Kατέκαψαν το ναό του Αγ Σπυρίδωνα στο Donbass

H εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα στο Kominternovo που ανήκει στην μόνη κανονική Ορθόδοξη Ουκρανική Eκκλησία αυτή της δικαιοδοσίας Μόσχας χτυπήθηκε από εμπρηστική οβίδα του ουκρανικού στρατού και καταστράφηκε από πυρκαγιά στο Donbass.
Τη νύχτα της 5ης προς 6ης Ιουλίου, ένα εμπρηστικό βλήμα έπληξε τη στέγη του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στο χωριό Kominternovo. Οι ντόπιοι έσπευσαν να σώσουν την εκκλησία από τη φωτιά, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή ο βομβαρδισμός είχε εντατικοποιηθεί. Το κύριο μέρος του ναού σώθηκε μόνο ο βοηθητικός χώρος και η οροφή κάηκαν εντελώς. Λίγες μέρες νωρίτερα, η περιοχή υποβλήθηκε και πάλι σε έντονο βομβαρδισμό.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε »Αυτοκεφαλία » σε »Εκκλησία » που αυτό επινόησε για να παρακάμψει τη νόμιμη και κανονική και αναγνωρισμένη από όλη την χριστιανική οικουμένη Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας με το εν προφάσεις σκεπτικό ότι θα επιφέρει την ειρήνη…Έχει μερίδιο απόλυτης ευθύνης σε αυτές τις καταστροφές αφού πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ των ιερόσυλων βανδαλιστών Ορθόδοξων ναών….
Μόνο οι νεο-τζιχαντιστές του Οικουμενικού στην Ουκρανία και η ISIS προέβησαν σε τέτοιες καταστροφές ναών.. Ο Βαρθολομαίος οφείλει να λογοδοτήσει και ν΄αποσύρει άμεσα την ψευδο-Αυτοκεφαλία σε τυχάρπαστους θεσμούς που δεν αναγνωρίζει παρά ο ίδιος για να αίρει την αφορμή του Μέγα Σχίσματος….Ο πολιτικός δονκιχωτισμός στα εκκλησιαστικά πράγματα είναι τουλάχιστον απαράδεκτος. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τους θεσμούς και να εμπαίζει την κοινή λογική ……

«Ο.Τ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: