Η αδελφή του Κατσίφα, υποψήφια με τον Λεβέντη -- Η Ερμιόνη Κατσίφα θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ένωσης Κεντρώων


O Βασίλης Λεβέντης είναι αποφασισμένος να δώσει μέχρις εσχάτων τη μάχη για μια δεύτερη σερί κοινοβουλευτική θητεία της Ενωσης Κεντρώων με σημαία τα εθνικά θέματα. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, σε μια εντυπωσιακή κίνηση, επέλεξε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του η Ερμιόνη Κατσίφα, αδελφή του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο στους Βουλιαράτες από τις αλβανικές Αρχές. Η υποψηφιότητα της Ερμιόνης Κατσίφα ανακοινώθηκε το Σάββατο ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Βασίλη Λεβέντη και, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων, η Ερμιόνη Κατσίφα θα «θέσει όλες τις δυνάμεις της για την είσοδο» του κόμματος στη Βουλή, ενώ υπογραμμίζεται όχι μόνο η συγγενική σχέση της με τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, αλλά και το ότι ο αδελφός της είναι «άδικα εκτελεσμένος από τις αλβανικές Αρχές, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2018 στα άγια χώματα της Βόρειας Ηπείρου». 

Στον ιδιαίτερο αυτό συμβολισμό στέκονται από την Ενωση Κεντρώων προκειμένου να ανατρέψουν το αρνητικό για το κόμμα του κ. Λεβέντη εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς και τα προγνωστικά και τις προβλέψεις που το θέτουν εκτός τροχιάς της ελληνικής Βουλής, αφού στις ευρωεκλογές η Ενωση Κεντρώων υπέστη πολύ σοβαρές απώλειες, συγκεντρώνοντας μόλις το 1,45% και 82.072 ψήφους. Αλλωστε και τη μάχη των ευρωεκλογών στην Ενωση Κεντρώων την έδωσαν με σημαία τα εθνικά θέματα και με τον κ. Λεβέντη να βάζει πολύ ψηλά το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ερμιόνη Κατσίφα ήταν ομιλήτρια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, τονίζοντας τότε ότι «ο Κωνσταντίνος (σ.σ.: ο αδελφός της) θυσιάστηκε για τη Μακεδονία, θυσιάστηκε για τη Βόρεια Ηπειρο» και χαρακτήρισε εκείνες τις κινητοποιήσεις «απάντηση στους προδότες». Η Ενωση Κεντρώων σημειώνει ακόμη ότι η Ερμιόνη Κατσίφα «δήλωσε ότι έρχεται στην Ενωση Κεντρώων γιατί καταδικάζει τα άκρα και κάθε πράξη βίας και για να δείξει ότι η οικογένεια Κατσίφα δεν έχει καμία σχέση με ακραίες οργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: