Προσφυγή κατά της εκλογής του Μητροπολίτη Γλυφάδας

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η αντίθεση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις προθέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία στη Βουλιαγμένη.
Όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά και στον Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προσέφυγε ήδη «ως ενορίτης» και όχι ως Δήμαρχος, κατά της εκλογής του Αντωνίου στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. «Είναι μια επικίνδυνη για την περιοχή εξέλιξη την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», υποστήριξε.

Ο νέος Μητροπολίτης είναι πλέον persona non grata για την περιοχή, όπως δείχνουν εκδηλώσεις πιστών ακόμη και μέσα στον μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας, αλλά και όπως φανερώθηκε από την παρέμβαση δημάρχων και τοπικής κοινωνίας προ της ψηφοφορίας υπέρ ενός άλλου ιερωμένου, του σημερινού πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης, Αλέξιου Ψωίνου. Ως διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας (Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ) από το 2011, ο Αντώνιος θεωρείται ότι έρχεται να κάνει …ιερές business με τα ακίνητα της Βουλιαγμένης.
Ως χαρακτηριστικότερο δείγμα των προθέσεων του νέου Μητροπολίτη Αντωνίου, ο Δήμαρχος ανέφερε την απίστευτη ιστορία με τα Λιμανάκια, που η Εκκλησία θέλει να μετατρέψει σε πεδίο ανάπτυξης παραλιακών αναψυκτηρίων – μπαρ.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε αυτή την πρώτη φάση απέστειλε γραπτό υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας που σήμερα επεξεργάζονται το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου Μητροπολίτη. Σε δεύτερη φάση, αν εκδοθεί δηλαδή το Προεδρικό Διάταγμα, εξήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του.
«Υπάρχει παρανομία στη διαδικασία εκλογής, αφού παράτυπα συμπεριελήφθη το όνομα του Αντωνίου στον κατάλογο των εκλόγιμων ιερωμένων», είπε στη συνέντευξή του ο Γρηγόρης Κωνσαταντέλλος.
«Προσπαθούμε να φέρουμε στο ακέραιο σε πέρας την αποστολή που έχουμε από τους πολίτες να προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο την περιοχή», τόνισε στον δημοσιογράφο και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος προσωποποιείται στα έργα και τις ημέρες του πατρός Αντωνίου».
Ως προς τις άμυνες του Δήμου απέναντι στις προθέσεις της Εκκλησίας να αξιοποιήσει την περιουσία της στη Βουλιαγμένη, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε το δασικό χαρακτήρα που έχουν πλέον τα ακίνητα αυτά, αλλά και τις υφιστάμενες χρήσεις γης που δεν επιτρέπουν κάποια τουριστική ή εμπορική εκμετάλλευση, όπως για παράδειγμα στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο.

“O.T”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος. Μάλλον σωστά έγινε η εκλογή και δεν χρειάζονται οι προσφυγές.