει εκκλησιολογικο χάσμα παρα ταύτα ίσως βγει κάτι

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Β. είπε...


ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ.

Κάθε παπάς και Πάπας,κάθε λαϊκός και θεολόγος.

Σταύρος Τ. είπε...

Αδελφέ 7.01 πολύ δύσκολο το ερώτημά σου και θα απαντησω γενικολογα, καθως είναι τεραστιο αυτό το βαρος
Από ότι ξέρω (σε γενικές γραμμές) υπάρχουνε αποτειχισμένοι από την κρατουσα, που ακολουθούνε και το Πάτριο. Από τα λίγα που γνωρίζω, μου έχει αφήσει καλή εντύπωση π.χ. ο π. Σταύρος Βαϊος, που αποτειχιστηκε το 2009
Ήτανε βεβαια αρκετα χρονια σε κοινωνια με αιρετικούς και σχισματικούς, αλλά και ποιος να τον αποκαταστήσει ;
Σε ποιο μπάχαλο ΓΟΧ να πηγαινε, έτσι όπως διασύρανε οι νέο Επισκοποι τον αγώνα ;
Από τους ΓΟΧ υπάρχει αποτειχισμένος Ιερέας στον Βόλο, αλλά δεν γνωρίζω πολλά κι ένας ακόμη υπέργηρος στην Βόρεια Ελλάδα, που δεν γνωρίζω ακόμα λεπτομέρειες. Όπως υπάρχει και στην Χίο
Από το να πηγαίνεις στους Οικουμενιστες, πήγαινε και στους άλλους ΓΟΧ απλά να Εκκλησιάζεσαι κι όχι να πάρεις Μυστήρια. Μην σε φλομώσουνε όμως με δήθεν αγώνες, επικαλούμενοι τους παλαιούς αγώνες, γιατί σήμερα ΔΕΝ
Το πρόβλημα είναι (και φταίει σ΄αυτο και το Ποιμνιο) ότι ελάχιστοι Ιερείς αποτειχιζονται από νέο και παλαιό κι έτσι φτάσαμε στο θλιβερο σήμερα.
Κι έτσι αναγκαζόμαστε να μιλάμε εμείς οι λαϊκοί, που κάτω από άλλες περιπτώσεις θα το θεωρούσαμε μεγάλη ντροπή κι ασέβεια να εμφανίζεται το όνομά μας. Όταν δηλαδή θα μιλάγανε οι Γεροντάδες, οι Μοναχοί κι οι Ιερείς

Σταύρος Τ. είπε...

7.03 τον Ιερέα από Πειραιά ο ίδιος ο Μέγας Βασίλειος δεν τον συγκαταλέγει στους Ορθοδόξους, όπως είναι αυτή την στιγμή :
«Οἵτινες τήν ὑγιᾶ ὀρθόδοξον πίστιν προσποιούμενοι ὁμολογεῖν, κοινωνοῦσι δέ τοῖς ἑτερόφροσι, τούς τοιούτους, εἰ μετά παραγγελίαν μή ἀποστῶσιν, μή μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλά μηδέ ἀδελφούς ὀνομάζειν..

Tους υπόλοιπους, άλλους τους σεβομαι περισσότερο, ακόμα κι από την κρατούσα (άσχετα αν διαφωνώ) κι άλλους λιγότερο

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Σταύρο25 Οκτωβρίου 2019 - 7:24 π.μ. :
Από το να πηγαίνεις στους Οικουμενιστες, πήγαινε και στους άλλους ΓΟΧ απλά να Εκκλησιάζεσαι κι όχι να πάρεις Μυστήρια.

Σε ποιους από όλους ;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 25 Οκτωβρίου 2019 - 6:25 π.μ.

Ἀδελφέ, ἐγώ δέν δέχομαι νά μέ χαρακτηρίζῃ κάποιος «στυλοβάτην» τῆς Κανονικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, διότι ἁπλῶς δέν εἶμαι ἄξιος γι' αὐτόν τόν ρόλον, ὁ ὁποῖος ἀπαιτεῖ πολύ περισσότερα ἀπ' ὅσα κάμνω ἐγώ (σχόλια στό διαδίκτυον καί ἐπιστολές). Συμφωνῶ μέ ὅσα ἔγραψε παραπάνω ὁ ἀγαπητός ἀδελφός Σταῦρος, ὅτι ἡ λίστα σου εἶναι ἑτερόκλητος κ.λπ.

Ν/Α είπε...

Ενώ εσείς οι νεοκαινοτόμοι, είστε όλοι ενωμένοι και μνημονεύετε Πατριάρχη, που "ορθοτομει", όσο σας δίνει μισθό το Κράτος.

Εάν σας κόψει τον μισθό,
κατεβαίνετε στους δρόμους.


Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένο το σχόλιο του Σταύρου Τ. 7:28 μ.μ. που γράφει παλαιοημερολογίτικα πλανεμένα σχόλια.
Δεν ξέρει να εξηγεί σωστά το εδάφιο.

Σταύρος Τ. είπε...

Στους Ματθαϊκούς δεν θα πάταγα εγω
Εκείνοι του Καλλινικου και του Μακαρίου, δεν θεωρώ ότι έχουνε μεγάλες διαφορές
Στο Σχίσμα του 1995 δεν θα πιστεψω ότι ήτανε αθώες περιστερές οι Καλλινικοί (τότε Χρυσοστομικοί) αλλά και σήμερα οι του Μακαρίου τρέχουνε προς ένωση, αποδεχόμενοι δηλαδή όσα κανουνε οι Καλλινικοί. Απλά, ως "αντιπολίτευση" που είναι, δειχνουνε καλύτεροι
Κάποιους αξιόλογους Ιερείς σαφώς και θα βρείτε εκεί πέρα και μακάρι να τους προτρέψετε κι εσείς να πράξουνε τα δέοντα...

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Β. είπε...

Marinos Ritsoudis είπε 25 Οκτωβρίου 2019 - 7:51 π.μ.

Το Κράτος αναγνωρίζει εμάς ως την Μοναδική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα και όχι εσάς του σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες που είστε χίλια κομμάτια.

Ανώνυμος είπε...

Να επιστρέψεις στην Εκκλησία , να φύγεις απο το παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα και να προσέχεις να μην σου φουσκώνουν τα μυαλά πλανεμένοι σαν τον 6:25 π.μ. -ούτε στο παραμικρό δεν ισχύει όσο δεν επιστρέφεις στην Εκκλησία.

Εντάξει παλαιοημερολογίτα Δ. Χατζηνικολάου;

Σταύρος Τ. είπε...

Nα χαίρεσαι το κράτος σου Ιερομόναχε...αν σου φερουνε εκδρομη και τίποτα loatki, να κανεις "υπακοή", όπως σε τόσα άλλα...
εχουνε ξεπουληθει τα παντα κι εσυ έχεις ως επιχειρημα την στάση του κρατους, θλιβερέ

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ «Ἱερομόναχον Β.» 25 Οκτωβρίου 2019 - 8:09 π.μ.

Συχνά, ὁ γ. Μεθόδιος Ἐσφιγμενίτης λέγει στίς ὁμιλίες του ὅτι ὅταν ὁ Ἅγιος Ἱππόλυτος (3ος αἰών), Πάπας Ρώμης, ἠρωτήθη ἄν θά ὑπάρχῃ ὠργανωμένη Ἐκκλησία κατά τήν ἐποχήν τοῦ Ἀντιχρίστου, ἀπήντησεν ὡς ἑξῆς: «Θά ὑπάρχῃ, ἀλλά θά εἶναι μέ τόν Ἀντίχριστον!!!» Τί «κάμνει νιάου - νιάου στά κεραμίδια» ἤ ἀλλιῶς «γιά ποιόν χτυπᾶ ἡ καμπάνα»;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

https://scripta---manent.blogspot.com/2019/07/blog-post_241.html

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Β είπε...

25 Οκτωβρίου 2019 - 9:44 π.μ.
https://scripta---manent.blogspot.com/2019/07/blog-post_241.html

Κάθε παπάς και Πάπας. Είστε χειρότεροι και από τους προτεστάντες. Ο κάθε τυχάρπαστος έχει βγάλει την δική σημαία και το δικό του δόγμα.

Ανώνυμος είπε...

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θεματοφύλακες της πίστεως αγιορείτες έχουν σιωπήσει εκκωφαντικά. Πούλησε παγκοσμίως το λάβαρο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ και μόλις ήρθε η ώρα να το αποδείξουν σιώπησαν. Κοιτάζουν το συμφέρον τους κι αφήνουν τα πρόβατα στον εφησυχασμό και στον αχρικαιρισμό. Αυτοί είναι χειρότεροι, καίτοι εναντίον των ΘΝΠ [όχι δημόσια και φανερά ] και της ΚτΠ καίτοι συνοδοιπόροι πνευματικώς με τους ΓΟΧ

Ανώνυμος είπε...

10.10
ενω εσείς που όλοι μαζί ανατρέψατε το ευαγγέλιο και τις οικουμενικές συνόδους είστε και οι τιμητές
βρες άλλο τροπάρι

Ανώνυμος είπε...

25 Οκτωβρίου 2019 - 10:19 π.μ. Η πολιτεία και το Σύνταγμά της που είναι θεμελιωμένο στην Αγία Τριάδα αλλά και το κράτος, αναγνωρίζουν τον Σεβασμιώτατο Ιερώνυμο Β' για Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Οι υπόλοιποι είναι σχισματικοί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησες κ. Διαχειριστή στον πρώτο σχολιαστή 11:45 μ.μ.!!

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δεν το ήξερες μέχρι τώρα κ. διαχειριστά;;;

Οχι δεν το ήξερα. Εσύ το ήξερες;
Γέρασα και ξεχνώ, δεν γνωρίζεις την ηλικία μου;
Να την επαναλάβω; 75...

Είχαμε κάνει και εμείς τότε διαμαρτυρία υπέρ του αδελφού μας "Ορθόδοξου" Σέρβικου λαού.

Παρ' όλα αυτά δεν ξεχνούμε ότι η ηγεσία της Σερβίας ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις που αναγνώρισε τους Σκοπιανούς ως "Μακεδονία"...

Ζη Κύριος!

Σταύρος Τ. είπε...

Nα χαίρεσαι τον Ιερωνυμο 10.29 και τα ωραια επιχειρήματά σου
κι οι αιρετικοί πάνω στην Αγία Γραφή ΛΕΝΕ ότι είναι θεμελιωμένοι
θα θελα να ξερα, σκεφτεστε πολυ (εσύ κι αρκετοί άλλοι), για να τα αμολήσετε αυτα ή απλά προκειμένου να υπερασπιστείτε αυτό που κάνετε θα αμολήσετε την οποιαδήποτε κοτσάνα, προσβάλλοντας οι ίδιοι τον εαυτό σας ;

Ανώνυμος είπε...

Οχι κάτι είχα ακούσει ότι είχε μια περιπέτεια ο Μ.Ριτσούδης αλλά τί ακριβώς δεν ήξερα.
Νόμιζα ότι εσύ σαν διαχειριστής θα γνώριζες για τον επώνυμο φιλοξενούμενο σου Μ.Ριτσούδη. Αλλά βλέπω ούτε εσύ γνώριζες.

Ν/Α είπε...

Και εμένα είναι μεγάλη μου τιμή που αξιώθηκα και βρέθηκα με γενναίους Ορθοδόξους αδελφούς, και γίναμε συνοδοιπόροι στα σκοτεινά μονοπάτια του έξαρνου αιώνα της αποστασίας, άπειρη Δωρεά και Χάριτι Ιησού Χριστού.
Ο Κύριος αδελφοί μου δεν εξετάζει την ποσότητα, αυτή πάντοτε όλα τα χρόνια λίγη ήταν, ο Κύριος εξετάζει την θέρμη και τον πόνο της καρδιάς στα θέματα της Πίστεως και των Αγίων παραδόσεων, και αυτή είναι η ποιότητα. Η μεγάλη Θέρμη της καρδιάς του Αγίου Νικολάου, άστραψε και βρόντηξε τον Άγιο Φούσκο στον Αιρεσιάρχη Αρειο, γιατί δεν τον άντεξε τις βλασφήμιες του. Και ενώ από όλους τους παρόντες της Συνόδου έλαβε την καταδίκη για την φυλακή, ο Καρδιογνώστης Θεός και η Κα Θεοτόκος τού Χάρισαν πολύ μεγάλα Δώρα. Και όσοι σήμερα εξ Ορθοδόξων αντίχριστοι προδίδουν, τα Ιερά και τα Οσια, δεν έχουν δικαίωμα να φορούν τα Ιερά άμφια και να στέκονται στο Φρικτό Θυσιαστήριο.
Πάντοτε οι λίγοι Ενθεοι ήταν γραμμένοι στην ιστορία. Όλοι οι προδότες και οι Ανθέλληνες έγραψαν την ιστορία του διογκωμένου εγώ τους, διότι έβαλαν τα προσωπικά τους υπερφύαλα "θέλω", πάνω από την Ορθοδοξία και τις Άγιες Παραδόσεις.

Είθε να είμαστε πάντοτε από τη Σκέπη Τής Παναγίας μας, και μέχρι την τελευταία ρανίδα της αναπνοής μας, να μας κρατάει όρθιους ο Άγιος Θεός μέσα στην Αγία Του Εκκλησία.

Ερημος πάσης αρετής τυγχάνω, όμως έχω μέσα μου την ακράδαντη Πίστη, την απέραντη Ζωντανή ελπίδα, πως μόνο και μόνο να μείνουμε Ορθόδοξοι σε τούτες τις παμπόνηρες ημέρες με τις πολλές αιρέσεις και παγίδες, θα μάς σώσει ο Κύριος διότι εκλείπει το παράδειγμα των παλαιών πατέρων και οι Εκκλησιαστικοί έχουν ξεφύγει στα προσωπικά τους πάθη. Πολλά τα παραδείγματα.

Καλό αγώνα αδελφοί μου γνωστοί και άγνωστοι, ευχαριστώ θερμά όλους τους που μου συμπαραστέκονται και επίσης ευχαριστώ καί τον ιστολόγο που μας φιλοξενεί με περίσσευμα αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

κ.Διαχειριστή γιατί βάζεις σε εισαγωγικά το "Ορθοδόξου" για τον Σερβικό λαό;;
Δεν πιστεύεις στ' αλήθεια πώς είναι Ορθόδοξος;

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
κ.Διαχειριστή γιατί βάζεις σε εισαγωγικά το "Ορθοδόξου" για τον Σερβικό λαό;;
Δεν πιστεύεις στ' αλήθεια πώς είναι Ορθόδοξος;

Είναι Ορθόδοξος;
Υποθέτω ότι είσαι Ορθόδοξος και αρχίζω τις ερωτήσεις: Εάν έχεις δικαίωμα να ψηφίζεις θα ψήφιζες τους κομμουνιστές; Υποθέτω θα μου απαντούσες όχι, διότι δεν πιστεύουν στον Χριστό και τη διδασκαλία του. Οι Σέρβοι, εκτός των ελαχίστων, πιστεύουν στην διδασκαλία του Χριστού, των Αποστόλων και των Αγίων μας; Δεν νομίζω. Γιατί δεν πιστεύουν; Διότι ο Προκαθήμενος της εκκλησίας των, καθώς και οι Αρχερείς των μετά των οποίων έχει κοινωνία ο Σερβικός λαός, είναι Οικουμενιστές. Είναι δηλαδή μέλη του Π.Σ."Ε". Δεν αναγνωρίζουν την Αγία Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο που ομολογεί το: "Εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν", διότι ως μέλη του Π.Σ."Ε" δέχονται και έχουν υπογράψει το έκτο άρθρο του Κανονισμού το οποίο άρθρο ορίζει την ισοτιμία όλων των μελών του Οργανισμού. Δηλαδή η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι υπόλοιπες Προτεσταντικές παρασυναγωγές είναι εκκλησίες του Χριστού! Οι Παπικοί προς τιμή τους δεν έχουν ενωθεί με το Π.Σ."Ε" γιατί ομολογούν ότι αυτοί είναι η Μία και μοναδική Εκκλησία του Χριστού!
Επίσης δεν είναι Ορθόδοξος ο Σερβικός λαός διότι ο Προκαθήμενος και οι Αρχιερείς του, με τους οποίους κοινωνεί, δεν δέχονται την Τετάρτη Αγία Οικουμενική Σύνοδο η οποία Σύνοδος έχει κατατάξει τους Μονοφυσίτες, αιρετικούς εκτός Εκκλησίας του Χριστού. Αναγνωρίζουν τους Διόσκορο και Αίλουρο, δηλαδή τους φονείς δύο Ορθοδόξων Πατριαρχών, ως Αγίους! (Ο μεν Διόσκορος εφόνευσε τον Άγιο Φλαβιανό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο δε Αίλουρος τον Άγιο Προτέριο Πατριάρχη Αλεξανδρείας).

Δεν θέλω να σε κουράσω συνεχίζοντας. Μόνο μία ερώτηση: Ο Προκαθήμενος και οι Αρχιερείς της δικής σου Εκκλησίας που κοινωνείς μαζί των, μήπως είναι της ιδίας πίστης με τους αντίστοιχους του Σερβικού λαού;

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...


ΣΩΣΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ ΚΙ ΕΓΩ

Δείτε τον πρωτοψάλτη των ΓΟΧ Αθανάσιο Παιβανά με τους οικουμενιστές αρχιεπισκόπους ενώ την επόμενη Κυριακή ψέλνει σε καθεδρικούς των ΓΟΧ

Φήμη αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
https://www.youtube.com/watch?v=9qMEhZI4AGk
https://www.youtube.com/watch?v=DoRc6_T8kZI

Μέγας Συνοδικός Εσπερινός. Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κόρινθος. 28-6-2013
Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος
https://www.youtube.com/watch?v=krg5JWEj7w8

φωτογραφίες από την συναυλία στον πατριαρχικό ναο στο Βελιγράδι
https://paivanas.gr/belgrade-2015-gallery/

Ανώνυμος είπε...

Εχεις λάθος κ. Κώστα.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Εχεις λάθος κ. Κώστα.


Όπως το θέλεις, νάναι ευλογημένο και χωρίς τεκμηριωμένο...

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος (ο μικρός, ο πάντα λάθος)

Ανώνυμος είπε...

Θα σου εξηγήσω κάποια άλλη στιγμή κ. Κώστα, δεν έχω πάντα χρόνο. Μην παρεξηγεισαι.
Προς το παρόν κράτα ότι είσαι λάθος.