Mητρ. Ανθιμος: Παρούσα η Εκκλησία και στα συλλαλητήρια

Συνεχίζονται οι κινήσεις για παράλληλες συγκεντρώσεις στις 6 Ιουνίου
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας από την κυβέρνηση. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες και οι συζητήσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, οι Ελληνες ετοιμάζονται για νέες μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις ταυτόχρονα σε δεκάδες δήμους της χώρας. 
Τα νέα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αυτή τη φορά έχουν την ευλογία της Εκκλησίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του μητροπολίτη Ανθιμου, ότι η Εκκλησία θα είναι παρούσα και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Οπως ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο ίδιος δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τη λύση που προωθείται για την ονομασία της ΠΓΔΜ. «Θα είμαστε το μοναδικό κράτος που θα δεχτεί τέτοια λύση. Να έρθει μέσα στο σπίτι σου κάποιος και να εγκατασταθεί, και να νομίζει ότι θα πράξει τα πάντα για να επιβεβαιώσει το δικαίωμά του να μείνει στο σπίτι» υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε «υποδειγματικά» για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για τους Ελληνες στρατιώτες, που κρατούνται εδώ και 90 μέρες στην Τουρκία και για τους οποίους διοργάνωσε αγρυπνία, είπε πως δεν έπραξαν κάτι για να κρατούνται.

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «οργώνει» τη Μακεδονία, προετοιμάζοντας δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 19.30. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ήδη έχουν «κλειδώσει» συγκεντρώσεις σε Εδεσσα, Σέρρες και Κιλκίς, ενώ μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πέλλα.


Ξεκάθαρο μήνυμα
Οπως υποστηρίζει στη «δημοκρατία» ο εκ των διοργανωτών Μιχάλης Πατσίκας, τα μηνύματα των συγκεντρώσεων είναι ξεκάθαρα. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μη χαθεί το όνομα. Οσο δεν μας ακούνε οι κυβερνητικοί εμάς, τη λαοθάλασσα των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξαν ψηφίσματα και αποφάσεις, εμείς θα κορυφώνουμε τις αντιδράσεις μας. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας» αναφέρει ο κ. Πατσίκας.
Σημειώνει επίσης ότι κατά τις επισκέψεις των διοργανωτών σε περιοχές της Μακεδονίας τόσο οι μητροπολίτες όσο οι αιρετοί αλλά και οι απλοί πολίτες δηλώνουν πως θα δώσουν το «παρών» στα νέα συλλαλητήρια.

Β. Στολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: