Σώθηκε ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας Σικάγου απο τον πλειστηριασμό


Έγινε «το θαύμα» που ανέμενε η ιστορική κοινότητα, 121 ετών, της Αγίας Τριάδος του Σικάγου και στο «παρά πέντε» βρέθηκε το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολλαρίων με το οποίο σώθηκαν προσωρινά από τον πλειστηριασμό, ο ναός και το σχολικό κτίριο του «Σωκράτη».
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, ξημέρωμα προς Παρασκευή, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Στέλιος Ανδρεάκης μαζί με μία ομάδα ενοριτών κατόρθωσαν και συγκέντρωσαν δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ο δικηγόρος της κοινότητας ενημέρωσε την τράπεζα και αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός ο οποίος είχε ορισθεί να γινόταν την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί, όπως είχε γράψει λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυκας». Η κοινότητα θα υποβάλλει αίτημα πτώχευσης.
Η κοινότητα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ την ερχόμενη Κυριακή και φυσικά τις μεγάλες γιορτές του Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων όλα θα γίνουν κανονικά όπως είχαν προγραμματιστεί.
Ο π. Νικόλαος Ιωνάς αγκαλιάζει ενορίτισσα της Αγίας Τριάδας μετά το άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης. (E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP)
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Νικόλαο Ιωνά, μας είπε ότι «πραγματικά έγινε το θαύμα, οι προσευχές μας εισακούσθηκαν και κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μου τηλεφώνησε ο πρόεδρός μας του κοινοτικού συμβουλίου Στέλιος Ανδρεάκης και μου είπε ότι δύο φύλακες άγγελοι κατόρθωσαν και εξηύραν δύο εκατομμύρια δολάρια με τα οποία αναβάλλεται ο πλειστηριασμός».
Συμπλήρωσε, πως «η εξέλιξη αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουμε αίτηση για πτώχευση, πράγμα το οποίο θα μας δώσει περισσότερο χρόνο, αλλά με αυτό το χρηματικό ποσό δεν υπάρχει πλέον απειλή εναντίον της εκκλησίας».
Οταν τον ρωτήσαμε ποιοι έδωσαν αυτά τα δύο εκατομμύρια, ο π. Νικόλαος είπε πως «ήταν μία ομάδα ανθρώπων, κι ο ένας κύριος ο οποίος το διοργάνωσε είναι από την κοινότητά μας και πρέπει να περιμένετε λίγο πριν σας πω το όνομα διότι δεν έχω την έγκρισή του να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τους υπόλοιπους, είναι μία ολόκληρη ομάδα. Επαγγελματικά ανήκουν στον τομέα εκείνον που έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου να σωθεί η εκκλησία μας».
Ο π. Νικόλαος είπε επίσης ότι «δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι γίνεται εδώ, έρχονται οι άνθρωποί μας συγκινημένοι στο ναό. Είμαι εδώ από τις 4 η ώρα το πρωί και είναι αδύνατον να σας περιγράψω τι γίνεται. Μέλη της κοινότητας έρχονται στο ναό, άλλοι τηλεφωνούν, δεν μπορώ πραγματικά να πιστέψω το μεγάλο βαθμό ενδιαφέροντος, αγωνίας και πίστης των ανθρώπων μας».
Ο π. Νικόλαος με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση περιέγραψε πως «όλα έγιναν από τα μεσάνυχτα και μετά. Ο δικηγόρος μας ενημέρωσε την τράπεζα, κι όλα πήραν άλλη τροπή. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Μητρόπολη και συγκεκριμένα μόλις ήμουν στο τηλέφωνο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναθαναήλ. Το βράδυ της Πέμπτης κάναμε Παράκληση, πολύς κόσμος στο ναό μέχρι έξω, αρκετοί ιερείς και ο Μητροπολίτης ήταν θαυμάσιος με την υποστήριξή του. Ολοι νομίζαμε πως αυτό ήταν το τέλος, ώσπου τα μεσάνυχτα άλλαξαν τα πάντα».
Πηγή:.ekirikas.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: