Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός: Θα φθάσουμε σε φοβερές καταστάσεις στο χώρο τον εκκλησιαστικό.

Θα έλθει εποχή, όπου οι αταξίες που συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά, θα εισέλθουν και μέσα στην Εκκλησία. Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιαζόμενος χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας, με την πλέον αρνητική έννοια του όρου, τότε θα καταντήσουμε χειρότερα από τους Παλαιοημερολογίτες. Και αν δεν θελήσουμε με πρώτους τους Επισκόπους μας, τους οποίους σέβομαι απόλυτα, εάν δεν θελήσουμε να σωφρονισθούμε και να μην προκαλούμε τον λαό του Θεού, θα φθάσουμε σε φοβερές καταστάσεις στο χώρο τον εκκλησιαστικό. Δεν είμαι προφήτης, αλλά ο Θεός μου επέτρεψε να ασχολούμαι με την επιστήμη της Ιστορίας. Ο ιστορικός εργάζεται πάνω σε νομοτέλειες. Όχι λοιπόν με την διαίσθηση Προφήτου, διότι είμαι ακάθαρτος και ασήμαντος, αλλά με την διαίσθηση που μου δίνει ο χώρος της Ιστορίας, προβλέπω ότι εκεί θα καταλήξουμε. 

***
Ο Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός: Θα φθάσου...":

Την εποχή της εικονομαχίας οι εικονομάχοι έκαναν πράξεις ανήκουστες. Δολοφονούσαν, ακρωτηρίαζαν, εκβίαζαν χιλιάδες εικονολάτρες. Οι εικονολάτρες απ΄ τη πλευρά τους έμμεναν στις απόψεις τους, ομολογούσαν τη πίστη τους και δικαιώθηκαν. Αν υπέκυπταν στις διώξεις, στις κακοδοξίες των εικονομαχών
 σήμερα πώς θα ήταν η Εκκλησία; Οι εικονομάχοι ήταν ένα βήμα πριν το σημερινό ισλαμισμό, ήταν εκείνοι οι οποίοι έθρεψαν το ισλάμ με τις κακοδοξίες τους την ανεικόνιση των προσώπων, όπως παρατηρούμε σήμερα στο Μωαμεθανισμό. Πλήθος ανθρώπων κυρίως στην ανατολή χάθηκαν εξ αιτίας αυτής της εμμονής αλλά και με τις κακοδοξίες του Αρείου. Δηλαδή δε θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε αν βλέπουμε το στραβό για να μη χαλαστεί το τάχα καλό κλίμα; Ή ομολογείς την ορθή πίστη και απομονώνεις τον αιρετικό κι ας πάει όπου θέλει αφού δεν στέκει στην ορθή διδασκαλία και δεν ορθοτομεί το λόγο της αληθείας ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε χάριν της τάχα ησυχίας. Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια, όσο κι αν αυτή κοστίζει στις μεταξύ μας σχέσεις. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την εποχή της εικονομαχίας οι εικονομάχοι έκαναν πράξεις ανήκουστες. Δολοφονούσαν,ακρωτηρίαζαν,εκβίαζαν χιλιάδες εικονολάτρες. Οι εικονολάτρες απ΄τη πλευρά τους έμμεναν στις απόψεις τους,ομολογούσαν τη πίστη τους και δικαιώθηκαν. Αν υπέκυπταν στις διώξεις,στις κακοδοξίες των εικονολατρών σήμερα πώς θα ήταν η Εκκλησία; Οι εικονομάχοι ήταν ένα βήμα πριν το σημερινό ισλαμισμό,ήταν εκείνοι οι οποίοι έθρεψαν το ισλάμ με τις κακοδοξίες τους την ανεικόνιση των προσώπων,όπως παρατηρούμε σήμερα στο Μωαμεθανισμό. Πλήθος ανθρώπων κυρίως στην ανατολή χάθηκαν εξ αιτίας αυτής της εμμονής αλλά και με τις κακοδοξίες του Αρείου. Δηλαδή δε θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε αν βλέπουμε το στραβό για να μη χαλαστεί το τάχα καλό κλίμα; Η ομολογείς την ορθή πίστη και απομονώνεις τον αιρετικό κι ας πάει όπου θέλει αφού δεν στέκει στην ορθή διδασκαλία και δεν ορθοτομεί το λόγο της αληθείας ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε χάριν της τάχα ησυχίας. Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια,όσο κι αν αυτή κοστίζει στις μεταξύ μας σχέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση,στη φράση στις κακοδοξίες των εικονολατρών από παραδρομή γράφηκε λάθος,ενώ ήθελα να πω στις κακοδοξίες των εικονομαχών.