Καταγγελία Λεβέντη: Με απείλησαν ο Γερμανός και ο Αμερικανός πρέσβης με (πολιτική) εξαφάνιση

Καταγγελίες του Λεβέντη για διεθνείς πιέσεις, ώστε να πει «ναι» στις Πρέσπες
Σε σοβαρές καταγγελίες για απειλές που του ασκούνται από Γερμανία και ΗΠΑ για να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε ο Βασίλης Λεβέντης, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ότι συνεχίζεται η επέμβαση του ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της πατρίδας μας, πρακτική που στο παρελθόν είχε καταστροφικές συνέπειες. 

Ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων μίλησε ανοιχτά, υποστηρίζοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δέχτηκε απειλές από τον Γερμανό και τον Αμερικανό πρέσβη προκειμένου πει το «ναι» στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή. «Ηρθε ο Γερμανός πρέσβης και με απείλησε. Μου είπε “αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπείτε στη Βουλή”.
Ο δε Αμερικανός πρέσβης να δείτε τι μου είπε», όπως δήλωσε επί λέξει ο κ. Λεβέντης.


Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτέλεσμα της βούλησης του ξένου παράγοντα. Συγκεκριμένα, αφού πρώτα επανέλαβε τη ριζική του διαφωνία με τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την «όλη υπέρ των Σκοπίων» και «εξαρχής προδοσία για την Ελλάδα», εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση, αποκαλώντας την «ορντινάτσα των Αμερικανών». Να σημειωθεί ότι ο κ. Λεβέντης πριν από περίπου έναν χρόνο είχε συναντηθεί με τον Τζέφρι Πάιατ και είχε επιμείνει τότε να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και ελληνικές επενδύσεις, ώστε η γείτονα «σε ένδειξη καλής θέλησης, να αποδεχτεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγου χάρη, να ονομαστεί Σκόπια».


Πάντως, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, συνεχίζοντας στο ίδιο καταγγελτικό μοτίβο, έκανε λόγο για διεφθαρμένους βουλευτές, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός είναι «τόσο διεφθαρμένος» που μπορεί να βρει ακόμη και 300 πρόθυμους βουλευτές για να ψηφίσουν υπέρ. Οπως κατήγγειλε ο Βασίλης Λεβέντης, «η μία αμοιβή είναι “πάρε λεφτά”, η άλλη “πάρε υπουργείο”, η άλλη “θα σε κάνουμε πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ.”. Πουλημένα κρέατα όλοι», ενώ με το ίδιο σκληρό ύφος αποκάλεσε τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη «σαπίλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: