Σύγχρονοι Βαλκανικοί πόλεμοι: Η Δυτική παρέμβασις εις την Βαλκανικήν


Γράφει ο κ. Εμμανουήλ Β. Βολουδάκης

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που αναμφίβολα θα επηρεάσουν άμεσα και σημαντικά την Πατρίδα μας, μας αναγκάζουν να παρεκκλίνουμε λίγο από τον συστηματικό σχολιασμό του επίσημου απολογισμού1 της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και να εστιάσουμε την προσοχή μας στις διαφαινόμενες γεωπολιτικές αλλαγές. Άλλωστε και αυτό το θέμα είναι ακόμα μία πτυχή του συνολικού ζητήματος που εξετάζουμε και αφορά στην «Ευρωπαϊκή» πορεία της Ελλάδος.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ουσία του προβλήματος, θα πρέπει να εμβαθύνουμε στον τρόπο που κινούνται οι «ισχυροί της γης». Μία από τις βασικές μεθόδους, που ακολουθεί η Δύση στην προσ­πάθειά της να επιβληθεί στους λαούς της υφηλίου, είναι η παραχάραξη της Ιστορίας. Αυτό ομολογούν οι ίδιοι οι Δυτικοί δια στόματος του Βολταίρου2, που είχε επισημάνει πως «για να γράψει κανείς την Ιστορία, όπως πρέπει να γραφτεί, θα πρέπει να ζει σε μία ελεύθερη χώρα».
Έτσι, και το απολύτως κατασκευασμένο και τεχνητό πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα άντεχε σε σοβαρή συζήτηση, ούτε θα απασχολούσε ποτέ κανέναν, αν δεν είχε προηγηθεί μία άψογα ενορχηστρωμένη και προσεκτικά μελετημένη αλλοίωση της Ιστορίας, που γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες με την συμμετοχή, δυσ­τυχώς, πολλών Ελλήνων πολιτικών, καθηγητών, επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών.

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας, όμως, δεν είναι από μόνη της αρκετή, για να επιφέρει γεωπολιτικές αλλαγές και γι’ αυτό επί του παρόντος δεν θα ασχοληθούμε με αυτήν.
Κατά καιρούς η Δύση υποστηρίζει συγκεκριμένους «Εφιάλτες», τους οποίους καθοδηγεί να δρουν σε βάρος της Πατρίδος τους, εξυπηρετώντας τα Δυτικά σχέδια. Ας θυμηθούμε λίγο κάποια γεγονότα, που συνέβησαν πριν από μία τριετία, και –σκοπίμως– δεν έτυχαν της απαιτούμενης προσοχής από τον Δυτικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου του 2015, η αστυνομία των Σκοπίων οργάνωσε μία επιχείρηση, για να συλλάβει μία ένοπλη ομάδα, που είχε διεισδύσει στη χώρα και ήταν ύποπτη για τον σχεδιασμό αριθμού επιθέσεων στα Σκόπια.
Η αστυνομία εκκένωσε από τον άμαχο πληθυσμό την περιοχή του Kumanovo πριν από την έναρξη της επίθεσης. Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ, γεγονός που οδήγησε σε μία πραγματική μάχη, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 τρομοκράτες και 8 μέλη των αστυνομικών δυνάμεων. Επίσης υπήρχαν αρκετοί τραυματίες, ενώ συνελήφθησαν 30 άτομα.
Οι αστυνομικοί των Σκοπίων ήταν σαφώς καλά ενημερωμένοι, πριν ξεκινήσουν την επιχείρησή τους. Σύμφωνα με τον τότε υπουργό των Εσωτερικών,
Ivo Kotevski, η ομάδα ετοίμαζε μία πολύ σημαντική επιχείρηση για την 17η Μαΐου του 2015, ημερομηνία κατά την οποία είχε προγραμματιστεί μία διαδήλωση οργανωμένη, κυρίως, από την Αλβανόφωνη αντιπολίτευση στα Σκόπια.
Η ταυτοποίηση των υπόπτων έδειξε ότι σχεδόν όλοι οι τρομοκράτες ήσαν πρώην μέλη του
UCK (Αλβανικός Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου). Μεταξύ αυτών ήταν:
● Ο
Sami Ukshini, γνωστός και ως «Διοικητής Sokoli», η οικογένεια του οποίου έπαιξε ιστορικό ρόλο στον UCK.
● Ο
Rijai Bey, πρώην σωματοφύλακας του Ramush Haradinaj (που ήταν έμπορος ναρκωτικών, στρατιωτικός επικεφαλής του UCK και μετέπειτα Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου. Είχε καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά αθωώθηκε, επειδή 9 κρίσιμοι μάρτυρες δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης).
● Ο
Dem Shehu, σωματοφύλακας του Αλβανόφωνου ηγέτη και ιδρυτή του κόμματος BDI, Ali Ahmeti.
● Ο
Mirsad Ndrecaj, γνωστός ως «Διοικητής του ΝΑΤΟ», εγγονός του Malic Ndrecaj, που είναι διοικητής της 132ης Ταξιαρχίας του UCK.
Οι κύριοι αρχηγοί αυτής της ομάδος –συμπεριλαμβανομένου του
Fadil Fejzullahu που σκοτώθηκε κατά την επίθεση– είχαν, και έχουν, στενή σχέση με τον τότε πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια, Paul Wohlers.
Ο
Paul Wohlers είναι ο γιος του διπλωμάτη των ΗΠΑ Lester Wohlers, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ατλαντική προπαγάνδα και διηύθυνε την κινηματογραφική υπηρεσία της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ. Ο αδελφός του Paul, Laurence Wohlers, ήταν τότε πρεσβευτής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο ίδιος ο Paul Wohlers, πρώην πιλότος του ναυτικού, είναι ειδικός στην αντικατασκοπία. Ήταν ο βοηθός διευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων του Αμερικανικού υπουργείου και συγκεκριμένα διηύθυνε την υπηρεσία επιτήρησης και προστασίας των διπλωματών.
Για να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία σχετικά με την ταυτότητα των υποστηρικτών των τρομοκρατών, ας θυμηθούμε πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας,
Jens Stoltenberg, παρενέβη, όχι για να δηλώσει την καταδίκη της τρομοκρατίας και την υποστήριξή του στην συνταγματική κυβέρνηση των Σκοπίων, αλλά για να παρουσιάσει την τρομοκρατική ομάδα ως νόμιμη εθνική αντιπολίτευση: «Παρακολουθώ τα γεγονότα στο Kumanovo με βαθιά ανησυχία. Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπάθειά μου προς τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν. Είναι σημαντικό όλοι οι πολιτικοί και τοπικοί αρχηγοί της κοινότητας να συνεργαστούν, για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αρχίσουν μία διάφανη έρευνα, για να ανακαλύψουν τι συνέβη. Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση της βίας, για το συμφέρον του έθνους, αλλά και ολόκληρης της περιοχής». Θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μη καταλάβει τι ακριβώς.
Λίγο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2015, η κυβέρνηση των Σκοπίων είχε ματαιώσει μία απόπειρα πραξικοπήματος, που οργανώθηκε από τον τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και σημερινό πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον σοσιαλδημοκράτη
Zoran Zaev. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, το διαβατήριο του Zaev κατασχέθηκε, ενώ τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως της Δύσης ξεκίνησαν μία ανελέητη προπαγάνδα σε βάρος του τότε πρωθυπουργού, Nikola Gruevski, κάνοντας λόγο για «αυταρχικό ολίσθημα του καθεστώτος».
Ο
Zoran Zaev υποστηριζόταν δημοσίως από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρεττανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, την Γερμανία και την Ολλανδία. Στις 17 Μαΐου, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Zoran Zaev (SDSM) σχεδίαζε να προβεί σε μία επίδειξη δύναμης. Είχε την πρόθεση να διανείμει 2.000 μάσκες, με σκοπό να εμποδίσει την αστυνομία να εντοπίσει τους τρομοκράτες, που θα συμμετείχαν στην πορεία. Κατά τη διάρκεια της πορείας, η ένοπλη ομάδα καλυμμένη πίσω από τις μάσκες της, σχεδίαζε να επιτεθεί σε διάφορα ιδρύματα και να ξεκινήσει μία ψευδοεπανάσταση παρόμοια με αυτήν που υποτίθεται πως προκάλεσαν τα γεγονότα στην Maidan Square, στο Κίεβο της Ουκρανίας.
Αυτό το πραξικόπημα συντονίστηκε από τον
Mile Zechevich, πρώην υπάλληλο ενός των Ιδρυμάτων του George Soros.
Για να κατανοήσουμε, λοιπόν, την βιασύνη της
Washington για την ανατροπή της κυβέρνησης των Σκοπίων, της Ουκρανίας αλλά και της Ελλάδος όπως τελικά αποδείχθηκε, πρέπει να πάμε πίσω και να δούμε τον «πόλεμο» του φυσικού αερίου. Η διεθνής πολιτική είναι μία μεγάλη σκακιέρα, όπου κάθε κίνηση οποιουδήποτε κομματιού έχει συνέπειες σε όλα τα υπόλοιπα. Ένα από τα βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι υποστηρικτές της μιας ενιαίας παγκοσμίου κυβερνήσεως, είναι η διαχείριση της ενέργειας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν από το 2007, να διακόψουν την επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατάφεραν να σαμποτάρουν το σχέδιο του
South Stream υποχρεώνοντας τη Βουλγαρία να ακυρώσει τη συμμετοχή της, αλλά την 1η Δεκεμβρίου του 2014, προς έκπληξη όλων, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin εγκαινίασε ένα νέο έργο, πετυχαίνοντας να πείσει το Τούρκο ομόλογό του, Recep Tayyip Erdogan, να υπογράψει μία συμφωνία μαζί του, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι η Μόσχα θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Άγκυρα και σε αντάλλαγμα, η Τουρκία θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρακάμπτοντας έτσι το αντιρωσικό embargo, που είχαν επιβάλει οι Βρυξέλλες.
Στις 18 Απριλίου 2015, ο νεοεκλεγής Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε την συγκατάθεσή του να διασχίσει ο αγωγός την Πατρίδα μας. Επίσης, ο τότε πρωθυπουργός των Σκοπίων,
Nikola Gruevski, τον Μάρτιο του 2015, είχε ήδη ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις του με την Ρωσία και προφανώς αυτός ήταν ο λόγος που οι Δυτικοί επεχείρησαν να τον ανατρέψουν.
Τέλος, η Σερβία, που ήταν συνέταιρος στο έργο του
South Stream, έδωσε τον Απρίλιο του 2015 την συγκατάθεση και την διαβεβαίωσή της στον Ρώσο υπουργό της Ενέργειας Aleksandar Novak, πως θα στηρίξει και αυτή το έργο του Turkish Stream.
Για να σταματήσει το Ρωσικό σχέδιο, η
Washington προχώρησε σε μία σειρά από πρωτοβουλίες, όπως:
● Στην Τουρκία υποστήριζε και υποστηρίζει τους σκληροπυρηνικούς Κεμαλιστές του
CHP σε βάρος του Erdogan προσδοκώντας στην φθορά αλλά και στην ανατροπή του.
● Στην Ελλάδα, στις 8 Μαΐου του 2015, απέστειλε τον
Amos Hochstein, διευθυντή του γραφείου των ενεργειακών πόρων, να απαιτήσει από την κυβέρνηση Τσίπρα να εγκαταλείψει τη συμφωνία της με την Gazprom, κάτι που εν τέλει έγινε λίγο αργότερα.
● Σχεδίασε και τελικά πέτυχε να εμποδίσει τη διαδρομή του αγωγού, τοποθετώντας έναν από τους αχυρανθρώπους της, τον
Zaev, στην εξουσία των Σκοπίων.
● Στη Σερβία, από το 2015 ξανάρχισε το πρόγραμμα για την απόσχιση του μικρού κομματιού του εδάφους της
Voivodine, που επιτρέπει την ένωση με την Ουγγαρία και την ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση της Σερβικής κυβερνήσεως.
Αν, επιπλέον, αναλογιστεί κανείς πως ο
Turkish Stream θα εφοδίαζε επίσης την Ουγγαρία και την Αυστρία, τερματίζοντας έτσι το εναλλακτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Ιρανό πρόεδρο Hassan Rohani για τον εφοδιασμό τους με αέριο από το Ιράν, καταλαβαίνει γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν επισπεύσει το σχέδιό τους για τον διαμελισμό της Ευρώπης και την δημιουργία μικρών αυτόνομων περιοχών, οι οποίες θα λογοδοτούν στην κεντρική κυβέρνηση των Βρυξελλών.
Σε ο,τι αφορά στην Πατρίδα μας, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για την δημιουργία του Μακεδονικού κράτους, που θα εκτείνεται μέχρι την Θεσσαλονίκη, η αυτονόμηση της Θράκης πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά την θεσμοθέτηση της σαρία, οι Αλβανοί οραματίζονται την μεγάλη Αλβανία και την επέκτασή τους μέχρι την Ήπειρο, τα νησιά του Αιγαίου σχεδιάζεται να δοθούν στην Δύση ως «ουδέτερη ζώνη» για την «γαλήνη» της περιοχής, ενώ τα σενάρια αυτονόμησης και της Κρήτης κάθε μέρα φαντάζουν και πιο κοντινά.
Εμείς ακόμα προσβλέπουμε στην «ισχύ» και στην «δύναμη» της Ευρωπαϊκής Ενώσεως; Τελικά άδικα πέθαναν οι Πατέρες μας υπερασπιζόμενοι του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία και την ανεξαρτησία; Για να έρθουμε εμείς, οι τάχα «προοδευτικοί» απόγονοί τους και να «πουλήσουμε» το αίμα τους αγοράζοντας σκλαβιά σε ευρώ;
Σημειώσεις:
1. tinyurl. com/ybwtznuo
2. Ira Ο. Wade: “The Intellectual Development of Voltaire”, Princeton Legacy Library, σελ. 336


Δεν υπάρχουν σχόλια: