Έκκληση σε ΟΗΕ και ΕΕ από τον Ουκρανό Επίσκοπο (Έλληνα στην καταγωγή) Βίκτωρ

Έκκληση στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας για τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα Επίσκοπος Βίκτωρ. Να σημειώσουμε ότι ο Επίσκοπος Βίκτωρ είναι Έλληνας στην καταγωγή, κατάγεται από την Οδησσό και έχει αμερικανικό διαβατήριο.
«Οι Ορθόδοξοι πιστοί στην Ουκρανία είναι όμηροι των πολιτικών παιχνιδιών και από τα πρόσωπα του κράτους, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες συγκρούσεις για θρησκευτικούς λόγους» – αναφέρει στο μήνυμά του ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος τονίζει: «Εκ μέρους των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας απευθύνω έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Η Εκκλησία μας είναι η μεγαλύτερη της Ουκρανίας, με περισσότερες από 12 χιλιάδες Εκκλησίες. Τους Ναούς και τα Μοναστήρια μας, τα επισκέπτονται εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας που αγαπούν τη χώρα τους, και προσεύχονται καθημερινά για την παύση του πολέμου και την εγκαθίδρυση ειρήνης στην πατρίδα τους.»
«Σήμερα, όμως οι ναοί μας καταλαμβάνονται, οι πιστοί ξυλοκοπούνται και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποχρεώνουν τους κληρικούς με την μέθοδο του εκφοβισμού να προσχωρήσουν στην νέα Εκκλησία που υποστηρίζετα από τον Πρόεδρος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο» – προσθέτει ο Επίσκοπος Βίκτωρ.
"Ορθ.Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: