Θα χτυπήσει ξανά στο Σύνταγμα η καρδιά του Μεγαλέξανδρου!

Οι πολίτες ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο, ενώ οι διοργανωτές μιλούν για κλίμα τρομοκρατίας!

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Στολάκης

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική! Δεν πωλείται και δεν εκχωρείται»! Αυτό και άλλα πολλά συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας θα βροντοφωνάξουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες που δίνουν, αύριο Κυριακή ραντεβού στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, χιλιάδες πούλμαν ναυλώνονται από κάθε γωνιά της χώρας, προκειμένου ολοένα περισσότεροι να βρεθούν στο ραντεβού με την Ιστορία. Οπως αναφέρουν στη «δημοκρατία», το συλλαλητήριο θα είναι μεγαλειώδες και ζωντανό σε παλμό. Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές καταγγέλλουν επιχείρηση δημιουργίας κλίματος για να τρομοκρατηθούν όσοι πατριώτες και πατριώτισσες βρεθούν στην καρδιά της Αθήνας.



Τα μηνύματα που παίρνουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι ότι οι συμμετέχοντες στο αυριανό συλλαλητήριο θα ξεπεράσουν το 1.500.000, οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2018 βρέθηκαν και πάλι στην Αθήνα για να υπερασπιστούν τη Μακεδονία μας, παρά το γεγονός ότι το συλλαλητήριο διοργανώθηκε μέσα σε μόλις επτά ημέρες.

«Η αντίδραση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας, θα είναι τέτοια που θα πρέπει να το ξανασκεφτούν όσοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας στα Σκόπια» υποστηρίζει εκπρόσωπος της επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος αποκαλύπτει ότι στο τέλος του συλλαλητηρίου οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν αίτημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προβεί την ίδια κιόλας ημέρα σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό με το οποίο θα ανακοινώνει πως για τη συμφωνία τον λόγο έχει ο κόσμος. «Ζητούμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη των Πρεσπών» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο κ. Τάτσιος. Ζητεί επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να διαφυλάξει τη συνταγματική τάξη με πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία. Καταγγέλλει, μάλιστα, επιχείρηση δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας και προβοκάτσιας από αγνώστους, προκειμένου να φοβηθούν όσοι θελήσουν να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος αύριο το μεσημέρι.

«Ζητούμε την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και του ελληνικού λαού από τις Αρχές. Οι Ελληνες ειρηνικά θα διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση του ονόματος» αναφέρει από την πλευρά του ο Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος του Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά την εξέδρα του συλλαλητηρίου, ξεκινά να στήνεται από σήμερα το πρωί στο σημείο όπου είχε στηθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο. Η λίστα των ομιλητών παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με τον κ. Τάτσιο να αναφέρει στη «δημοκρατία» ότι τον λόγο θα πάρουν εκπρόσωποι του πνεύματος, του αθλητισμού της τέχνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ιεροσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: