Το τερμάτισαν! Πρόστιμο 13.350 € σε 82χρονη που πωλούσε τερλίκια!

Νέα «επιτυχία» από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη
Μετά την πολύκροτη υπόθεση της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδη, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ επειδή πωλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη, ήρθε στο φως ακόμη μια υπόθεση ηλικιωμένης, που μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών. Η 82χρονη Μαρία Κουμπάτοβα, που κατάγεται από τη Ρωσία, έχει εμπλακεί σε έναν δικαστικό αγώνα προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο που της επιβλήθηκε το 2014 και το οποίο έχει φτάσει σήμερα με τις προσαυξήσεις τα 13.350 ευρώ! Η... παρανομία της ήταν ότι διέθετε προς πώληση 34 ζευγάρια μάλλινες παντόφλες, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει χωρίς να επιβαρύνει τα τέσσερα παιδιά της. 

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που με ένα επίδομα των 200 ευρώ από την Πρόνοια πληρώνει ενοίκιο 170 ευρώ και προσπαθεί να επιβιώσει με τα υπόλοιπα 30 (!), έχει ήδη παραστεί σε δύο δικαστήρια, ζητώντας να διαγραφεί το πρόστιμο που εκ των πραγμάτων αποκλείεται να πληρώσει, όπως δεν μπορεί να πληρώσει και δικηγόρο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου» λέει η περήφανη ηλικιωμένη, που επιχείρησε να πουλήσει τερλίκια για να μη στηρίζεται στη βοήθεια των γειτόνων και των παιδιών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη ημέρα της σύλληψής της το 2014 η κόρη της Τάμαρα Σαρίδου πήγε στην Αστυνομία, όπου τη διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει το πρόστιμο. Ωστόσο, μήνες μετά διαπίστωσαν ότι το πρόστιμο ήταν ενεργό και δεν έβγαλαν άκρη, παρά τον μαραθώνιο γραφειοκρατίας που πέρασαν.

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: