Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ πάλι η προσευχή στα σχολεία

Προσβάλλοντας βάναυσα το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, ο γ.γ. του υπ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκης ζητεί με προκλητικό τρόπο την κατάργησή της 
Τη «σκυτάλη» στην πρόκληση από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη πήρε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να... δοξαστεί από τον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε και αυτός με τη σειρά του την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία! 

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και προτάσσοντας εμμονικά την αριστερή ιδεοληψία, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την προσευχή στα σχολεία «κατάλοιπο της αντίληψης “Ελλάς Ελλήνων, χριστιανών”»! Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών ζητεί με προκλητικό τρόπο «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις, επιτέλους, να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά».


Σε συνέντευξή του, ο Κώστας Πουλάκης, που χαρακτηρίζεται και «εκλογομάγειρας» του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κανέναν ενδοιασμό υποστηρίζει ότι «ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… “Ελλάδος Ελλήνων χριστιανών”, που εισάγει -ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο- έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών».

Και παρότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ο κ. Πουλάκης ανακαλύπτει θέμα «διχασμού», υποστηρίζοντας στην ουσία ότι, χάριν μιας μικρής και αμελητέας μειονότητας της τάξης του 2% με 3% μαθητών με άλλη θρησκεία, πρέπει να καταργηθεί η προσευχή!

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πουλάκης υποστηρίζει ότι «η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους, και όχι του σχολείου», ξεχνώντας προφανώς ότι οι μαθητές που δεν είναι χριστιανοί μπορούν να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή και πως ουδείς τους εμποδίζει, τους υπαγορεύει ή τους απαγορεύει να πιστεύουν όπου επιθυμούν.

Κοινώς, ο κ. Πουλάκης ανακαλύπτει θέμα εκεί όπου δεν υπάρχει, στοχεύοντας αποκλειστικά και μόνο στην ικανοποίηση ενός στενού κομματικού ακροατηρίου, που, εκτός από την κατάργηση της προσευχής, ζητεί και την κατάργηση της έπαρσης της ελληνικής σημαίας στα σχολεία.

Μάλιστα, πριν από ενάμιση μήνα, το υπουργείο Παιδείας με εντολή του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου αποπειράθηκε να καταργήσει την πρωινή προσευχή στα σχολεία με το Προεδρικό Διάταγμα που έστειλε προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο υπήρχαν παρατηρήσεις για την αντισυνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το έστειλε πίσω, με τον Κώστα Πουλάκη παρ' όλα αυτά να επιμένει στην επαναφορά της διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: