Η Γενιά της Ταυτότητας και ο Ζαχαριάδης

Το σημαντικότερο ζήτημα για τον Ελληνα έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι είναι η εθνική του ταυτότητα

Από τον Ραφαήλ Καλυβιώτη*


Σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μαθητές να προβαίνουν σε καταλήψεις. Βέβαια, όλοι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε τέσσερα παιδιά από ένα λύκειο στον Γέρακα, που έκαναν αυτό που θεωρούσαν σωστό, και στην «ώριμη» αντίδραση του συριζαίου λυκειάρχη τους. Η προσωπικότητα αυτών των παιδιών, τόσο ως ατόμων όσο και ως ομάδας, πυροδότησε όλα αυτά που παρατηρούμε σήμερα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνηση το φαινόμενο του ντόμινο.

Από κει και πέρα πολλά ακούστηκαν. Ακούστηκε, για παράδειγμα, ότι τις μαθητικές καταλήψεις τις υποκινεί η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει διεισδύσει σε όλο το φάσμα του μαθητικού κινήματος και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Η εξάπλωση πανελλαδικώς όμως των καταλήψεων δεν επιτρέπει να επιβεβαιωθούν τόσο φαιδροί ισχυρισμοί. Αποδεικνύεται, βέβαια, με αυτόν τον τρόπο και η εξαιρετική χρησιμότητα της Χρυσής Αυγής για το σύστημα εν συνόλω. Η Χρυσή Αυγή δικάστηκε χωρίς οριστικό τελικό πόρισμα για το αν είναι εγκληματική οργάνωση. Κατά τα άλλα, βρήκαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο αρκετών στελεχών της που ερωτοτροπούσαν με τη ναζιστική σβάστικα. Ετσι, το σύστημα οιονδήποτε προβάλλει πατριωτικές θέσεις τον υποβιβάζει σε ναζιστή.



Ακούστηκε ότι οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις για τη Μακεδονία είναι ανώριμοι σε αυτήν την ηλικία, καθώς κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ακροδεξιάς προπαγάνδας. Βέβαια, δεν θεωρούνται ανώριμοι να αλλάξουν το φύλο τους στα 15 ή να τρώνε την προπαγάνδα όσον αφορά τις ασυναρτησίες για τη θεωρία των 61 φύλων. Αυτά να τα πουν στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος ήδη από την ηλικία των 15 ετών συγκρούστηκε με το μαθητικό κίνημα της Κύπρου με τις δυνάμεις κατοχής. Η κατάληξη, γνωστή για τον Ευαγόρα. Φασίστας και ο Ευαγόρας. Φασίστας και ο Παύλος Μελάς. Γιατί, βέβαια, η θυσία των δύο ηρώων εμπνέει και καθοδηγεί άπαντες εξ ημών. Η ύψιστη πράξη, αυτή της θυσίας για την πατρίδα, είναι κάτι που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να αναχαιτίσει, διότι το διαχρονικό της νόημα μένει αναλλοίωτο στη διάρκεια του χρόνου.

Ακούστηκε ότι τα σχολεία ουδέποτε πρέπει να κλείνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, διότι αυτή είναι η σωστή θεσμική οδός. Αυτό θα ήταν σωστό, αν δεν είχαν προηγηθεί τόσες πορείες από τους μαθητές κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών τα Σαββατοκύριακα. Θα ήταν σωστή θέση αυτή, αν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, στα οποία συμμετείχαν εκατομμύρια Ελληνες, είχαν εισακουστεί και αυτά.

Οταν η πολιτική εξουσία αγνοεί επιδεικτικά τη λαϊκή συνείδηση, κανένας τέτοιος κανόνας δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ. Οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να εμφανίζουν το πρόσωπο του Ιανού. Δήθεν είναι κατά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά, από την άλλη, όταν μια τόσο πλατιά μάζα κόσμου διψάει για εκπροσώπηση, τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, προσφέροντας έμμεση στήριξη, η οποία δεν είναι στήριξη. Και αυτό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από τις αποστάσεις που παίρνουν από τους μαθητές.

Η ηγεσία θα ήθελε πολύ να πράξουν το ίδιο για την εξαντλητική φορολογία, αλλά, δυστυχώς γι' αυτήν, αποδομείται στην πράξη το αφήγημά της ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο ζήτημα. Το σημαντικότερο ζήτημα για τον Ελληνα έχει διαχρονικά αποδειχτεί ότι είναι η εθνική του ταυτότητα. Μπορεί να θεωρούν, λοιπόν, αυτόν τον λαό πλέμπα και να θέλουν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλον ευρωπαϊκό, αλλά, από ό,τι διαφαίνεται, και οι άλλοι Ευρωπαίοι πλεμποποιήθηκαν, διότι ψηφίζουν κόμματα που προστατεύουν την εθνική τους ταυτότητα. Καλώς ή κακώς, η Γενιά της Ταυτότητας είναι εδώ.

Για την προπαγάνδα του ΚΚΕ, που μοιράζει εικονογραφημένα φυλλάδια στους μαθητές κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου, δεν είχα ποτέ αμφιβολία. Απλώς να παραθέσω απόσπασμα από άρθρο του Ζαχαριάδη:
«Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμόν. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Παράλληλα το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό κι έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης».

*Πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (diesy.gr) - rkaliviotis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: