Από το Γεροντικό :

Διηγοῦνται γιὰ κάποιον  Γέροντα, ὅτι νήστεψε ἐπὶ ἑβδοµήντα ἑβδοµάδες, τρώγοντας µονάχα µία φορά τὴν ἑβδοµάδα.
Προσευχόταν λοιπὸν στὸ Θεὸ νὰ τοῦ ἀποκαλύψει τὴν ἑρµηνεία ἑνὸς ρητοῦ τῆς Ἁγίας Γραφῆς, µὰ ὁ Θεὸς δὲν τοῦ τὸ φανέρωνε. Τότε λέει µέσα του: «τόσος κόπος καὶ δὲν ἔφερε κανένα ἀποτέλεσµα. Θὰ πάω, λοιπόν, στὸν ἀδελφό µου νὰ τὸν ρωτήσω», ἀλλά, καθὼς βγῆκε ἀπὸ τὴν πόρτα τοῦ κελλιοῦ του κ’ ἔκλεισε γιὰ νὰ φύγει, στάλθηκε ἄγγελος Κυρίου καὶ τοῦ λέει:                                                                                                   
-Οἱ ἑβδοµήντα ἑβδοµάδες ποὺ νήστεψες δὲν ἄγγιξαν τὸ Θεό· ὅταν ὅµως ταπείνωσες τὸν ἑαυτό σου κι’ εἶπες νὰ πᾶς νὰ ρωτήσεις τὸν ἀδελφό σου, τότε ὁ Θεὸς µὲ ἔστειλε νὰ σὲ πληροφορήσω γιὰ τὴν ἑρµηνεία τοῦ ρητοῦ ποὺ ζήτησες. Καὶ ἀφοῦ τὸν πληροφόρησε γι’ αὐτὸ ποὺ ζητοῦσε, ἔφυγε ἀπὸ κοντά του.

4 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Όπως και στο ανωτέρω του γεροντικού κάπως έτσι περίπου, και πολύ χειρότερα συμβαίνει και στις μέρες μας, το πόσο ορθόδοξος είναι ο καθένας, και πόσο Ορθόδοξα μπορεί να ομιλεί, τον κρίνουν οι ντενεκέδες του συστήματος των αιρέσεων ανάλογα με τί σπουδές έχει κάνει, με πόσα πτυχία έχει, και εάν είναι μέλος της Εκκλησίας που γίνεται η θεώρηση των πραγμάτων. Διότι εάν δεν είσαι μέλος και έχεις αποτειχιστεί και γράφεις εν ονόματι της Αλήθειας τα αληθή ενάντια, τότε αντιμετωπίζεις του καταλογισμού του εχθρού της Εκκλησίας για τον οποίο γίνεται λόγος, και σου ρίχνουν την ανόητη λάσπη της ακαταλληλότητας του να εκφράζεσαι.

Όλοι λοιπόν οι μοντέρνοι ψευδοθεολόγοι, λόγω των μοντέρνων πανεπιστημιακών σπουδών τους για να προάγουν τον Οικουμενισμό, έχουν εφεύρει αντιχριστολογίες πχ του τύπου "ημι-συλλειτουργία", για να αρέσουν στο σύστημα, και να κρατάνε τον κόσμο στις δαγκάνες του ύπνου και της πλάνης, και εάν διαφοροποιείσαι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο πονηρός βίος γεννά τα πονηρά δόγματα

Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένο και μπουρδολογικό το σχόλιο του κ. Ριτσούδη, μεγάλης αμάθειας γέννημα!

Απαντήστε μας κ. Ριτσούδη σ΄ αυτό που σας ρώτησαν πολλές φορές:

Είστε παλαιοημερολογίτης; ;

Ανήκετε στον παλαιοημερολογίτικο σχίσμα;;

Ανώνυμος είπε...

Η ημισυλλειτουργία ΔΕΝ είναι συλλειτουργία!

Όπως το ψάρι δεν είναι κρέας!

Όποιοι δεν είναι ειδικοί καλύτερα να μην παριστάνουν τους ειδικούς και να μην προσπαθούν να τους μειώσουν!

Ας μην ασχολούνται καλύτερα διότι τα έχουν κάνει σαλάτα!