Επεισόδιο ιερέα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «Μακεδονικό»

Ένα αρκετά σοβαρό επεισόδιο έγινε μεταξύ ιερέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητήριο Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, ο ιερέας (πατέρας Αναστάσιος), ευλόγησε την πίτα και στη συνέχεια σε μια σύντομη ομιλία, κπροέτρεψε το βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνο Σέλτσα σε δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας.

«Επειδή το αμάρτημά σας είναι δημόσιο, οφείλω και δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο» ξεκίνησε να λέει ο ιερέας στην ομιλία του, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει αμέσως και να τον διακόπτει.
Όταν ο ιερέας ξαναπήρε τον λόγο, συνέχισε λέγοντας: «Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια. Ας κάνουμε όλοι την προσπαθεια να σώσουμε τη Μακεδονία για να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα».
«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος (ιερέας) έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο», απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας στο ξεκίνημα της δικής του ομιλίας.
Το λόγο έλαβαν, στη συνέχεια, τόσο ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, που αρχικά, χαρακτήρισε καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλου, που διαφώνησε μαζί του, λέγοντάς του ότι δώσαμε, τ’ όνομά μας, τη γλώσσα μας κτλ..
Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ξαναέλαβε το λόγο τονίζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε το οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος, η Συμφωνίας είναι θετική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: