Σεβ. Ιωαννίνων: Οι φάκελοι να αλλάξουν


Ο Σεβ. Ιωαννίνων με δηλώσεις του επισημαίνει ότι εις το παρόν πλαίσιον του νέου προγράμματος αδικούνται οι Ορθόδοξοι καθώς δεν τηρεί­ται ισονομία. Επίσης κατηγορηματικός ήτο όσον αφορά το περιεχόμενον των συγκρητιστικών φακέλων. Ως επληροφορήθημεν από την ιστοσελίδα epiruspost.gr της 27ης Μαρτίου 2018:
«Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα με πνευματικό τρόπο», τόνισε ο Μητροπολίτης για να συμπληρώσει ωστόσο ότι χρήζει προσοχής και το νομικό σκέλος, ειδικά στα σημεία που αφορούν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Μάλιστα τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν θρησκευτικές κοινότητες που απολαμβάνουν προνομίων, δηλαδή έχουν τα δικά τους βιβλία θρησκευτικών και επιλέγουν τους δικούς τους καθηγητές, κάτι που δεν συμβαίνει με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, αλλά για λόγους ισονομίας θα πρέπει και οι Ορθόδοξοι να έχουν λόγο στην διδασκαλία των Θρησκευτικών», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι το μάθημα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό και ότι το σημερινό βιβλίο θα πρέπει να αλλάξει».

"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: