«Αγνωμοσύνη απέναντι του Ελληνικού Λαού=Προδοσία απέναντι ολόκληρης της Ευρώπης» --- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Είχαμε καταγγείλει την συνθηκολόγηση των Πρεσπών με τα λόγια του Μελήσιππου τις παραμονές έναρξης του Πελοποννησιακού πολέμου: «ἥδε ἡ ἡμέρα τοῖς Ἕλλησι μεγάλων κακῶν ἄρξει»(Θουκυδίδης Β,12)[=Η ημέρα αυτή για τους Έλληνες θα είναι αρχή μεγάλων κακών].
Και εδώ πριν λαλήσει ο κόκορας άρχισαν τα όργανα. Το BBC με κατάπτυστο ρεπορτάζ μάλιστα ελληνόφωνης συνεργάτιδός του μίλησε για…«μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»!
Και το μεν BBC πρόδωσε τον εαυτό του καθώς έχει σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές τιμήσει την πατρίδα μας όπως τότε (30/3/1942) σ’ όλη την Ευρώπη που τά ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, διεκήρυσσε ότι: «Η Ελλάς έσωσε την Μόσχα και τον Καύκασον». Και κατέληγε: «Όταν φτάσει η ώρα αγνωμοσύνη απέναντι του ελληνικού λαού θα ισοδυναμεί με προδοσία απέναντι ολόκληρης της Ευρώπης»!

Βεβαίως εδώ προηγήθηκε η αυτόβουλη παράδοση τού ιερού, απαράγραπτου και ανεκχόρητου ονόματος της Μακεδονίας, σε απλά ελληνικά προδοσία. Του BBC είναι απλώς τα επίχειρα της. Στην ιστορία μας δεν έλειψαν οι Εφιάλτες, αλλά όλων το τέλος υπήρξε τραγικό.
Σποραδικά, αλλά με ξεχωριστή βαρύτητα, γράφονται σπουδαία κείμενα για την διαρκή συνεισφορά τού Ελληνισμού στις επιστήμες, τις τέχνες, την οικονομία, τον πολιτισμό. Παράδειγμα: Η γερμανίδα καθηγήτρια Ελεωνόρα Ζέελινγκ απ’ την Στουτγκάρδη μάς έδωσε ήδη από το 2011 ένα εγχειρίδιο ελληνικών διεκδικήσεων με αδιάσειστη επιχειρηματολογία (5 cent um Griechenland zu retten=Μια πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα (Άλφα Εκδοτική).
Σταχυολογούμε:
α) «Όλες οι εκβιομηχανισμένες χώρες του πλανήτη είναι υποχρεωμένες να αναγνωρίσουν ότι η πολύ αναπτυγμένη οικονομία τους πατάει στους ώμους του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας – ιδιαίτερα της επιστήμης της. Χωρίς αυτή την επιστήμη δεν θα υπήρχαν σήμερα ούτε αυτοκίνητα, ούτε πλυντήρια ούτε τηλεοράσεις, ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές».
β)  «Έχουμε κάνει πραγματικότητα ό,τι η αρχαία Ελλάδα σκέφτηκε, και μεγαλόψυχα – χωρίς να πληρώσουμε τίποτε – μας διέθεσε τα Μαθηματικά τού Πυθαγόρα, την Φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Εύδοξου από την Κνίδο της Μικράς Ασίας, του Αρίσταρχου από την Σάμο, του Ίππαρχου  από την Νίκαια της Μικράς Ασίας, την Αστρονομία του Πτολεμαίου, του Ευκλείδη, του Απολλώνιου από την Πέργη της Μικράς Ασίας, τα Μαθηματικά του Διόφαντου, την Φυσική και τα Μαθηματικά του Αρχιμήδη…».
γ)  «Είναι θέμα τιμής για όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Δύσης, αλλά και υποχρέωση, να γίνουν αλληλέγγυες προς την Ελλάδα αυτή την εποχή που Ελλάδα έχει ανάγκη. Γιατί όλοι ζούμε από την κληρονομιά του μοναδικού πολιτισμού αυτής της χώρας, της οποίας τα αρχαία επιτεύγματα μας έκαναν ό,τι είμαστε: ηγέτιδες βιομηχανικές χώρες που αποφασίζουν για την τύχη όλης της Γης. Είναι η ύστατη ώρα να αποτίσουμε, σε οικονομική μορφή, τον φόρο τιμής που χρωστάμε στην Ελλάδα».
Η συγγραφέας προτείνει ένα είδος φόρου για αρχαιοελληνικά επιτεύγματα που έχουν καθιερωθεί στους  πολιτισμούς του κόσμου, έννοιες απαραίτητες στις επιστήμες. Πρόκειται για ασήμαντο φόρο 5 λεπτών (5 cent) που αθροιζόμενος γίνεται πολύς και μέγας. Προτείνει περαιτέρω φόρο για τα ελληνικά αγάλματα και τα έργα τέχνης που εκτίθενται στα μουσεία του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου, του Μονάχου, του Βατικανού κ.λ.π. «χωρίς η Ελλάδα να εισπράττει ούτε 1  λεπτό!».
Ανάλογα και για τα παλαιά χειρόγραφα που συνοψίζουν τις σημαντικότερες επιστημονικές γνώσεις της ανθρωπότητας.
Εννοείται ότι το ελληνικό κράτος όφειλε να αδράξει από την πρώτη στιγμή την πρόταση τής Ζέελινγκ, να οργανώσει ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο με αυτό το θέμα, να το αναδείξει διεθνώς και να το καταστήσει πολιορκητικό κριό της εξωτερικής μας πολιτικής.
Οι φανερές και προπαντός οι αθέατες ύποπτες δραστηριότητες του γνωστού δισεκατομμυριούχου, αυτοαποκαλουμένου «φιλανθρώπου» Τζόρτζ Σόρος έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο Ευάγγελος Νιάνιος εντόπισε την αποκαλυπτική συνέντευξη  τού γάλλου ανεξάρτητου δημοσιογράφου Pierre-Antoine Plaquevent. Ο συνεντευξιαζόμενος ξεσκεπάζει τις δράσεις τού ανδρός όπως μεταναστευτικές πολιτικές, μείζονες κοινωνικές αλλαγές, νομιμοποίηση ναρκωτικών, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. Ανάστημα της γνωστής Φαβιανής Εταιρείας  ο Σόρος κηρύσσει ένα εκκοσμικευμένο μεσσιανισμό, μισεί τις ταυτότητες και τα έθνη – κράτη. Μιλάει για ανοιχτή κοινωνία χωρίς σύνορα. Πρόσφατα κατάφερε να επιβάλει στη Σύνοδο τού Μαρακές  τού ΟΗΕ την απόφαση ότι η μετανάστευση αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Για τα ιδρύματά του δαπάνησε το 2018 1 δισ. δολάρια, ενώ επένδυσε στη μετανάστευση 600 εκ. δολ., την ώρα που ο προϋπολογισμός της Frontex είναι μόλις 300 εκ. €. Αυτοπροσδιορίζεται ως αρχηγός κράτους χωρίς κράτος!
Ρωσία, ΗΠΑ, Σαλβίνι της Ιταλίας έχουν κηρύξει πόλεμο στα δίκτυα τού Σόρος. Η Ουγγαρία του Όρμπαν τον χαρακτηρίζει από καιρό persona non grata.
Δυστυχώς οι εκλεγμένοι έχουν πλέον σκιώδη εξουσία. Η πραγματική βρίσκεται σε θεσμούς μη εκλεγμένους: ΟΗΕ, πολυώνυμοι τεχνοκρατικοί οργανισμοί και ποικιλώνυμες ΜΚΟ.
Αισιόδοξος τελικά παρά ταύτα ο  Plaquevent φρονεί ότι το ζητούμενο τού Σόρος είναι μια «μη ρεαλιστική ουτοπία», αλλά ο κόσμος εις πείσμα των δικτύων του δισεκατομμυριούχου θα παραμείνει πολυπολικός (https://kernews.com/ Plaquevent-dhumanite-frontieres/527/).



                                  *Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: