Αθλία η κατάσταση των τεσσάρων "Μητροπολιτών" ....

Με έκτακτη, κοινή ανακοίνωση, οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πιστούς, για την προσπάθεια ορισμένων να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη εκκλησία μαζεύοντας υπογραφές.
Η ανακοίνωση των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Μαωνείας-Κομοτηνής και Ξάνθης, αναφέρει:

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ο Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Έκτακτη Ανακοίνωση

----


Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Ἀνακοίνωσις τεσσάρων ψευδο-επισκόπων:

"Μην υπογράψετε για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα."

Δέν γνωρίζω τίποτε γιά τόν βίον καί τήν πολιτείαν τοῦ διωκωμένου ἀρχιμανδρίτου, τοῦ π. Ἰωάννου. Ὡστόσον, ἡ ὡς ἄνω ἀνακοίνωσις εἶναι γενική, ὁπότε νομίζω ὅτι δύναμαι νά τήν σχολιάσω, χωρίς νά θεωρηθῇ ὅτι ὑποστηρίζω τόν π. Ἰωάννην. Κατ' ἀρχάς, νά ὑπενθυμίσω ὅτι, ἀπό τούς 4 ψευδο-επισκόπους πού ὑπογράφουν τήν ἀνακοίνωσιν, ὁ ἕνας διακηρύττει ὅτι ἄν ὁ λαός ταχθῇ ἐναντίον τοῦ Εὐαγγελίου, τό ἴδιο θά πράξῃ κι' ἐκεῖνος(!), ὁ ἄλλος δωρίζει τό κοράνιον στούς μουσουλμάνους, ἀντί τοῦ Εὐαγγελίου, καί ὅλοι μαζί ἀνατρέπουν ἐκ βάθρων τήν Ὀρθοδοξίαν, ἐφόσον δέχονται τήν ψευδο-σύνοδον τοῦ Κολυμπαρίου (2016), ὅτι οἱ αἱρετικοί εἶναι ἐκκλησίαι. Λέγουν, λοιπόν, οἱ 4 ψευδο-επίσκοποι ὅτι δέν θέλουν νά ἱδρυθῇ ἐνορία Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν εἰς τήν περιοχήν των, καθότι οἱ Οἰκουμενισταί ζοῦν ἁρμονικῶς μέ τούς Μουσουλμάνους, καί μία Ὀρθόδοξος ἐνορία θά χαλάσῃ αὐτήν τήν ἁρμονικήν συμβίωσιν, ὅπως ἀκριβῶς ἡ ἐπανάστασις τοῦ 1821 ἐχάλασε, κατά τόν "πατριάρχην" Βαρθολομαῖον (1991), τήν "ἁρμονικήν συμβίωσιν" μεταξύ Ἑλλήνων καί Τούρκων!!! Οἱ Οἰκουμενισταί μᾶς ἔχουν συνηθίσει μέ κάτι τέτοια, ὁπότε δέν μᾶς ἐξέπληξεν ἡ ἀνακοίνωσίς των. Ὁ λαός, ὅμως, πρέπει νά ἀπομακρυνθῇ ἀπό αὐτούς καί, ἄν ἱδρυθῇ ὄντως ἀληθής Ὀρθόδοξος ἐνορία εἰς τήν περιοχήν, νά καταφύγῃ ἐκεῖ, καθότι ἡ κοινωνία μέ τούς Οἰκουμενιστάς ὁδηγεῖ εἰς τήν Κόλασιν.

3 Σεπτεμβρίου 2019 - 4:39 π.μ.

----
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ας εμφανίσουν τις δικαστικές και καταδικαστικές αποφάσεις συνοδικών και πολιτικών δικαστηρίων και τις παραβάσεις του καταδικασθέντος ιερομονάχου και το όνομα αυτού, προς γνώσιν του Χριστεπωνύμου πληρώματος ένεκεν του οποίου είναι δεσποτάδες. Αν τα ανωτέρω όμως του κ. Δ. Χ. αληθεύουν πως δύνανται να στέκονται εις τύπον και τόπον Χριστού; Τον ισχύοντα νόμον της ταυτοπαθείας δεν τον γνωρίζουν; Άραγε δημιουργία [νέας εκκλησίας] ίσως αναζητά ο ιερομόναχος ή μήπως αποτειχίστηκε και ενημερώνει τον λαό του Θεού να προετοιμάζεται και να αποφεύγει τα νεοεποχιτικα τα συγκριτιστικά που ως έργον των ''επισκόπων'', που είναι, δεν έπραξαν οι εκεί θρακιώτες δεσποτάδες; Ελπίζουμε και ο ιερομόναχος να μη ενταχθεί σε άλλη κεφαλή για να μην έχουν το παραμικρό ψεγάδι εναντίον του και εναντίον όσων τον ακολουθούν, εφ' όσον στέκονται ορθόδοξα κατά την τάξιν των πατέρων. Ας προσεχθεί λιγάκι και η ''ΑΚΡΙΒΕΙΑ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ και μας καθιστά ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ εις ο' τι, δεν ΑΚΡΙΒΩΣ ποιούμαι, ως λόγον αποδώσοντες στον Κύριον, ως σάρκα φορώντες και εις τον κόσμον περιπατώντες. Αναμένωμεν δικαιολογητικά και εξηγήσεις για πιότερα συμπεράσματα και σαφή - πλήρη κατά το δυνατόν ενημέρωση, πρωτίστως απ' τους αρχιερείς, έργον τους η ενημέρωση του ποιμνίου και όχι ρουκέτες, αλλά και από τον ιερομόναχο, με στοιχεία. Εφ' όσον είμεθα μέλη της εκκλησίας του Χριστού πρέπει και να στεκόμαστε ως μέλη του ιδίου σώματος και τα βάρη αλλήλων να βαστάζουμε προσευχόμενοι και συμπαραστεκόμενοι, προ πάντων αληθεύοντες, μετανοούντες αεί εργαζόμενοι στο γεώργιον του Θεού. Οικονομητέον ίνα μη παρανομητέον.


3 Σεπτεμβρίου 2019 - 8:06 π.μ

Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και σε καταστήματα, σε πόλεις και χωριά της Θράκης προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».
Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των συνεργάτων του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η Αρχιερατική μας υπόσταση και η ποιμαντική μας ευθύνη, μας οδηγεί και πάλι να σας ενημερώσουμε για να σας προφυλάξουμε, ώστε να μην υπογράψετε την αίτηση αυτή, δίνοντας προσωπικά σας στοιχεία σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά προσπαθούν να την βλάψουν δημιουργώντας σχίσμα με την υπογραφή σας.
Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.
Μην υπογράψετε
για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα. Όσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, ζητείστε ανάκληση της υπογραφής σας.
Επικαλούμεθα τη χάρη του Θεού στη ζωή σας.
† Ο Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
† Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ
† Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

evros-news.gr

5 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀνακοίνωσις τεσσάρων ψευδο-επισκόπων:

"Μην υπογράψετε για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα."

Δέν γνωρίζω τίποτε γιά τόν βίον καί τήν πολιτείαν τοῦ διωκωμένου ἀρχιμανδρίτου, τοῦ π. Ἰωάννου. Ὡστόσον, ἡ ὡς ἄνω ἀνακοίνωσις εἶναι γενική, ὁπότε νομίζω ὅτι δύναμαι νά τήν σχολιάσω, χωρίς νά θεωρηθῇ ὅτι ὑποστηρίζω τόν π. Ἰωάννην. Κατ' ἀρχάς, νά ὑπενθυμίσω ὅτι, ἀπό τούς 4 ψευδο-επισκόπους πού ὑπογράφουν τήν ἀνακοίνωσιν, ὁ ἕνας διακηρύττει ὅτι ἄν ὁ λαός ταχθῇ ἐναντίον τοῦ Εὐαγγελίου, τό ἴδιο θά πράξῃ κι' ἐκεῖνος(!), ὁ ἄλλος δωρίζει τό κοράνιον στούς μουσουλμάνους, ἀντί τοῦ Εὐαγγελίου, καί ὅλοι μαζί ἀνατρέπουν ἐκ βάθρων τήν Ὀρθοδοξίαν, ἐφόσον δέχονται τήν ψευδο-σύνοδον τοῦ Κολυμπαρίου (2016), ὅτι οἱ αἱρετικοί εἶναι ἐκκλησίαιΛέγουν. Λέγουν, λοιπόν, οἱ 4 ψευδο-επίσκοποι ὅτι δέν θέλουν νά ἱδρυθῇ ἐνορία Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν εἰς τήν περιοχήν των, καθότι οἱ Οἰκουμενισταί ζοῦν ἁρμονικῶς μέ τούς Μουσουλμάνους, καί μία Ὀρθόδοξος ἐνορία θά χαλάσῃ αὐτήν τήν ἁρμονικήν συμβίωσιν, ὅπως ἀκριβῶς ἡ ἐπανάστασις τοῦ 1821 ἐχάλασε, κατά τόν "πατριάρχην" Βαρθολομαῖον (1991), τήν "ἁρμονικήν συμβίωσιν" μεταξύ Ἑλλήνων καί Τούρκων!!! Οἱ Οἰκουμενισταί μᾶς ἔχουν συνηθίσει μέ κάτι τέτοια, ὁπότε δέν μᾶς ἐξέπληξεν ἡ ἀνακοίνωσίς των. Ὁ λαός, ὅμως, πρέπει νά ἀπομακρυνθῇ ἀπό αὐτούς καί, ἄν ἱδρυθῇ ὄντως ἀληθής Ὀρθόδοξος ἐνορία εἰς τήν περιοχήν, νά καταφύγῃ ἐκεῖ, καθότι ἡ κοινωνία μέ τούς Οἰκουμενιστάς ὁδηγεῖ εἰς τήν Κόλασιν.

Ανώνυμος είπε...

Ας εμφανισουν τις δικαστικες και καταδικαστικες αποφασεις συνοδικων και πολιτικων δικαστηριων και τις παραβασεις του καταδικασθεντος ιερομοναχου και το ονομα αυτου ,προς γνωσιν του Χριστεπωνυμου πληρωματος ενεκεν του οποιου ειναι δεσποταδες .Αν τα ανωτερω ομως του κ. Δ.Χ. αληθευουν πως δυνανται να στεκονται εις τυπον και τοπον Χριστου;Τον ισχυοντα νομον της ταυτοπαθειας δεν τον γνωριζουν;Αραγε δημιουργια [νεας εκκλησιας] ισως αναζητα ο ιερομοναχος η μηπως αποτειχιστηκε και ενημερωνει τον λαο του Θεου να προετοιμαζεται και να αποφευγει τα νεοεποχιτικα τα συγκριτιστικα που ως εργον των''επισκοπων'',που ειναι, δεν επραξαν οι εκει θρακιωτες δεσποταδες ;Ελπιζουμε και ο ιερομοναχος να μη ενταχθει σε αλλη κεφαλη για να μην εχουν το παραμικρο ψεγαδι εναντιον του και εναντιον οσων τον ακολουθουν ,εφ' οσον στεκονται ορθοδοξα κατα την ταξιν των πατερων.Ας προσεχθει λιγακι και η ''ΑΚΡΙΒΕΙΑ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ και μας καθιστα ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ εις ο' τι , δεν ΑΚΡΙΒΩΣ ποιουμαι,ως λογον αποδωσοντες στον Κυριον ,ως σαρκα φορωντες και εις τον κοσμον περιπατωντες.Αναμενωμεν δικαιολογητικα και εξηγησεις για πιοτερα συμπερασματα και σαφη -πληρη κατα το δυνατον ενημερωση,πρωτιστως απ'τους αρχιερεις ,εργον τους η ενημερωση του ποιμνιου και οχι ρουκετες,αλλα και απο τον ιερομοναχο, με στοιχεια.Εφ'οσον ειμεθα μελη της εκκλησιας του Χριστου πρεπει και να στεκομαστε ως μελη του ιδιου σωματος και τα βαρη αλληλων να βασταζουμε προσευχομενοι και συμπαραστεκομενοι ,προ παντων αληθευοντες ,μετανοουντες αει εργαζομενοι στο γεωργιον του Θεου.Οικονομητεον ινα μη παρανομητεον.

Αθηνά είπε...

Ανώνυμε αδερφέ μπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο του ιερομόναχου Ιωάννου Καρασακαλιδη στο You tube.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτιστως καλον αγωνα εναντια στον νεοεποχιτικο συκριτισμο. kalon να ενημερωνεται ο λαος ,ο ενδιαφερων, προς ωρας, λαος με γραπτα κειμενα που μπορουν να τυπωθουν και να διανεμηθουν και να πληροφορηται τα συμβαινοντα.Δεν εχουν προσβαση στα ακουστικα μηνυματα των υπολογιστων το συνολο των αδελφων μας και ας το λαβουν σοβαρα υπ'οψιν τους οι ''ιστολογοι''καθ'οτι το γραπτο κειμενο ΕΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ -ΟΠΤΙΚΟ πως να μεταφερθει; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ διατι ζητειται ανωτερω η ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ως αιτημα η παραχωρησις του δικαιωματος της γνωσεως του πραγματος.Οχι κατεβατα μα λιγες χριστιανικες αραδες αληθευουσες .Ειμαστε εκκλησια και πρεπει να γνωριζουμε.Μηδενι δικην δικασεις πριν αμφι λογον ακουσεις.Αληθεια με ποιους αποτειχισμενους διατηρει σχεσεις -κοινωνια- επαφες-ο π. Ι.;πoia η θεση του -γνωμη του για τους εκ Θεσ/νικης ,Πτολεμαιδος,Λαγκαδα ,Φλωρινης,ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ πατερες,π. Γαβριηλ,π. Φωτιο,Πειραιως-Κρητες κ.λ.π.πατερες ;Elpizoyme na mη περιπολει μονος καθως και η ομαδα του Ε. Τ. σπηλαιοβιωτη που αυτοθεωρειται ως αυθεντιζουσα μη εχουσα σχεση με κανενα ;Επι προσθετως ο π. Ι. λειτουργει,- η χρησιμοποιει τουτο-, με το παλαιο εορτολογιο η εχει κοινωνια με καποια σγκεκριμενη ''επισκοπη''του π. ε;Αν δεν ενημερωθουμε απο τους ιδιους πως θα μαθουμε κι αν δεν μας ειπωθει-γραφει-πως θα γνωριζουμε πως θα το κατανοησουμε και να το μεταφερουμε στους αδελφους μας;Δεν αποτελει ουτε εγγυηση ουτε σωστη σταση το ανατρεξτε στις παλαιες ,ποσες;,ποιες; αναρτησεις και παρακληση ας απαντησουν οι ιδιοι οι εμπλεκομενοι που και νουν και αρθρωση και λογους εχουν και χρεος τους ειναι η εξουσιοδοτημενοι υπ'αυτων εκπροσωποι των.Ο λογος μας παρακλητικος οχι προκλητικος ,μονο για ενημερωση γνωση και αληθειες. Α λεγω πασι λεγω ,λεγει ο Κυριος.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Ἀνώνυμον τῆς 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 5:24 π.μ.

Συμφωνῶ μαζί σας ὡς πρός τήν ἐν πολλοῖς ἄγνωστον ταυτότητα τοῦ π. Ἰωάννου. Ἔχω ἰδεῖ 3-4 βίντεο τοῦ π. Ἰωάννου, προσπαθῶντας νά καταλάβω ἄν ὑπάγεται εἰς κάποιαν Σύνοδον τοῦ π.ἑ., ἀλλά δέν βρῆκα οὔτε ἕν στοιχεῖον. Ὡς πρός τό ἄν πρέπῃ ὁπωσδήποτε νά ὑπάγεται κάπου, δέν συμφωνῶ, καθότι στό πνευματικόν χάος πού ἐπικρατεῖ σήμερα, εἶναι δύσκολον νά ἔχῃ κάποιος ταυτότητα πίστεως μέ κάποιαν ἀνεγνωρισμένην Ὀρθόδοξον θρησκευτικήν ὀντότητα, ὁπότε θά πρέπῃ νά κάμῃ ἐκπτώσεις, πού δέν εἶναι ἀσφαλῶς ἐπιθυμητόν.