Αλβανία: Συνεχίζει η κυβέρνηση Ράμα να γκρεμίζει σπίτια Ελλήνων στη Χειμάρρα

Το σχέδιο εκδίωξης της ελληνικής μειονότητας από τη Βόρεια Ηπειρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αλβανικές Αρχές και την κυβέρνηση Ράμα, η οποία συνεχίζει να γκρεμίζει σπίτια Ελλήνων, τη στιγμή που το επονομαζόμενο «κόμμα των Τσάμηδων» αποφάσισε να συνεργαστεί με το Δημοκρατικό Κόμμα
Μία μονάδα του μηχανικού του αλβανικού στρατού, με σκαπτικά μηχανήματα και βαρέα οχήματα, κινήθηκε το πρωί της Τρίτης στη θέση Γιάλα, του παραλιακού μετώπου της Χειμάρρας, και προχώρησε στο γκρέμισμα ενός οικήματος που ανήκει σε Ελληνες.

Την όλη μεθόδευση σε βάρος της ελληνικής οικογένειας, που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της, όπως και πολλές άλλες, χρεώνεται η υπουργός Αμυνας της Αλβανίας. Η κυβέρνηση του Εντι Ράμα φοβάται ότι θα χάσει στην εξουσία και προχωρά βήμα βήμα με αυθαίρετες αποφάσεις στην εκδίωξη των Ελλήνων και την αρπαγή των περιουσιών τους. Στη θέση του εν λόγω οικήματος επιδιώκεται από την Αλβανία να στηθεί ένα παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα.


Στο μεταξύ, με αφορμή τη διαφαινόμενη συνεργασία του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα με το «Κόμμα των Τσάμηδων», ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι αυτό συνιστά μια «δυσάρεστη εξέλιξη». «Η απόφαση αυτή κινδυνεύει -εξαιτίας ενός ανύπαρκτου θέματος- να δηλητηριάσει τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η πλευρά που προκάλεσε αυτήν την εξέλιξη αναλαμβάνει και την ευθύνη. Η θέση μας είναι γνωστή και σταθερή: Θέμα “Τσάμικου” δεν υφίσταται» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: