Ο ΑΦΡΩΝ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΝ ΝΑΒΟΥΧΟΔΟΝΟΣΟΡΑ ΤΟΥ


Του πρωτοπρ. π. Βασιλείου Βολουδάκη

Σε κάποιες παλιές εποχές, πριν από την Σάρκωση του Θεού, οι άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον Αληθινό Θεό, όπως τον γνώριζαν οι Ισραηλίτες, είχαν αφεθή στη μοιρολατρεία ως τέλειοι βλάκες, με αποτέλεσμα να τους εκμεταλλεύωνται οι βασιλείς και οι ηγεμόνες τους, να τους καταδυναστεύουν και ταυτόχρονα να τους εξευτελίζουν για την υποταγή τους!
Ένας τέτοιος υποταγμένος στην βλακεία (από την κραιπάλη και την Μαγεία) λαός ήσαν και οι Βαβυλώνιοι και γι’ αυτό βρέθηκε και ο ανάλογος της βλακείας τους βασιλιάς, ο Ναβουχοδονόσορ!!!
Αυτός κάθε λίγο και λιγάκι έκανε τέστ στους υπηκόους του, για να διαπιστώση πόσο πιο χαμηλά θα μπορούσαν να πέσουν, πόσο θα άντεχαν στους εξευτελισμούς, ώστε να αποκομίση ακόμη περισσότερα κέρδη, πλούτη και δόξα!
Έτσι, κάποια μέρα έστησε στη μεγαλύτερη πλατεία μια τεράστια δική του εικόνα, ολόχρυση και έβγαλε φιρμάνι ότι όλος ο λαός ήταν υποχρεωμένος να προσέλθη και να προσκυνήση την εικόνα του. Όποιος τολμούσε να αρνηθή, θα ερρίπτετο «εις την κάμινον του πυρός την καιομένην»! Σε τέτοια βλακεία είχε καταντήσει ο λαός, αδιαφορώντας για τον Θεό που τον δημιούργησε, ώστε να αφήση τον βασιλιά του να πάρη τη θέση του Θεού, χωρίς να λογαριάση πως, όποιος Κυβερνήτης παίρνει την θέση του Θεού, γίνεται ο στυγνότερος τύραννος του λαού, συμπεριφερόμενος όπως ακριβώς και ο διάβολος, που είναι ο δάσκαλος της τυραννίας και του αθεϊσμού. Γι’αυτό και ακούμε συχνά σήμερα ηγετικούς πολιτευτές μας να λένε ότι είναι πρόθυμοι να συμμαχήσουν και με τον διάβολο για το … καλό μας! Ακόμα και ο Πρωθυπουργός μας που δηλώνει συνεχώς την αθεΐα του  –και όντας άθεος δεν θα έπρεπε να πιστεύη στον διάβολο– είπε και αυτός ότι θα συμμαχήση με τον διάβολο, προφανώς γιατί του φαίνεται χρήσιμος, αφού και ο διάβολος αρνείται τον Θεό!
Στον Ναβουχοδονόσορα αντιστάθηκαν μόνο τρεις Νέοι πιστοί στον Θεό μας. Στάθηκαν μπροστά στο χρυσοστόλιστο σκιάχτρο του, όντως αληθινοί, αυθεντικοί άνθρωποι, με την πληρότητα της Θείας Χάριτος, που δόθηκε στον Αδάμ προ της πτώσεως, γιατί δεν άφησαν το νου τους να πουληθή «αντί πινακίου φακής» και δεν αποβλακώθηκαν.
Αυτή είναι μια ιστορία από τα συμβάντα της προ Χριστού εποχής, που μας εξηγεί την αιτία και την διαδρομή της αποβλακώσεως του ανθρωπίνου γένους. Μετά Χριστόν, η αποβλάκωση των ανθρώπων, πέταξε τον Θεό, όπως πέταξαν οι Νεοέλληνες τα βαρειά ξυλόγλυπτα έργα τέχνης των σπιτιών τους και τα αντικατέστησαν με …“δανέζικα έπιπλα”! Στις μέρες μας, μάλιστα, προσθέσαμε και τα …δανεικά! Και αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν έπαυσε η δεν μετριάσθηκε, αλλά καλπάζει με φρενήρεις ρυθμούς, σε τέλειον, μάλιστα, βαθμό, που καθημερινά μας εκπλήσσει!
