Σε νέα δίκη για τους gays o Αμβρόσιος


Στο ακροατήριο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επέστρεψε η υπόθεση της δίωξης του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου (φωτό)...
για την υπόθεση της στοχοποίησης ομοφυλοφίλων σε κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο. Χθες άρχισε η ακροαματική διαδικασία.
Η δίκη διεξάγεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς η Αστυνομία για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων μετέφερε στο δικαστήριο μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.gr, στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας βρέθηκε και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ για να στηρίξουν τον κ. Αμβρόσιο στο δικαστήριο έδωσαν το «παρών» οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Ηλείας Γερμανός και Γόρτυνος Ιερεμίας. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Αφορμή ήταν τα σχόλια που είχε περιλάβει σε κείμενό του, με το οποίο φαινόταν να προτρέπει τους αναγνώστες του να απομονώσουν τους ομοφυλοφίλους και τους υποστηρικτές τους. Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, αλλά και σε εισαγγελείς, οι οποίοι άσκησαν έφεση. Ο κ. Αμβρόσιος συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι το κείμενό του δεν αναφερόταν στους ομοφυλοφίλους, αλλά στους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: