Μία μικρή επισήμανση για τους αναγνώστες της "ορθοδόξου φωνής". -- του αδελφού μας Ιουστίνου

Ο μακαριστός και ορθοδοξώτατος ομολογητής Ιωάννης Κορναράκης είχε προβλέψει ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ  την κατάντια ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΏΝ  της "Γαζέας" και των σημερινών μοναχών του Αγίου Όρους. Απομακρύνθηκε απο αυτούς έγκαιρα και κοιμήθηκε με καθαρή συνείδηση, αφού απεκάλυψε ότι τον ΔΗΘΕΝ αντι-οικουμενισμό τους τον είχαν ως "ακαδημαϊκό προσωπείο" και όχι ως βίωμα Θείας Χάριτος και αδιαλείπτου προσευχής.
Στο κομμάτι αυτό ο Ιωάννης Κορναράκης  με τον όρο    "Ασυνείδητο" εννοεί  την κατάσταση της ψυχής, που κάτω απο την ασυνείδητη -για τον αμύητο- επίδραση των δαιμονικών λογισμών, δημιουργεί η ψυχή με την φαντασία της - δηλαδή στην σπηλιά της-  ένα ηδονικό σενάριο διάπραξης της αμαρτίας και στη συνέχεια το σενάριο αυτό υλοποιείται, επειδή ο άνθρωπος το αγαπάει με πάθος, δηλ. το  ερωτεύεται και τελικά το εξωτερικεύει, διαπράττοντας την αμαρτία με το σώμα, δηλ.  με λόγο ή με έργο. Έτσι το "Ασυνείδητο" των σημερινών ψυχολόγων (που κανείς τους δεν πιστεύει στην ψυχή) για εμάς  τους ορθοδόξους χριστιανούς  είναι οι πονηροί λογισμοί των δαιμόνων που καθοδηγούν ασυνειδήτως, χωρίς κάν δηλ. ο σημερινός σαρκικός άνθρωπος  να   καταλαβαίνει τους δαίμονες,  στη διάπραξη της αμαρτίας .
 Η επίκληση του σωτηρίου ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μαστίζει τους δαίμονες και καθαρίζει τον νού απο τους πονηρούς, ακαθάρτους και βλασφήμους λογισμούς. Η έλλειψη όμως  αδιαλείπτου προσευχής καθιστά τον άνθρωπο υποχείριο των δαιμόνων και αυτό  ο Ιωάννης Κορναράκης  το διαπίστωσε στον ΔΗΘΕΝ -αντιοικουμενισμό των ημερών μας. Και μας προειδοποίησε αρκούντως. Εις ώτα λοιπόν ακουόντων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: