Μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού στη Ν. Υόρκη -- Παρέλαση με πλήθος κόσμου, με μηνύματα για Κύπρο, Πρέσπες και Βόρεια Ηπειρο

Από τις μαζικότερες των τελευταίων δεκαετιών ήταν η φετινή εθνική παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν την περασμένη Κυριακή. Εκατοντάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, φορώντας εθνικές ενδυμασίες παρήλασαν ακολουθώντας τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που έδιναν με την επιβλητική τους παρουσία τον ρυθμό αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα. 

Ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που κρατώντας τη γαλανόλευκη παρακολουθούσαν από τα πεζοδρόμια την παρέλαση, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και τα συνθήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κυριάρχησαν. Επίσης πολλά ήταν τα συνθήματα για λευτεριά στην Κύπρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, την Κύπρο ο επίτροπος της Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου. Παρών και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Στην πρώτη γραμμή κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Με την επιβλητική παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην Πλατεία Αθηνών της Αστόρια της Νέας Υόρκης μία ημέρα πριν. «Ο Ελληνισμός αποτελεί ένα φάρο ελπίδας για την αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισημαίνοντας ότι νιώθει περηφάνια για το επίσημο κάλεσμα της ομογένειας να εκπροσωπήσει, ακόμη μια φορά, την αυτοδιοίκηση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: