Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. Α ...":

Είχα γράψει ενα σχόλιο πριν λίγες μέρες σε ανάλογο άρθρο, δικό σας, αλλά αφού επιμένετε με το ίδιο άρθρο, τότε θα το ξαναγράψω για να δούμε όλη την αλήθεια.

«Ἢ μήπως θὰ ἔπρεπε νὰ μὴν εἶχε χειροτονήσει καὶ ὁ Ματθαῖος Ἐπισκόπους διὰ νὰ τρέχουν καὶ οἱ Ματθαιϊκοὶ εἰς τοὺς Νεοημερολογίτας Ρώσους τῆς Διασπορᾶς εἰς τὴν Ἀμερικὴν νὰ πάρουν χειροτονίαν ὅπως ὁ Φλωριναῖος Ἀκάκιος Παππᾶς τὸ 1960;»



Και όμως ακραιφνώς αυτό κάνατε το 1971, όταν πήγατε στους ίδιους Ρώσους να σας αποκαταστήσουν την χειροτονία υφ’ ενός του Ματθαίου, με την συμφωνία να ενωθείτε με τους Φλωριναίους. Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ αλλά δεν το καταλογίζω δικό σας φταίξιμο.

Οι Ματθαικοί λοιπόν που δέχθηκαν την αποκατάσταση των χειροτονιών του Ματθαίου, εκείνη την στιγμή παραδέχθηκαν ότι ήταν αντικανονικοί.
Δηλαδή ακύρωσαν τις χειροτονίες του Ματθαίου, αναγνωρίζοντας ότι τους αποκατέστησαν την κανονικότητα οι Ρώσοι. Πράξη την οποία αποκηρύξαν λίγο αργότερα ομολογώντας ότι έσφαλαν Συνοδικά.

ΥΣ
Γράψατε ένα κατεβατό… έγραψα κι εγώ δυο προτάσεις.
Ας κρίνει ο κόσμος, κανένα άλλο σχόλιο από εμένα.

2 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

προς ανώνυμο . Άς μελετήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος τα ντοκουμέντα περί της λεγόμενης χειροθεσίας και ας βγάλει τα συμπεράσματα του !
Τα γεγονότα τα αφορώντα την λεγομένην -χειροθεσίαν - των ΜατθαΪκών υπό των Ρώσων επισκόπων της διασποράς κατά το έτος 1971
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2014/10/1971.html