Παρακράτος ο Ρουβίκωνας

Ο Ρουβίκωνας κάνει «επανάσταση» με τις πλάτες του κράτους. Αυτό είναι εν συντομία το καθηκοντολόγιο της τραμπουκικής οργάνωσης, που δεν έχει σταματήσει ούτε ημέρα να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Φυσικά, μέσα σε όλα παραβιάζει και μια σειρά από διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας που δεν έχει κρύψει τη ροπή της στη βία και τη φιλική της διάθεση προς τρομοκράτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας. 
Χθες τα μέλη αυτής της οργάνωσης εισέβαλαν στην πρεσβεία της Βραζιλίας, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο και πέταξαν μπογιές. Η αμέσως προηγούμενη πρεσβεία που είχε δεχτεί την απρόσκλητη επίσκεψη των φίλων του Κουφοντίνα ήταν εκείνη της Ελβετίας.


Είναι τόσο πολλές οι διπλωματικές αποστολές που έχουν μπει στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα, ώστε δεν απέχουμε πολύ από την ημέρα που θα αποτελεί... είδηση να υπάρχει πρεσβεία χώρας που δεν θα έχει δεχτεί επίθεση από τούτη την οργάνωση.

Ο Ρουβίκωνας συνοψίζει την παθογένεια της Μεταπολίτευσης. Η «αυτοαγιοποίηση» της (διαρκώς ρέπουσας προς το πολιτικό έγκλημα) Αριστεράς και η ανοχή αυτής της παρανοϊκής κατάστασης από την αποκαλούμενη Δεξιά έχουν στρεβλώσει σε τέτοιο βαθμό τη λειτουργία του κράτους, ώστε οι Αρχές να επιτρέπουν, και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά να ενθαρρύνουν, την άσκηση βίας αρκεί να είναι... δημοκρατική - και τη λέξη «δημοκρατία» και τη «δημοκρατικότητα» να την ορίζουν οι οπαδοί των στυγνότερων κομμουνιστικών δικτατοριών που δολοφόνησαν, φυλάκισαν, βασάνισαν και ταλαιπώρησαν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Μεταπολίτευση κατέρρευσε μαζί με την οικονομία που διαχειρίστηκαν και τις πολιτικές που εφάρμοσαν εκείνοι που πλούτισαν από αυτήν. Είναι ώριμος ο καιρός για την επιστροφή της κοινής λογικής στον δημόσιο βίο αλλά και για τον τερματισμό των φαινομένων ανοχής στη βία της Αριστεράς.

Μόλις αρχίσει η εφαρμογή του νόμου, άτεγκτα και προς όλες τις κατευθύνσεις, θα εκλείψουν και φαινόμενα τύπου Ρουβίκωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: