«Επιδρομές» Αλβανών σε χωριά των Ιωαννίνων

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους. Κακοποιοί σε μία νύχτα «χτύπησαν» τέσσερα σπίτια και δύο εκκλησίες 
Κ ραυγή αγωνίας βγάζουν κάτοικοι στα ακριτικά χωριά των Ιωαννίνων, που βλέπουν τις περιουσίες τους και τους ναούς της περιοχής να λεηλατούνται από Αλβανούς κακοποιούς. Μέσα σε μία νύχτα πραγματοποιήθηκαν έξι ληστρικές επιδρομές -σε δύο εκκλησίες και τέσσερα σπίτια- στα χωριά Ορεινό και Ξηρόβαλτο, στο Πωγώνι, εντείνοντας το κλίμα τρομοκρατίας.


«Είναι πολύ πιθανό οι ομάδες κακοποιών που ρημάζουν τα χωριά του Αργυροκάστρου να δραστηριοποιούνται οργανωμένα και στην περιοχή μας» επισημαίνει ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χωριά βρίσκονται «στο έλεος Αλβανών κακοποιών» και συνεχίζει: «Παρά τις δεσμεύσεις που έλαβα επανειλημμένως από τους αρμοδίους ότι θα λειτουργήσουν ξανά τα στρατιωτικά φυλάκια, θα ενισχυθεί η Αστυνομία στα σύνορα και θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες, δεν είδαμε τίποτα μέχρι σήμερα».

Η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, κάτοικος Ορεινού, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών ειδοποίησε την Αστυνομία και κλείστηκε στο σπίτι. «Είμαστε σε πανικό. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα σπίτια μας, που χτίσαμε με αίμα. Τα σύνορα είναι αφύλακτα. Ζητάμε βοήθεια από το κράτος. Να λειτουργήσουν και πάλι τα στρατιωτικά φυλάκια» λέει σε δραματικό τόνο η κτηνοτρόφος. Ο έτερος ναός που βρέθηκε στο στόχαστρο των ιεροσύλων είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Ξηρόβαλτο. Οι δράστες αφαίρεσαν μία εικόνα, έναν χρυσοκέντητο επιτάφιο και δύο μεταλλικά κηροπήγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: