Γραμματείς και Φαρισαίοι

Είναι πράγματι να απορεί κανείς για το πόσα μπορεί να γκρεμίσει μια κυβέρνηση μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Μετά τη νύχτα της μεγάλης ντροπής, που ο πρωθυπουργός της χώρας πέταξε στον κάλαθο τον αχρήστων την άποψη εκατομμυρίων πολιτών που τον πίστεψαν, όλα ήταν πλέον θέμα χρόνου.
Η κυβέρνηση πλέον για να αλιεύσει ψήφους στα αριστερά της έχει αποφασίσει να γκρεμίσει καθετί πάνω στο οποίο στηριζόταν αυτή η χώρα. Για να το καταφέρει, όμως, αυτό βρήκε πρόθυμους συνεργάτες σε όλους εκείνους που χρόνια τώρα πουλούσαν το τρίπτυχο πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια για να κερδίζουν ψήφους.
Πολιτικούς που ορκίζονταν ότι δεν θα άφηναν ποτέ τα Σκόπια να έχουν στην ταυτότητά τους τη «Μακεδονία», πολιτικούς που πήγαιναν στις εκκλησίες, έκαναν τον σταυρό τους γονατιστοί και το έπαιζαν υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας. Γι' αυτό για εμάς ο μεγάλος ένοχος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά πίστευαν χρόνια τώρα, αυτά εφαρμόζουν. Σε αυτό δεν εξαπάτησαν κανέναν.

Οι μεγάλοι ψεύτες, οι σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι, είναι εκείνοι που ανέβηκαν στο τρένο της εξουσίας και για να παραμείνουν σε αυτό ψηφίζουν ό,τι τους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες κάποιοι από αυτούς ψήφισαν το άρθρο σύμφωνα με το οποίο η «Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη». Αυτή η Πολιτεία που στήθηκε επί της ουσίας από τον αγώνα της Εκκλησίας. Αυτή η Πολιτεία που διασώθηκε στην πορεία των αιώνων από του Χριστού την πίστη την αγία. Και όμως για κάποιους «πατριώτες» αυτή η Πολιτεία είναι πλέον θρησκευτικά ουδέτερη.
Οπως... ουδέτερους θέλουν και τους πολίτες της. Χωρίς φύλο, χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία και γλώσσα. Για να μετατραπούν αργά και σταθερά οι άνθρωποι σε ανθρωποειδή. Που το μόνο που θα τα ενδιαφέρει θα είναι πού θα φάνε και πού θα πιούνε. Τίποτε άλλο. Ενα πλήθος χειραγωγούμενο και απόλυτα ελεγχόμενο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Μας οδηγούν σαν τα... κοπάδια στη σφαγή.
Και όλα αυτά όταν γύρω μας, αλλά και γενικότερα στον κόσμο, κάποιοι ανακαλύπτουν υπαρκτές και ανύπαρκτες ταυτότητες. Αυτήν την ώρα εμείς εμφανιζόμαστε πρόθυμοι να παραδώσουμε τις δικές μας. Αυτές που μας κράτησαν όρθιους αιώνες τώρα. Αλλά είπαμε, ας όψονται οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, που τα έδωσαν όλα για μια καρέκλα. Οχι πάντως για αυτήν που θα βρίσκεται στα δεξιά του Κυρίου την ώρα της κρίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: