Ζάεφ: Να γίνουμε μια παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία

Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει οι Σκοπιανοί περιμένουν την συμφωνία των Πρεσπών  για να αρχίσουν να διεκδικούν την μοναδικότητα της Μακεδονίας. Μόνο η Ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις προθέσεις των Σκοπιανών .
«Ως έτος ενσωμάτωσης» χαρακτηρίζει τη νέα χρονιά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά.
Ο κ. Ζάεφ, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του εκφράζει την ευχή να ευοδωθούν σύντομα οι προσπάθειες και οι στόχοι της γείτονος για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τονίζει παράλληλα ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιήθηκαν το 2018 για να κλείσει το κεφάλαιο του ονοματολογικού και οι διαφορές με την Ελλάδα.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας» αναφέρει ο κ. Ζάεφ. «Η χρονιά της ενσωμάτωσης», συνεχίζει.
«Είθε να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα» αναφέρει, περιγράφοντας ότι αυτές αφορούν σε μία «ειρηνική και σταθερή χώρα», «έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ και μέλος της ΕΕ», μία «παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία» και μία «οικονομία που θα λειτουργεί για όλους».
Σημειώνεται ότι το βίντεο του μηνύματος συνοδεύουν πλάνα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις συναντήσεις που είχε το 2018 με μεγάλους παίχτες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, όπως η Άγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: