Εντονο παρασκήνιο για τη διαδοχή στον θρόνο του Περιστερίου

Τέλος εποχής για τον μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο, καθώς η Ιερά Σύνοδος έκανε χθες αποδεκτή την παραίτησή του.
Η απομάκρυνσή του έχει έντονο παρασκήνιο, ενώ συνδέεται με την επικείμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, όταν οι 79 μητροπολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν τον διάδοχό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΙΣ προσανατολίζεται στη σύγκληση της Ιεραρχίας την περίοδο 19 με 22 Μαρτίου, μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με «καυτή» ατζέντα, που θα περιλαμβάνει και το Ουκρανικό και τη συμφωνία με την κυβέρνηση για την περιουσία και τη μισθοδοσία.
Ο κ. Χρυσόστομος ποίμανε την πολυπληθέστατη Μητρόπολη Περιστερίου επί 41 χρόνια,
υπήρξε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου και επικεφαλής της νευραλγικής Διεύθυνσης Διορθόδοξων Σχέσεων, ενώ είναι από τους στενότερους φίλους του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος φέρεται ότι ανθίστατο σθεναρά στις πιέσεις να στείλει επιτροπή, καθώς ο γηραιός μητροπολίτης είναι σοβαρά ασθενής. Τελικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στον κ. Χρυσόστομο, έβαλε σε κίνηση τα γρανάζια για την παραίτηση.

Οι ψίθυροι για τον διάδοχο του κ. Χρυσοστόμου αρχίζουν να γίνονται δυνατοί. Δεν αποκλείεται να είναι ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Εξάλλου, η υπηρεσία του κ. Κλήμη στην Ιερά Σύνοδο κρίνεται από όλες τις πτέρυγες ως ευδόκιμη. Εξάλλου, είθισται ο εκάστοτε αρχιγραμματέας να εκλέγεται σε μια σημαίνουσα μητρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: