Σύλληψη παρωδία για τον Αλβανό εθνικιστή


Οι αλβανικές αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη... για τα μάτια του κόσμου του Ταχίρ Βέλιου, ακραίου εθνικιστή, γνωστού για τις ανθελληνικές θέσεις του και επικεφαλής εξτρεμιστικής οργάνωσης που ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία».

Ο Ταχίρ Βέλιου είναι αυτός που είχε αφαιρέσει και κάψει ελληνικές σημαίες σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας, είχε ρίξει μαύρη μπογιά σε τοπωνύμια μειονοτικών χωριών και οδικές σημάνσεις γραμμένες στα ελληνικά.
Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις στο Αλύκο και στη Λειβαδιά, ενώ με μπαράζ δημοσιεύσεων ζητούσε ακόμη και την απέλαση του Αρχιεπισκόπου πάσης Αλβανίας Αναστασίου.


Πιέσεις
Η δράση του επεκτάθηκε στο Κόσοβο και στα Σκόπια και έπειτα από μπαράζ διπλωματικών πιέσεων και χειρισμών από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τελικώς οι αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας προχώρησαν στη σύλληψή του στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
Η σύλληψη κράτησε όμως μερικές ώρες, καθώς αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους δύο συνεργάτες του οι οποίοι είχαν επίσης συλληφθεί κατηγορούμενοι για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τη διανομή παράνομου έντυπου υλικού και τη δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης που καλλιεργεί το εθνικό μίσος.


"Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: