Ντροπή και αίσχος! Για ένατη ημέρα άταφος ο αδικοχαμένος Κ. Κατσίφας!

Τι ειπώθηκε στους Ελληνες αστυνομικούς για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου
Ισως και θέμα ωρών να είναι πλέον η επιστροφή της σορού του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, ύστερα από εννέα ολόκληρες ημέρες που παραμένει άταφος! Χθες το βράδυ η εισαγγελία της Αλβανίας έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση της σορού. Φυσικά, λόγω της στάσης που έχει κρατήσει η πλευρά της Αλβανίας από τη στιγμή που ο 35χρονος δολοφονήθηκε από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις, τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο... 
Πάντως, χθες ο δικηγόρος της οικογένειας εκτίμησε ότι το μαρτύριο των συγγενών θα λάβει τέλος μέσα στα επόμενα 24ωρα. «Εχω βάσιμες ενδείξεις ότι το αργότερο μέχρι αύριο (σ.σ.: σήμερα) η σορός θα έχει παραλειφθεί από την οικογένειά του» είπε ο κ. Ναυρίδης. 
Μάλιστα, τόνισε ότι μετά την άρνηση της πρώην συζύγου του 35χρονου να πάει να καταθέσει, καθώς -όπως υποστήριξε- δεν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, η έρευνα των Αρχών της γειτονικής χώρας έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Στο μεταξύ, μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το τι εκτυλίχθηκε στη συνάντηση των δύο Ελλήνων αστυνομικών με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας. Το βέβαιο είναι ότι όσα ισχυρίζονται οι αλβανικές Αρχές περισσότερο θολώνουν τα νερά παρά βοηθούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός αρχηγός ενημέρωσε στο γραφείο το ένα από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση της 28ης Οκτωβρίου, όμως αρνήθηκε ότι υπάρχει βίντεο από τη συμπλοκή των Αλβανών αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων με τον 35χρονο, ενώ ταυτόχρονα δεν επέτρεψε στην ελληνική αντιπροσωπία να δει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Αυτό που είπαν οι Αλβανοί αξιωματικοί είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε για την ελληνική σημαία, αλλά ότι ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Οπως είπαν οι Αλβανοί, δέχτηκαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Αρχικά, όπως είπαν, πήγε η αστυνομία της περιοχής, αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής, κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι ειδικές δυνάμεις διαπίστωσαν, σύμφωνα πάντα με την αλβανική πλευρά, ότι ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ομως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, φέροντας δύο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα. Ο Ελληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει τη δικογραφία, αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο. Πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε τα πεπραγμένα των αλβανικών Αρχών.

Αρχικά δεν επετράπη σε Ελληνα ιατροδικαστή να εξετάσει τη σορό. Κατόπιν, όταν αυτό έγινε εφικτό (για πέντε λεπτά), ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι είχαν συρραφεί τα τραύματα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και η σορός είχε πλυθεί με νερό, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν πλήρως τα στοιχεία που θα έριχναν φως στις συνθήκες του θανάτου του.


https://www.dimokratianews.gr/content/92359/ntropi-kai-aishos-gia-enati-imera-atafos-o-adikohamenos-k-katsifas

Δεν υπάρχουν σχόλια: