Η Κηφισιά δεν ξέχασε τη μνήμη Παύλου Μελά


Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003, όταν άρχισε να πραγματοποιείται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά» εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα, έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από τη θυσία του ήρωα. Η πρωτοβουλία είχε σκοπό να παρακινήσει τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100 ετών. Ωστόσο, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει ακόμη και σήμερα να απουσιάζει από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.


Πάντως, ο Δήμος Κηφισιάς, η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού καθώς και το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας» ανέλαβαν από το 2016 να τελούν εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο για τον μακεδονομάχο Παύλο Μελά στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς, μετά τη θεία λειτουργία, όπου χοροστατεί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, με την παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς και άλλων επισήμων.

Το φετινό μνημόσυνο τελέστηκε την περασμένη Κυριακή με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με τις συγκινητικές ομιλίες του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Κυρίλλου και του προέδρου του σωματείου και απογόνου του εθνομάρτυρος Ιωάννη Μελά. Ακολούθησε πορεία προς τον παρακείμενο στον ναό ανδριάντα του Παύλου Μελά, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων. Η τελετή έκλεισε με τον εθνικό μας υμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: