Μετά τη «Μεγάλη Αλβανία» έρχεται η «αυτόνομη Θράκη»

Το μειονοτικό κόμμα DEB προωθεί αποσχιστικό χάρτη στο ίντερνετ, με περιοχές που φτάνουν ακόμα και στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης να εμφανίζονται ως μέρη ενός μελλοντικού κράτους, που αργότερα θα προσαρτηθεί στην Αγκυρα

Από τον Νίκο Σταυρουλάκη

Συνεχίζει το αποσχιστικό τουρκοκόμμα DEB στη Θράκη το αντεθνικό έργο του, με τα πρακτοράκια της Αγκυρας να προωθούν αποσχιστικό υλικό στο διαδίκτυο. Μετά τη «Μεγάλη Αλβανία», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν την εμφάνισή τους και χάρτες της «αυτόνομης Θράκης», η οποία είναι ενδεχομένως προάγγελος της «Μεγάλης Θράκης» που θα ανήκει στην Τουρκία!

Ο χάρτης που εμφανίστηκε πρόσφατα περιλαμβάνει όλη την ελληνική (Δυτική) Θράκη, εδάφη της Θράκης που βρίσκονται στη Βουλγαρία, όπως και εδάφη που είναι δήθεν προσαρτημένα στην ελληνική Μακεδονία, φτάνοντας σχεδόν έως τα... προάστια της Θεσσαλονίκης!


Περιέργως, ο χάρτης αυτός δεν περιλαμβάνει τα εδάφη της Ανατολικής Θράκης που είναι σήμερα τουρκικό έδαφος, τα οποία αφήνει απείραχτα στην Τουρκία, γεγονός που αποκαλύπτει και τις αφετηρίες των «δραστών». Αλλωστε, πάνω στον χάρτη έχει τοποθετήσει τη λεγόμενη «σημαία της αυτόνομης Θράκης» που σχεδίασε και διακινεί το αποσχιστικό τουρκοκόμμα DEB επί ελληνικού εδάφους.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον γνωστό στις Αρχές Ελληνα πολίτη Φερούχ Οζκάν, που κατά καιρούς αποτυπώνει στο διαδίκτυο τα όνειρά του. Ωστόσο κανένας ελληνικός θεσμικός παράγοντας (εισαγγελέας) δεν κινείται εναντίον του.

Στον χάρτη που ανέβασε σχολίασε (στα τουρκικά) «Η Ελλάδα και η Βουλγαρία πρέπει να συμβάλουν στην ειρήνη και να αφήσουν την περιοχή της αυτόνομης δυτικής Θράκης στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της» και πρόσθεσε «Αυτή η εικόνα μπορεί να είναι η μοίρα μας» και «δεν μπορεί να είναι η μοίρα μας να ζούμε με αυτόν τον τρόπο», καλώντας εμμέσως σε «ξεσηκωμό»... (Ποιων;). Συγκεκριμένα, στον χάρτη αποτυπώνεται με πράσινο χρώμα η Δυτική Θράκη, με ροζ το βουλγαρικό τμήμα της Δυτικής Θράκης, με πορτοκαλί οι περιοχές που απέδωσε στη Θράκη η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913), ενώ με εκρού ανασύρει από το χρονοντούλαπο κράτος με την ονομασία «Πολιτεία της Ανατολικής Ρούμελης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φερούχ Οζκάν (επώνυμος επιχειρηματίας της Θράκης) δραστηριοποιείται στα... γεωπολιτικά, σημειώνει η ίδια ιστοσελίδα, η οποία στις 16/12/2016 έδωσε πληροφορίες για το προφίλ του ανδρός: «Ο κύριος Φερούχ Οζκάν είναι ένας γνωστός “συντοπίτης” μας, ο οποίος μένει στην Τουρκία. Μάλιστα, έχει επιχειρηματική δράση και στην Ελλάδα, καθώς έχει την εταιρία FERROSTEEL στη Μάνδρα Αττικής. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, στην παραπάνω ανάρτηση ενημερώνει την κοινή γνώμη, όπως αναφέρει, πως ιδρύθηκε “προσωρινή διοικούσα επιτροπή” της εν εξορία κυβέρνησης της “Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης”». Και πρόσθεσε ότι σύντομα το όργανο αυτό θα έχει επιλέξει και το λογότυπο του κράτους (της «δημοκρατίας» αυτής), όπερ και εγένετο…

Το λογότυπο ήταν έτοιμο όταν έναν χρόνο αργότερα ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Θράκη. Τότε τα διαφημιστικά της επίσκεψης έκαναν λόγο για «ξεσηκωμό», υπονοώντας (λέμε...) τη μαζική υποδοχή του Τούρκου ηγέτη στην περιοχή. Μήπως κάποιος στο «κράτος των Αθηνών» πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

Πώς οι Ελληνες πιλότοι εξευτέλισαν τους γείτονες και πέταξαν στη Λευκωσία
Οταν θέλουν οι Ελληνες αεροπόροι, είναι απλά άπιαστοι... Τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από πλευράς επιχειρήσεων. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πώς κατάφεραν τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 να περάσουν κάτω από τη μύτη των Τούρκων και να πετάξουν στη στρατιωτική παρέλαση για την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου χωρίς να τους πάρουν μυρωδιά.

Οταν πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από τη Λευκωσία, ήταν πλέον αργά. Οι Τούρκοι είχαν χάσει την «ταυτότητά» τους και, αν επρόκειτο για πολεμική αποστολή, θα ήταν, όπως λέγεται στην αεροπορική γλώσσα, «kill».
Οι «αλεπούδες» της 340 Μοίρας απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης με στόχο να φτάσουν την ώρα που έπρεπε στον κυπριακό εναέριο χώρο και να κάνουν διέλευση πάνω από τη Λευκωσία τη στιγμή της στρατιωτικής παρέλασης. Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου έπρεπε να επιβεβαιωθεί, όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά, το 2017, με τον ίδιο τρόπο.

Η διαφορά ήταν ότι οι Τούρκοι πέρυσι είχαν πιαστεί στον ύπνο και φέτος είχαν λάβει τα... μέτρα τους. Το μόνο που κατάφεραν όμως ήταν να εκτεθούν ακόμη μια φορά. Οι Ελληνες πιλότοι με τα F-16 Block 52+adv έκαναν κόσκινο της ομπρέλα ασφαλείας που έστησαν οι Τούρκοι δυτικά της Κύπρου προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους και πραγματικά τους εξευτέλισαν.

Οι πιλότοι κατέβηκαν χαμηλά στο FIR Αθηνών, έκλεισαν το IFF (σύστημα αναγνώρισης φίλιων και εχθρικών αεροσκαφών) και... έγλειψαν τα κύματα. Πέταξαν σε ύψος μόλις 300 ποδών, δηλαδή 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Ολη τους η πορεία, από τη στιγμή που απογειώθηκαν μέχρι και την ώρα που ανέβηκαν πάνω από τη Λευκωσία για να γίνουν ορατά από τον κυπριακό λαό, ήταν σε αυτό το ύψος.

Η διέλευση για την ανεξαρτησία της Κύπρου έγινε από δύο εκ των τριών F-16 του σχηματισμού και το τρίτο παρέμεινε στην... αφάνεια για λόγους προστασίας των άλλων δύο. Οι Τούρκοι δεν πήραν χαμπάρι ότι τα ελληνικά αεροσκάφη κατάφεραν να τρυπήσουν τη ζώνη που είχαν στήσει για να τους εντοπίσουν και να εμπλακούν μαζί τους (σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί και να ακυρωνόταν η αποστολή λόγω καυσίμων).

Οι Ελληνες αεροπόροι έδειξαν ακόμη μια φορά την ανωτερότητά τους, όπως κάνουν καθημερινά στο Αιγαίο και σε κάθε άσκηση που συμμετέχουν ανά τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται από τους καλύτερους χειριστές παγκοσμίως. Οι Τούρκοι, για να ανακόψουν την πορεία των ελληνικών F-16 προς την Κύπρο, διεξήγαγαν άσκηση στα δυτικά της με την παρουσία ισχυρών ναυτικών δυνάμεων, είχαν από νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας σηκώσει στον αέρα ιπτάμενο ραντάρ και είχαν μετασταθμεύσει μαχητικά τους στη βάση του Ντάλαμαν, για να είναι πιο άμεση η αντίδρασή τους.

Ομως απέτυχαν παταγωδώς. Αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί μόνο όταν οι τηλεοπτικές κάμερες στην Κύπρο έδειξαν τα ελληνικά F-16 να πετούν πάνω από τη Λευκωσία. Οι αερομαχίες που ακολούθησαν ήταν γιατί οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να δεχτούν τη μεγάλη στρατηγική ήττα τους.



Α. Κούτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: