Η αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη συζήτηση της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας» στην Ελλάδα

Για χειρισμούς που μεγαλώνουν τον διχασμό μέσα στην ουκρανική κοινωνία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση της Ιεράς Συνόδου.
Ένα «αιχμηρό» πρόβλημα που δείχνει την πίεση που ασκείται χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το ζήτημα της «σχισματικής εκκλησίας» αναφερόμενος στη συζήτηση που λαμβάνει χώρα στην Ιερά Σύνοδο.
«Ο τρόπος με τον οποίο συζητείται από την εκκλησία της Ελλάδας το θέμα της σχισματικής “εκκλησίας”, καταμαρτυρεί φυσικά την πρωτοφανή αιχμηρότητα αυτού του προβλήματος καθώς και την πίεση που ασκείται», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Πέμπτη στο κανάλι του στο
Telegram.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντα δήλωνε ότι ο σημαντικότερος παράγοντας αυτής της συζήτησης πρέπει να είναι η ανησυχία για τους Ορθόδοξους Ουκρανούς, τα παιδιά της κανονικής Εκκλησίας, τα οποία διώκονται από τους ριζοσπάστες, ως αποτέλεσμα της παρέμβασης από το Φανάρι».
«Οποιαδήποτε στήριξη της σχισματικής εκκλησίας από τις τοπικές εκκλησίες μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διαίρεση μέσα στην ουκρανική κοινωνία, οξύνοντας τον διχασμό και την κλιμάκωση του μίσους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος απένειμε στο Κίεβο τον Τόμο της αυτοκεφαλίας στην αποκαλούμενη Ουκρανική Εκκλησία.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας δεν αναγνωρίζουν τη νέα δομή της εκκλησίας στην Ουκρανία και την απόφαση της Κωνσταντινούπολης για αυτοκεφαλία.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: