Άκρα σιωπή για την αντιχριστιανική βία εναντίον της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που λύπησε και λυπεί εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς, είναι οι βανδαλισμοί σε Ιερούς Ναούς της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας και εναντίων Ορθοδόξων πιστών. Η πρόσφατη κατάληψη Ιερού Ναού της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στο χωριό Μπομπλύ της περιφέρειας Βολύν, ως μη υπάρξασα εκλήφθηκε από όσους επιμένουν στη θλιβερή μονομέρεια στο Ουκρανικό ζήτημα.
Στις 11 Αυγούστου 2019 ιερόσυλοι μαζί με τρεις ιερείς τους, έκοψαν τις κλειδαριές του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης της Παναγίας στο χωριό Μπομπλύ της περιφέρειας Βολύν και εισήλθαν στον Ιερό Ναό.
Η μακρά εμπειρία στο έγκλημα του σχίσματος από τους ιερόσυλους είχε δυστυχώς και τούτο το αποκάρπι.
Μπήκαν με αντιχριστιανική βία στον Ιερό Ναό, γνωρίζοντας ότι κατ’ εκείνη τη στιγμή ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού βρισκόταν σε άλλον Ιερό Ναό και κλειδώθηκαν μέσα. Και όταν εμφανίστηκαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που εκκλησιάζοντο στην ενορία της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, οι ιερόσυλοι τους κακοποίησαν βάναυσα, με αρκετούς Ορθόδοξους ενορίτες να φύγουν με σπασμένα χέρια. Και όλα τούτα μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας.
Αυτοί τόσο καιρό θήτευαν στο έγκλημα του σχίσματος, δεν φείσθηκαν αντιχριστιανικών ενεργειών. Το αντιχριστιανικό αυτό γεγονός ήλθε να προστεθεί στους ξυλοδαρμούς Ιερωμένων και λαϊκών της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Στην ίδια αυτή περιοχή Βολύν, είχαν συμβεί και άλλοι βανδαλισμοί.
Παρόμοια αντιχριστιανική βία και βανδαλισμοί Ιερών Ναών έγιναν και στο Zhytomyr, στην περιοχή Lviv και στο χωριό Luka-Meleshkovskaya της περιοχής της Vinnitsa. Με αντιχριστιανική βία επίσης κατέλαβαν τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Pohreby. Τις προσπάθειες για κατασχέσεις Ιερών Ναών της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ακολούθησε η προσπάθεια να καταλάβουν την Ιερά Μονή της Λαύρας των Σπηλαίων και την Ιερά Μονή της Λαύρας του Ποτσάεφ.
Ούτε ακροθιγώς δεν αναφέρονται στους βανδαλισμούς σε Ναούς της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας και στις κακοποιήσεις εναντίων Ορθοδόξων πιστών, όσοι επέλεξαν τη μονομέρεια στο Ουκρανικό ζήτημα. Δυστυχώς τέτοιες αντιχριστιανικές ενέργειες τις καλύπτει η σιωπηρή μονομέρεια. Εδώ πρόβαλαν αγιογραφικές και άλλες παρερμηνείες εξ αφορμής της μονομέρειας τους στο Ουκρανικό ζήτημα και όταν το αντελήφθηκαν προτίμησαν τη σιωπή αντί της ανασκευής, πως περιμένομε να αναφερθούν στην αντιχριστιανική βία στην Ουκρανία;

"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: