Εις τα ζητήματα της πίστεως δεν χωρούν ανθρώπινοι συναισθηματισμοί

Αείποτε η Εκκλησία του Χριστού «δια τους λόγους των χειλέων Του εφύλαξεν οδούς σκληράς». Μέσος όρος δεν υπάρχει. Ή πιστεύομεν ή δεν πιστεύομεν. Ή ο από δέκα αιώνων Καθολικισμός περιέπεσεν εις αιρέσεις, οπότε πρέπει να τας αποβάλη και κατόπιν να έλθη προς ένωσιν Δογματικήν και Εκκλησιαστικήν ή δεν έχει αιρέσεις οπότε η Εκκλησία μας πλανάται επί δέκα αιώνας. Και όχι μόνον δέκα αιώνας, αλλά πλανάται μεθ' όλων των Οικουμενικών Συνόδων και των αγίων Πατέρων, και τα πάντα γίνονται άνω κάτω. Και κατά συνέπειαν πρέπει να διορθώσωμεν Ιερούς Κανόνας, να συμπληρώσωμεν το Σύμβολον της Πίστεως, να διασκευάσωμεν τα λειτουργικά μας βιβλία, να χρίσωμεν με ασβέστη τους τοιχογραφημένους αγίους Πατέρας μας και να καύσωμεν τας φορητάς εικόνας των, αφού επλανήθησαν και πλανούν και ημάς τόσους αιώνας. 
 Πρέπει να παύσωμεν του λοιπού να λέγωμεν εις τας προσευχάς  μας «δι' ευχών των αγίων Πατέρων ημών». Πρέπει να κλαύσωμεν δια τα πλήθη των Ομολογητών, που εμαρτύρησαν ματαίως και προ του σχίσματος και μετά το σχίσμα. Και πρέπει να σβήσωμεν πλέον και την ιεράν κανδήλαν, που καίει ακοίμητα εις την είσοδον του Ναού του Πρωτάτου, επάνω εις τα άγια λείψανα των Αγιορειτών Πατέρων, που εμαρτύρησαν από τους Ενωτικούς του 13ου αιώνος, διότι δεν εδέχθησαν το μνημόσυνον του Πάπα. Εάν δεν είναι αιρετική η παπική Εκκλησία, τότε τα θαύματα των αγίων Ομολογητών της Ορθοδοξίας είναι δαιμονικαί απάται. Εάν δεν είναι οι Λατίνοι αιρετικοί, πρέπει να καύσωμεν όλους τους αντιλατινικούς λόγους του Μ. Φωτίου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Καβάσιλα, Ιωσήφ Βρυεννίου, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, Γενναδίου του Σχολαρίου και τόσων ιερωτάτων θεολόγων μέχρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ως και τας Συνοδικάς αποφάσεις. Τότε τι χρειάζονται το «Πηδάλιον», το «Ωρολόγιον», το «Τριώδιον»; Να τα ρίψωμεν εις το πυρ και να ομολογήσωμεν ότι επλανήθημεν!

10 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Μά, πρό 20 ἐτῶν, ὁ Βαρθολομαῖος αὐτό ἀκριβῶς εἶπεν, ὅτι δηλαδή οἱ Ὀρθόδοξοι Πατέρες πού δέν ἐδέχθησαν τόν Παπισμόν εἶναι "θύματα τοῦ ἀρχεκάκου ὄφεως καί εὑρίσκονται εἰς χεῖρας τοῦ δικαιοκρίτου Θεοῦ," τοὐτέστιν ἐκολάσθησαν!!! Δέν εἶχον τήν "διακριτικότητα" τοῦ "ἀρχιεπισκόπου Ἀμερικῆς" κ. Ἐλπιδοφόρου (κατ' ἄλλους, Ἐλπιδοκτόνου ...) ν' ἀντιληφθοῦν, ὅπως ἐκεῖνος, ὅτι οἱ Παπισταί, οἱ Προτεστάνται, οἱ Μονοφυσῖται καί γενικῶς ὅσοι ἀνήκουν εἰς ἄλλας "ἐκκλησίας" δέν εἶναι αἱρετικοί!!! Πόσον "τυχεροί" εἴμεθα ἡμεῖς πού, ἐπιτέλους, ἐμάθομεν ἀπό τόν κ. Ἐλπιδοφόρον ὅτι αἱρετικοί εἶναι μόνον οἱ ... καβγατζῆδες!!! Ἄξιος διάδοχος τοῦ Ἰακώβου Κουκούζη, ὁ ὁποῖος τό 1967 ἐδήλωσεν εἰς τήν ἐφημερίδα New York Times ὅτι ὀφείλουμε νά "ἀπογυμνώσουμε" τήν Ἐκκλησίαν ἀπό τά "παλαιά Ἑλληνικά ἐνδύματά της," δηλαδή τά δόγματα τῆς Πίστεως, καί νά "κατασκευάσουμε νέα"!!! Βλέπετε τόλμη καί "προοδευτικόν πνεῦμα" (μέ τίς πλάτες τῆς Μασονίας, βεβαίως), ὄχι σάν κι ἐμᾶς τούς "καβγατζῆδες"! Νά δοῦμε, μέ τί ψευτιές καί μέ τί μποῦρδες θά "καλύψουν" τώρα τόν Ἐλπιδοφόρον τά πρακτόρια τοῦ Βαρθολομαίου, ὅπως αὐτό πού φιλοξενήθηκε ἀπό τό παρόν ἱστολόγιον προσφάτως γιά νά μᾶς πῇ τό πελώριον ψεῦδος, ὅτι ἡ ἡμερολογιακή μεταβολή τοῦ 1924 δέν πρέπει νά σχετίζεται μέ τόν Οἰκουμενισμόν!

Ανώνυμος είπε...

Οι Αντιοικουμενιστές, κ. Χατζηνικολάου, που αποκαλύπτουν τις πλάνες του παλαιοημερολογιτισμού δεν είναι πράκτορες κανενός, πολύ περισσότερο του Βαρθολομαίου!

Άφησε κατα μέρος τις παλαιοημερολογίτικες μπούρδες και μην προσπαθείς να συνδέσεις τον Αντιοικουμενισμό με την πλάνη του παλαιοημερολογιτισμού!

Οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μεταφέρω την απάντηση μου για το δήθεν πελώριο ψεύδος που αποδείχθηκε ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!



Τώρα το πρόσεξα!
Δεν ντρέπεσαι κ. Χατζηνικολάου να ονομάζεις στο σχόλιο σου 1 Αυγούστου 2019 - 4:47 π.μ. ως "φρικτό ψέμα" την αλήθεια που έγραψα;

Ονόμασες "φρικτό ψέμα" στο σχόλιο σου 1 Αυγούστου 2019 - 4:47 π.μ., την γεμάτη αλήθεια φράση μου:
"Τώρα για τα επόμενα οικουμενιστικά που ακολούθησαν και αναφέρεις από πατριάρχες και αρχιεπισκόπους του Νέου Ημερολογίου, θέλεις να ξεχνάς ότι αυτά έγιναν πολύ μετά από το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών που συνέβει στις αρχές του 20ου αιώνα.Το παλαιοημερολογίτικο σχίσμα δεν δικαιώνεται, με προσχήματα εκ των υστέρων για τον οικουμενισμό."

Η φράση μου αυτή είναι γεμάτη αλήθεια και δεν έχει καθόλου ψέμα!
Η φράση μου απαντά και αναφέρεται στα όσα έγραψες στο σχόλιο σου 31 Ιουλίου 2019 - 10:40 π.μ.
Τί έγραψες εκεί; Ανέφερες οικουμενιστικές πράξεις πατριαρχών και αρχιεπισκόπων της Εκκλησίας, που συνέβησαν όπως πολύ σωστά και αληθινά γράφω "πολύ μετά από το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών που συνέβει στις αρχές του 20ου αιώνα".

Ποιές είναι αυτές; Τις μεταφέρω αυτούσια από το σχόλιο 31 Ιουλίου 2019 - 10:40 π.μ.
" ἤτοι μέ τήν συμμετοχήν στό ΠΣΕ, μέ τήν "ἄρσιν" τοῦ Σχίσματος μέ τόν "πάπαν" τήν 7-12-1965, μέ τίς συμφωνίες ἑνώσεως μέ Μονοφυσίτας (1990) καί Παπικούς (1993), μέ τήν Συνοδικήν κατοχύρωσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ τό 2016, μέ αἱρετικές δηλώσεις, ἄρθρα καί πράξεις τῶν "ἐπισκόπων" σας κ.λπ."

Όλες αυτές οι χρονολογίες που συνέβησαν οι οικουμενιστικές πράξεις πατριαρχών και αρχιεπισκόπων της Εκκλησίας, (1965, 1990, 1993, 2016) έγιναν όπως πολύ σωστά και αληθινά γράφω "πολύ μετά από το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών που συνέβει στις αρχές του 20ου αιώνα".

Άρα οι ισχυρισμοί μου είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟΙ και όχι "φρικτό ψέμα" όπως ανόητα το νόμισες!
Ντροπή σου να ονομάζεις στρεβλά "φρικτό ψέμα", τις ΟΛΟΣΩΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ που έγραψα!

Καλό φωτισμό με ταπείνωση!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μεταφέρω και την απάντηση μου για την ονομασία ως ..."πράκτορα του Οικουμενισμού" που επινόησε η φαντασία σου!





Επαίσχυντο το τελευταίο σχόλιο σου 1 Αυγούστου 2019 - 7:15 π.μ.!
Έφθασες στο σημείο να ονομάζεις έναν Αντιοικουμενιστή, που αποκαλύπτει τις παλαιοημερολογίτικες πλάνες ως "πράκτορα του Οικουμενισμού"!

Εκεί έφθασες!

Τότε για πες μας;
Η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς που λέγει τα ίδια με εμένα είναι και αυτή "πράκτορας του Οικουμενισμού";

Οι μεγάλοι Αντιοικουμενιστές της Εκκλησίας που έχουν καταφερθεί εκτενώς στις παλαιοημερολογίτικες πλάνες είναι και αυτοί "πράκτορες του Οικουμενισμού";

Θαυμάστε παραλογισμό και απουσία επιχειρημάτων!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ


1 Αυγούστου 2019 - 7:20 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πάρε και άλλη επώνυμη και θεσμική απάντηση για την εκ των υστέρων προσπάθεια των παλαιοημερολογιτών, να δικαιολογήσουν το σχίσμα τους και να το αποδώσουν στον οικουμενισμό.

Αναφέρεται στους παλαιοημερολογίτες το κομμάτι.
"Ο ισχυρισμός δε τον οποίον προβάλλουν σήμερα για να δικαιολογήσουν την απόσχισή τους, ότι δηλαδή η Εκκλησία της Ελλάδος έχει εξ ολοκλήρου καταληφθεί από την αίρεση του Οικουμενισμού δεν δικαιώνεται, διότι την εποχή εκείνη, όπως μαρτυρούν οι ιστορικές πηγές, «ούτε καν, τουλάχιστον τις πρώτες δεκαετίες, ανεφέρθησαν στην αιρετική εγκύκλιο του 1920».

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Σύντομος σχολιασμός του Παλαιοημερολογητικού ζητήματος
https://www.impantokratoros.gr/2837A100.el.aspx

Δεν μας πείθουν τέτοιοι παλαιοημερολογίτικοι ισχυρισμοί και εκ των υστέρων προσπάθειες δικαιολόγησης του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος! Μάθε το!

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σου 2 Αυγούστου 2019 - 10:05 π.μ. είναι μια πελώρια μπούρδα!

Ουδεμία σχέση έχει το γεγονός των οικουμενιστών με το ημερολόγιο!

Να φέρεις και τις αποδείξεις ότι δήθεν είμαι πράκτορας του Βαρθολομαίου, διαφορετικά ο λόγος σου είναι αναξιόπιστος και άδικος! Και φανερώνει και την πλάνη σου!

Δεν σου φταίνε οι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν τις πλάνες του παλαιοημερολογιτισμού!

Παραδοχή των σφαλμάτων σου χρειάζεσαι!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὡς πράκτωρ, κάμνεις καλά τήν δουλειά σου, ἀφοῦ ψάχνεις νά βρῇς ἀντι-οικουμενιστικά σχόλια γιά ν' "ἀπαντήσῃς." Τό πρόβλημα μέ σένα, καί βεβαίως μέ ὅλους ἐσᾶς αὐτοῦ τοῦ εἴδους, εἶναι ὅτι δέν διαθέτεις τίποτε τό ἀληθές καί τίποτε τό ὀρθόν νά πῇς, διό καί μολύνεις τό διαδίκτυον μέ τίς ψευτιές καί τίς ἀνοησίες σου, ἀφοῦ δέν ἐκτίθεσαι μέ αὐτά, λόγῳ τῆς ἀνωνυμίας σου. Ἄ, ξέχασα, ἡ ἀνωνυμία σου εἶπες ὅτι ὀφείλεται στήν ... "ταπείνωσίν" σου, ἐπειδή δέν εἶσαι ἐπιδειξιομανής, ὅπως εἶναι, κατ' ἐσέ, οἱ ἐπώνυμοι σχολιασταί! Τελικά, ἀναρωτιέμαι ἄν στά σχόλιά σου ὑπῆρχε ἔστω καί μία ἀλήθεια, ἀλλά δέν δύναμαι νά θυμηθῶ καμμία, μόνον ψεύδη γράφεις!

Ανώνυμος είπε...

Τί μπούρδες είναι αυτές πάλι που γράφεις κ. Χατζηνικολάου;

Τα περι πράκτωρος είναι αποκυήματα της βλαμμένης φαντασίας σου, διότι εγώ δεν είμαι πράκτωρ αλλά ούτε και ποτέ στήριξα τον οικουμενισμό. Απλά δεν συμφωνώ με τις παλαιοημερολογίτες πλάνες και τις αποκαλύπτω. Γι΄ αυτό και με κατηγορείς σύμφωνα με την στρεβλή σου αντίληψη ως πράκτορα! Τόση κουταμάρα!

Πού το είδες ότι ψάχνω αντι-οικουμενιστικά σχόλια για ν΄ απαντήσω;

Αυτά που λέω είναι αληθή και ορθά, κανένα ψέμμα και καμία ανοησία δεν είπα.

Ως προς την επιδειξιομανία, δεν κατηγόρησα κανένα σχολιαστή, αλλά τόνισα στην άλλη ανάρτηση τί εννοούσα; Γιατί δεν το βλέπεις; Γιατί συνεχίζεις την άδικη κατηγορία ενώ έδωσα εξηγήσεις πεντακάθαρες; Δεν ξέρεις ότι το ψέμα είναι του διαβόλου;

Μεταφέρω ξανά τις εξηγήσεις στις ανόητες παρεξηγήσεις σου:
"Ακόμα δεν κατηγόρησα κανένα για επιδειξιομανία! Μην προσπαθείς ανόητα να μου βάλεις στο στόμα πράγματα που δεν είπα για να με κατηγορήσεις για συκοφάντη.

Άφησε τις ανοησίες περι ψευδών! Καθόλου ψεύδη δεν είναι όσα γράφω!
Έγραψα για έμενα και για πολλούς άλλους καλοπροαίρετους ανώνυμους: "Και τέλος μάθε ότι όσοι δεν θέλουν να βάλουν το όνομα τους για να επιδειχθούν δεν το κάνουν από έλλειψη θάρρους αλλά το κάνουν από έλλειψη επίδειξης και φαρισαϊκού πνεύματος".

Μάθε το και εσύ Δημήτρη Χατζηνικολάου και άφησε τις ανοησίες και την στρέβλωση των λεγομένων μου! "

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ




Ανώνυμος είπε...

Όσο για την ανέντιμη προσπάθεια να χαρακτηρίζεις έναν Αντιοικουμενιστή που δεν θέλει να γράψει το όνομα του, χωρίς να έχεις ούτε ένα στοιχείο ως "πράκτορα του οικουμενισμού" και του "Βαρθολομαίου", αποτυχγάνεις παταγωδώς.

Σου επαναλαμβάνω ξανά:

"κ. Χατζηνικολάου δεν είστε καρδιογνώστης και μην επιχειρείτε να παραστήσετε τον καρδιογνώστη!
Μην επιχειρείται απεγνωσμένα να πιαστείτε από την ανωνυμία για να υποτιμήσετε τις αλήθειες που έγραψα και χτυπούν τις παλαιοημερολογίτικες πλάνες σας.

Στις παλαιοημερολογικές πλάνες σας, άλλωστε σας έχουν απαντήσει τόσοι επώνυμοι κληρικοί και θεολόγοι και άλλοι, ακόμα και βιβλία έχουν εκδοθεί πρόσφατα και κάνουν πολτό τις παλαιοημερολογικές πλάνες σας!"


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής Κωνσταντίνος οφείλει να λάβει θέση για τη συνεχόμενη προσβολή και αδικία εναντίον μου ως "πράκτορα" και μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Περιμένω Κωνσταντίνε να ανακαλέσεις στην τάξη τον κ. Χατζηνικολάου και να του πεις να μην ρίχνει βαριές κατηγορίες για κάποιον Αντιοικουμενιστή που δεν γνωρίζει, και δεν έχει γράψει τίποτα το οικουμενιστικό, μόνο και μόνο επειδή χτυπά τις παλαιοημερολογίτικες πλάνες!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