Ολη η Ελλάδα έτοιμη να κατακλύσει το Σύνταγμα

Μια πρωτοφανής κινητοποίηση πολιτών, οι οποίοι την Κυριακή θέλουν να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εκατοντάδες λεωφορεία, όχι μόνο των ΚΤΕΛ αλλά και μισθωμένα, θα αναχωρήσουν από όλους τους νομούς της βόρειας Ελλάδας. «Αυτό που συμβαίνει είναι ανεπανάληπτο. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο δεν είναι απλώς ενθαρρυντικά, ούτε δείχνουν μόνο ενθουσιασμό, αλλά πραγματικό αναβρασμό» λέει στη «δημοκρατία» το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και μέλος της κίνησης «Θερμαϊκός, Ωρα Μηδέν» Οθων Ιακωβίδης.
Ετσι, δεν είναι μόνο τα ΚΤΕΛ που βάζουν έξτρα δρομολόγια, και εισιτήρια με έκπτωση για να μη χάσει κανείς το συλλαλητήριο, αλλά και φορείς, σύλλογοι, δήμοι, ενορίες που οργανώνονται και μισθώνουν πούλμαν για μετάβαση στο Σύνταγμα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί κι έτσι υπάρχουν πολίτες που ψάχνουν ακόμα τρόπο να κατέβουν στην Αθήνα.
«Το συλλαλητήριο της Κυριακής θα είναι τεράστιο. Εκτιμώ ότι θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 1.500.000 πολίτες.
Δεν είναι μόνο ο κόσμος από τη βόρεια Ελλάδα στα... κάγκελα, αφού αναμένεται κόσμος και από την Πελοπόννησο και από τα νησιά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας» σημειώνει ο κ. Ιακωβίδης.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να σταματήσουν την ορμή του κόσμου, αυτή δεν σταματά με τίποτα. «Η δύναμη του λαού είναι τεράστια και ο κόσμος έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Και με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη, όσο κι αν προσπαθούν οι εθνομηδενιστές, δεν μπορούν να φοβίσουν τον κόσμο. Ο λαός σήκωσε ανάστημα και αντιδρά» καταλήγει ο κ. Ιακωβίδης.


Ντόνια Κανιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: