Πρόληψη α λα καρτ -- Η επιλεκτική τύφλωση και οι προληπτικές προσαγωγές πολιτών

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Προστασίας (;;;;;) του Πολίτη έκανε προληπτικές προσαγωγές κατοίκων των Γιαννιτσών, που θα διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να μην ταραχθεί το είναι του κ. Κουβέλη, που θα μιλούσε στην πόλη. Δεν μπορεί ο δημοκρατικός αριστερός (σχήμα οξύμωρο) κ. Κουβέλης αυτές τις «ακροδεξιές» διαμαρτυρίες για τη Μακεδονία. Αναστατώνεται, είναι και μεγάλος άνθρωπος, δεν είναι για γιουχαΐσματα σε αυτή την ηλικία.

Αυτά σκέφτηκε η κυρία Γεροβασίλη και είπε να κάνει μία πρόληψη. Αφού, λοιπόν, παρακολούθησε διάφορους πολίτες μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι, λέει, «καλούσαν σε πράξεις βίας», ως άλλος επιθεωρητής Κλουζό τούς εντόπισε σε καφετέριες, σε μπουγατσάδικα και σε διάφορα σημεία της πόλης έτοιμους να κηρύξουν την επανάσταση με τις μπουγάτσες και τους καφέδες στα χέρια και τους είπε να περάσουν στο τμήμα «για μία υπόθεσή τους».



Εκεί τους έβαλαν και στα κρατητήρια, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους ξεφύγουν. Νομιμόφρονες ήταν οι άνθρωποι, δεν ήταν αντιεξουσιαστές να παλεύουν για το δίκιο του αλήτη, να τους αφήσουν στην ησυχία τους. Εκανε, λοιπόν, αυτά τα απίθανα και βγήκε περήφανη την άλλη ημέρα στα κανάλια να αναλύσει κιόλας πώς γίνονται οι παρακολουθήσεις και πόσο καλά έκανε τη δουλειά της.

Βλέποντας όλη αυτή την παρωδία αναρωτιέται κανείς αν τις παρακολουθήσεις των κοινωνικών δικτύων και την πρόληψη την κάνουν τίποτα Ρουβίκωνες.

Γιατί είναι απορίας άξιον πώς δεν υπάρχει εδώ και χρόνια καμία πρόληψη για τις ομάδες που καίνε κάθε τρεις και λίγο τα Εξάρχεια και που τραμπουκίζουν στην πρωτεύουσα, αλλά υπάρχει πρόληψη για τον άνθρωπο που πήγε να αγοράσει μία μπουγάτσα με τον γιο του στα Γιαννιτσά και βρέθηκε στο κρατητήριο.

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα για λογαριασμό της κυρίας Γεροβασίλη πρέπει να πάσχουν από επιλεκτική τύφλωση, αφού δεν φαίνεται να βλέπουν όλες αυτές τις σελίδες αναρχικών ομάδων, που ξερνούν μίσος και βία για τους πολίτες αυτής της χώρας. Εκεί δεν υπάρχει καμία πρόληψη. Δεν υπάρχει καν καταστολή.

Εκεί μόνο μπράβο δεν τους έχουν πει ακόμη για όλο αυτό το bullying που ασκούν στην κοινωνία και για όλες τις παράνομες πράξεις τους.

Πραγματικά, δεν κατανοώ σε ποιους ακριβώς απευθύνεται η κυρία αυτή, που θέλει να λέγεται υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σίγουρα, πάντως, δεν απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους.



*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle

Δεν υπάρχουν σχόλια: