Στο στόχαστρο ο Μητρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος

Εντολή για προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με την εκδίωξη ηλικιωμένου από γηροκομείο των Καλαβρύτων λόγω ομοφυλοφιλίας έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Στην παραγγελία της ζητεί να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που τιμωρούνται με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ηλικιωμένος, που το τελευταίο διάστημα, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του, φιλοξενούνταν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο» (Μητρόπολη Καλαβρύτων), εκδιώχθηκε από το ίδρυμα ύστερα από παρέμβαση του μητροπολίτη κ.Αμβροσίου.

Εν τω μεταξύ, την αναίρεση της απόφασης του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που πριν από λίγες ημέρες έκρινε αθώο τον γ. γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Η κατηγορία σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου είχε στηριχτεί σε φράσεις από ομιλία του πριν από χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών, οι οποίες θεωρήθηκαν αξιόποινες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: