Ντροπή: Η ΕΥΠ αναγνώρισε τα «Μακεδονικά»

Ερωτήματα εγείρει το ΦΕΚ, το οποίο ζητά μεταφραστές που είναι γνώστες της γλώσσας!
Σε μια απίστευτη πρόκληση που εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία μέσα από προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ζητεί μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας. Επιβεβαιώνονται, λοιπόν, με τον πλέον επίσημο τρόπο οι φόβοι πως με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή η χώρα μας αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπιανών ως «μακεδονική». 

Ειδικότερα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποιείται η προκήρυξη με αριθμό 471.1/35/751408 υπό τον τίτλο «Προκήρυξη πληρωμής με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών». Η προκήρυξη αφορά θέσεις διάφορων ειδικοτήτων, όπως οδηγοί, ειδικοί Πληροφορικής, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, νυχτοφύλακες καθώς και 56 μεταφραστές. Μεταξύ αυτών των 56 ζητούνται και τέσσερις γνώστες της...



«μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας». Οπως αναφέρεται, «για τις 56 θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών - Διερμηνέων - Ακροατών», οι μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες είναι οι εξής: αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική, αραβική, βουλγαρική, εβραϊκή, «μακεδονική (νοτιοσλαβική)», ρωσική και τουρκική. Μάλιστα, η φράση «μακεδονική γλώσσα» αναφέρεται τρεις φορές στο κείμενο, καθώς η γνώση της μοριοδοτείται ως προσόν του υποψηφίου.

Το θέμα της αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας» από την ΕΥΠ έφερε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία με ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου. Ο βουλευτής ζητεί να ενημερωθεί για το εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα» και ιθαγένεια στους πολίτες των Σκοπίων, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης, ρωτά ποιους τίτλους σπουδών και από ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αναγνωρίσει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πιστοποιήσει τη γνώση «μακεδονικής γλώσσας» που ζητεί η προκήρυξη της ΕΥΠ.

ΥΓ.: Η προκήρυξη ισχύει και για συζύγους δημοσιογράφων και εκδοτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: