ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 12/5/2018 - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


3 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

Θα σταθώ μόνο σε δυο σημεία από το βίντεο
1.Είπατε ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος δεν έκανε σύνοδο και ότι εσείς δεν θα δεχθείτε επισκοπική χειροτονία στην Ελλάδα για να μην κάνετε δική σας εκκλησία.
Ρωτώ: και τι έκανε ο Αρτέμιος εφόσον χειροτόνησε μόνος του 3- 4 επισκόπους; Αυτό πώς λέγεται, μήπως λέσχη;;
Σύνοδος λέγεται είτε σας αρέσει είτε όχι και με την δική σας εκκλησιολογία ο Αρτέμιος έκανε παράλληλη σύνοδο και σχίσμα.

2.Παραδεχθήκατε ότι έπρεπε να κόψετε από τον οικουμενισμό πριν από δεκαετίες.

Silver είπε...

"Και είπεν ο Δαβίδ προς τον Γαδ, Στενά μοι πανταχόθεν σφόδρα·"

SCRIPTA MANENT είπε...

Απάντηση στον Επιφάνειο μοναχό – για ποιόν λόγο έγινε η Πανορθόδοξη σύνοδος εναντίον του οικουμενισμού το 1948

Αναφορικά με την απάντηση που έδωσε ο π. Επιφάνειος περί καταδίκης του οικουμενισμού, προκειμένου να αποκαταστήσει τις λοιπές τοπικές εκκλησίεςτου Βορρά.

Η λεγόμενη Πανορθόδοξος σύνοδος του 1948 πέρασε με την πρωτοβουλία και την εποπτεία του Ιωσήφ Στάλιν ο οποίος σχεδίασε να τον Μαρξισμό δια της Σεργιανικής ιδεολογίας, η οποία θα μπορούσε να εξυπηρετεί το Σταλινικό καθεστώς και να συνεισφέρει στο επίτευγμα της Παγκόσμιας κυριαρχίας της Σοβιετικής αυτοκρατορίας, ως Τρίτη Ρώμη. Αυτή η σύνοδος έπρεπε να εμφανίσει τον εαυτόν της ως ηθική δύναμη όπου θα στηριζόταν το Ανατολικό μπλόγκ, αντιθέτως προς τις εκκλησίες του υπόλοιπου κόσμου.
Σύμφωνα λοιπόν με την γνώμη του Στάλιν το κέντρο της ορθοδοξίας έπρεπε να φύγει από την Κων/πολη και να μετατεθεί στην Μόσχα. Με αυτή την στρατηγική κίνηση θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα δλδ να γίνει ο επικεφαλής της ορθοδοξίας ο Πατριάρχης της Μόσχας και όχι της Κων/πολης, ενώ παράλληλα ο Ηγέτης και διδάσκαλος όλου του προοδευτικού κόσμου θα υποκαθιστούσε τον αυτοκράτορα.
Αυτή την ιερόσυλη παρωδία την υπέγραψαν με ενθουσιασμό η ιεραρχία της Ρωσικής Σταλινικής κομμουνιστικής εκκλησίας και ο πατριάρχης των Αρμενίων Γεώργιος ο Ε’.
Αυτοί λοιπόν οι προδότες της κομμουνιστικής εκκλησίας του Στάλιν του μεγαλύτερου ανθρωποκτόνου [ καθώς επι των ημερών του εκτελέστηκαν 100.000.000, χριστιανοί κληρικοί και μοναχοί σε Ρωσία και Κίνα ] και ο Πατριάρχης των Μονοφυσιτών ήταν η φερόμενη ως ορθόδοξη Πανορθόδοξη σύνοδος.