Στην εποχή μας η αποβλάκωση έφθασε και ως εμάς –τους νεόφτωχους Έλληνες– από τότε που η Δύση γύρισε την πλάτη της στην Ανατολή και αυτονομήθηκε, νομίζοντας πως έλαβε τα αναγκαία «φώτα» και δεν την έχει πλέον ανάγκη. Αδιαφόρησε, γιατί δεν θέλησε να ιδή πως η Ανατολή είναι και παραμένει μοναδική, γιατί εμπνέεται, φωτίζεται και ενισχύεται διαρκώς και αδιακόπως από την «εξ Ύψους Ανατολήν», τον Θεό μας.
  Έτσι, όπως ήταν φυσικό, της τελείωσε το «φως», έχασε την αδιάκοπη ανανέωσή του και βυθίσθηκε στο σκοτάδι των αδιεξόδων, που συνεπάγονται –συν τοις άλλοις– και πολλά έξοδα!
Απ’ αυτόν τον βυθόν της άγνοιάς της, από την απώλεια του νοήματος της ζωής, από την πνευματική της πενία, η Δύση «τεχνολογίας κατεργάζεται», με πάθος, με ενθουσιασμό, με πείσμα και αλαζονεία, αφού σ’ αυτήν της την κατεργασία της τεχνολογίας νόμισε πως θα βρίσκη το «Φως» που της έλειπε, και έτσι την αναγόρευσε φως και Θεό της!
Η πορεία των λαών της Δύσεως, από τότε που γύρισαν την πλάτη τους στο «ΦΩΣ» της Ανατολής, ήταν αναμενόμενη και επιβεβαιωτική του παρελθόντος τους και της καταγωγής τους. Τι, άραγε, μπορούσε να περιμένη κανείς από λαούς που μέχρι τον 11ο μ.Χ. αιώνα δεν είχαν καν γραφή(!) και ζούσαν στο πυκνό σκοτάδι, βάζοντας αρχή με τις βαρβαρικές επιδρομές τους, για να κατακτήσουν …ευγενικά τον πολιτισμό;
Με τις επιδρομές τους, κατέκτησαν την Κεντρική Ευρώπη και, ως αφεντικά της πια, διαφεντεύουν, κατεξουσιάζουν και απειλούν με οικονομική εξόντωση τους ασθενεστέρους λαούς, προβάλλοντας τα Τεχνολογικά τους επιτεύγματα ως υψίστη υπεροχή. Διαφεντεύουν σήμερα και καθορίζουν το τι σημαίνει πολιτισμός, εκείνοι, που, μέχρι τον 9ο μ.Χ. αιώνα, ήσαν παντελώς απόντες από τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τις βάσεις της Ιστορίας και έδωσαν νόημα και σκοπό στην επίγεια ζωή. Διαφεντεύουν οι άνθρωποι εκείνοι, που οι προπάτορές τους δεν γνώριζαν ούτε τι θα ειπή «πηρούνι» και «κουτάλι»(!), σχεδόν γρύλλιζαν, συμπολίτες και ομόσκηνοι των πιθήκων, τους οποίους –όπως φαίνεται– εκ πείρας, ομολογούν σήμερα πανηγυρικά και «επιστημονικά» ως προγόνους τους!
Κορυφαίο, βέβαια, εργαστήριο τεχνών και φανταστικών θεωριών, που «πλανά την οικουμένην όλην» έχει αναδειχθή η Αμερική, η οποία θεμελιώθηκε πάνω στα αίματα αναριθμήτων αυτοχθόνων ανθρώπων και αναπτύχθηκε στηριζομένη στις αλυσίδες, στον ιδρώτα, στους στεναγμούς και στους θρήνους ανθρωπίνων υπάρξεων, που ο διεστραμμένος Χριστιανισμός των Δυτικών, τους έκανε σκλάβους!
Όλοι αυτοί οι λαοί αυτονομήθηκαν. Έκλεψαν τις Οδηγίες του Ουρανού, τις Οποίες «η καθ’ ημάς Ανατολή» είχε κάνει πράξη με το «δια του Σταυρού Πολίτευμά» της, και τις έκαμαν τάχα «δικαιώματα του ανθρώπου», για να παραστήσουν αυτοί τους “σωτήρες”,
  επινοώντας το δόγμα του αλαθήτου ανθρώπου, ένα δόγμα το οποίο  «είναι, φευ, η φρικτή εξορία του Κυρίου ημών Ιησού από την γην, νέα προδοσία του Χριστού, νέα σταύρωσις του Κυρίου, μόνον ουχί επί του ξυλίνου, αλλ’ επί του χρυσού σταυρού του Παπικού ουμανισμού. Και ταύτα πάντα είναι κόλασις, κόλασις δια το άθλιον γήϊνον ον, που λέγεται άνθρωπος», όπως θεοφώτιστα περιέγραψε ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.
Και «οι μεν στρατιώται (της ανομίας) ταύτα εποίησαν» και ποιούν. Οι δε «μαθηταί του Χριστού» Έλληνες, τι εκάμαμε; Συνεχίσαμε να ακολουθούμε τον Χριστό μας; Όχι! Επαύσαμε και εμείς σε μεγάλο ποσοστό να πορευώμεθα «εις την Γαλιλαίαν, εις το Όρος ου ετάξατο ημίν ο Ιησούς». Και, αντί του Όρους της περίοπτης Ανατολής μας, εκαθίσαμε και καθήμεθα «επί καθέδραν Δυτικών λοιμών», με γυρισμένη και εμείς την πλάτη μας στην «εξ Ύψους Ανατολήν». Αποπροσανατολισμένοι, λοιπόν, αποβλακωθήκαμε να θαυμάζουμε αυτό που μας πουλάνε σαν Δυτικό πολιτισμό, και που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η αιχμαλωσία του ήδη αραχνιασμένου νοός των λαών!
Έχουν την πονηρία οι νέοι Ναβουχοδονόσορες να μη μας καλούν πλέον να προσκυνήσουμε την εν Πεδίω Δεηρά στημένη εικόνα τους, γιατί τάχα μας …ανύψωσαν, δίδοντάς μας
  «ανθρώπινα δικαιώματα», αφού, πρώτα, μας περιόρισαν όλα τα Θεϊκά δικαιώματα, που μας έδωσε ο Δημιουργός μας! Μας εξαναγκάζουν, όμως –εντελώς “δημοκρατικά”(!)– να υποκλινόμαστε και να συγκατατιθέμεθα συνεχώς όλοι μας στην «καταιγίδα που γέννησε» –και γεννά συνεχώς– «ο νους του ανθρώπου», για να θυμηθούμε και τον ποιητή μας.
Η Ιστορία μιλάει, λοιπόν, πολύ καθαρά και μας ερμηνεύει την προέλευση του
  σημερινού καταντήματος της ανθρωπότητος, αφού απολίτιστοι λαοί έλαβαν απροετοίμαστοι  τον Θησαυρόν, που η Ανατολή τους παρέδωσε, χωρίς να προσέξη πολύ καλά το νόημα της εντολής του Χριστού μας «μη δώτε το άγιον τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοις ποσίν αυτών και στραφέντες ρήξωσιν υμάς».
Εκείνοι, οι απολίτιστοι, που σήμερα καυχώνται και αυτοαποκαλούνται Δυτικοί, με αλαζονεία έλαβαν τον θησαυρό και τον εκποίησαν σε «Χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε «Συνθήκη του Μάαστριχτ» και τα παρόμοια –παλαιά και καινούρια– προσθέτοντες και αποπροσανατολισμένους προσανατολισμούς κατά τις επιλογές «του παλαιού ανθρώπου, του φθειρομένου κατά τας επιθυμίας της απάτης». Έκλεψαν τον θησαυρό του Θεού, πέταξαν τον Θεό σαν παρανοϊκή επινόηση, καταπάτησαν όσες Εντολές Του –κατά το λεχθέν του “δικού” τους Λόρδου Μπάϋρον– «τα γουρουνίσια μάτια τους τις έβλεπαν γουρουνίσιες», και «στραφέντες σπεύδουν ίνα ρήξωσιν ημάς». Μάλλον δε, προ πολλού μας έχουν ήδη χυμήξει και χυμούν συνεχώς εναντίον μας, έως ότου
  να μη μείνη κανείς από εμάς που θα θυμάται το ΦΩΣ των Πατέρων μας,  την καταγωγή τους και την βίβλο γενέσεώς τους!
Ωστόσο, η καταγωγή τους δεν κρύβεται. Με το σκοτάδι που έχουν αγκαλιάσει (ακόμη και μαύρες τρύπες ονειρεύονται), θα καταλήξουν συν τω χρόνω εκεί που ξεκίνησαν, μόνο που τώρα θα είναι πιο σύγχρονα εξοπλισμένοι και με θεωρητική κατοχύρωση της πονηρίας τους!
Ο πολιτισμός της νεολαίας τους επέστρεψε στον προγονικό τους πολιτισμό. Όπως, δηλαδή,
  οι προπάτορές τους είχαν χαλκάδες στην μύτη και στα αυτιά, έτσι και σήμερα δεν νοείται νέος η νέα χωρίς σκουλαρίκια στη μύτη, στα αυτιά, στη γλώσσα, στον ομφαλό και όπου αλλού… Οι χοροί τους, όμοιοι με εκείνους που χόρευαν οι ιθαγενείς, κυριαρχούμενοι από τα «πνεύματα μπάντουα», όπως εξαιρετικά μας έχει αναπτύξει στο βιβλίο του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.
Η λεγομένη επιστήμη τους (εκτός της τεχνολογίας, που προσπαθεί να υποκαταστήση την πνευματική φτώχεια), στο μεγαλύτερο μέρος της είναι εντελώς αναπόδεικτη και γι’ αυτό, κατ’ ουσίαν είναι φενάκη, καθαρή απάτη! Θεωρία της εξελίξεως, θεωρία της Μεγάλης Εκρήξεως, θεωρία των Χορδών, θεωρίες, θεωρίες …ατελείωτες! Σκέτη απάτη, αφού η λέξη θεωρία δηλώνει μια φαντασία, που θα ήθελες να γίνη πραγματικότητα. Ένα παραμύθι, που παραμυθιάζει και εντυπωσιάζει τους ανθρώπους που πέταξαν τη λογική τους και ξέχασαν να θέτουν ερωτήματα.
Έτσι φθάσαμε και στους αποπροσανατολισμένους “προσανατολισμούς”, που καθημερινά επινοούνται, όσο η αποβλάκωση των λαών αυξάνεται, με αποτέλεσμα να εκλέγωνται όλο και πιο αποπροσανατολισμένοι Πολιτικοί, για να επιβάλλουν το κατ’αυτούς “πολιτικά ορθό” και το τι εστί πολιτισμός!
Αλλαγές φύλου γίνονται και υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ετοιμάζονται να γίνουν. Για το πρώτο, έχουμε μιλήσει και γράψει. Για το δεύτερο, έχουμε μιλήσει αλλά πρέπει και να γράψουμε διεξοδικά, σε σχέση, μάλιστα, με αυτά που ακούσαμε εσχάτως από Ιερατικά χείλη, που ισχυρίσθηκαν ότι πολλές ομόφυλες οικογένειες είναι καλύτερες από μερικές προβληματικές παραδοσιακές! Άραγε, οι κληρικοί μας αυτοί, δεν έχουν διαπιστώσει, ως Πνευματικοί, ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν το παράπονο πως ο άνδρας τους δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με τα παιδιά και τις ευθύνες τους; Πως εξηγούν αυτή τη σπουδή δύο ανδρών για υιοθεσία παιδιού; Θεωρούν ότι, προκειμένου να γίνουν οι άνδρες καλοί πατέρες πρέπει να γίνουν ομοφυλόφιλοι; Δεν νομίζω να φθάνουν έως εκεί! Τότε, γιατί υποστηρίζουν την υιοθεσία, παραβλέποντες το γεγονός, που έχει επαληθευθεί διεθνώς, ότι, δηλαδή, τα περισσότερα απ’ αυτά τα ταλαίπωρα παιδάκια, υιοθετούνται για να γίνουν
 
όργανα του σεξ; Και να ερωτήσουμε και τούτο: Θα απαγορευθή, άραγε, στους ομοφυλόφιλους άνδρες να υιοθετούν αγόρια;
Μπροστά στην ιστορική εξέλιξη της Δύσεως πρέπει να σταθούμε όλοι με πολλή σκέψη. Δεν ταιριάζει στην Ελληνική ψυχή η βλακεία, ούτε οι Πολιτευτές που την αποβλακώνουν. Να συλλογισθούμε ποιοί είμαστε κάποτε, όταν είμαστε ασυμβίβαστοι με τη σκλαβιά και γι’αυτό δεν μας έσκιαζαν τα πλήθη και τα πλούτη των Περσών, ούτε ο μικρός γεωγραφικός χώρος της Ελλάδος, γιατί πιστεύαμε και διακηρύσσαμε «πας μη Έλλην βάρβαρος», και πως καταντήσαμε τώρα, που παραδώσαμε «γην και ύδωρ» στους πράκτορες της διεθνούς αποβλακώσεως, που, δυσ­τυχώς, εκλέγουμε επί δεκαετίες.
Να ακολουθήσουμε την ψυχή των Προγόνων μας, που τους οδήγησε να αναγνωρίσουν τον Χριστό μας ως Σωτήρα του Κόσμου και έτσι, έγιναν από λίγοι, μυριάδες και έκαναν την Πατρίδα τους από μικρή εδαφική έκταση, Αυτοκρατορία!
Θα είναι τραγωδία αν, επί τέλους, δεν αφυπνισθούμε! Γιατί, ακόμη και η βλακεία πρέπει να έχη τα όριά της!


"O.T"

Δεν υπάρχουν σχόλια: