Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ (ΑΙΡΕΤΙΚΗ) ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ -- του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ

(Με πολύ αγάπη αφιερώνω ιδιαίτερα το μικρό αυτό ορθόδοξο ομολογιακό κείμενο στο Έλληνα συγγενή μου Γιώργο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά ελπίζω η καρδία του να μην ξεχνάει την ορθόδοξη Ελλάδα μας και την "Αγία Πολιτισμική μας Παράδοση")

Ο αληθινός Σκοπός της ζωής μας και το τέλος της πορείας μας σε αυτή την γη είναι όπως το βλέπουμε ήδη από την Παλαιά Διαθήκη "ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ", ΓΕΝΕΣΙΣ 1,1 - 1,25 ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ... αλλά για τον Άνθρωπο ΓΕΝΕΣΙΣ 1,26 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΘΕΟΣ· ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΗΜΕΤΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ... (ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ γιατί με ιδιαίτερη πρόνοια συνεργάστηκε Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).
Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...  ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...
ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ... 
ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Κατά Ιωάννην Κεφάλαιο 12, ΣΤΙΧΟΙ: 47 καὶ ἐάν τίς μου ἀκούσῃ τῶν ῥημάτων καὶ μὴ πιστεύσῃ, ἐγὼ οὐ κρίνω αὐτόν· οὐ γὰρ ἦλθον ἵνα κρίνω τὸν κόσμον, ἀλλ' ἵνα σώσω τὸν κόσμον. 48 ὁ ἀθετῶν ἐμὲ καὶ μὴ λαμβάνων τὰ ῥήματά μου, ἔχει τὸν κρίνοντα αὐτόν· ὁ λόγος ὃν ἐλάλησα, ἐκεῖνος κρινεῖ αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ· ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9, ΣΤΙΧΟΣ 13 οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλούς εἰς μετάνοιαν.  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΝΩΕ Ή ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ. 
Ο ΘΕΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ...  ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΗ.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ.
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ... ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ...
Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... 
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ...  ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ..
ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ;;;

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΛΙΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΝΕΡΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ... ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.... ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ... ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΡΙΣΤΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΟΕΡΑ, "ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ", ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ... ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ...  ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=vdx11IBJrc8 ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΠΑΠΑ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΙ: 32 "Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· 33 ὅστις δ' ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς", ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΙ: 14 "Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τίς  δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; 15 τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς  μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; 16 τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ  ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός. 17 διὸ ἐξέλθετε  ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, 18 καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ". 
ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ.

Στο ερώτημα των "κοσμικών": "Πως θα ζήσεις μόνο με τον Σταυρό στο Χέρι και τον Λόγο του Θεού σε ένα κόσμο όπου το άδικο και ο μαμωνάς κυριαρχεί..." απαντά ο Αναστημένος Θεάνθρωπος Χριστός "Οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ὁ ἄνθρωπος, ἀλλ' ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ" (Ματθ. 4:4).
Πραγματικά ζει με "Ελεύθερη Βούληση" ο άνθρωπος που με την Χάρη του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ απελευθερώνεται από τα πάθη και τις αδυναμίες του και Αγαπά τον Θεό και τον συνάνθρωπό του αληθινά, θυσιαστικά και Σταυροαναστάσιμα, βιώνοντας με αληθινή ορθόδοξη πίστη την Ανάσταση του Χριστού.  Καινή Διαθήκη, Α΄ Πέτρου, 1:16 «ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι».
Όσοι έχουν "κοσμικό φρόνημα" ονομάζουν ακόμα και την σωματική και πνευματική πορνεία και τον σοδομισμό "αγάπη" προς τον συνάνθρωπο με τον οποίο ενώνονται και συνευρίσκονται και οι Τζιχαντιστές μουσουλμάνοι θεωρούν ότι από "αγάπη" προς τον Θεό πρέπει να δολοφονήσουν τους αλλόπιστους όπως προστάζει το σατανικό κοράνι τους ενώ η αληθινή Αγάπη του μοναδικού Θεανθρώπου Χριστού που σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μας είναι Σταυροαναστάσιμη και Θυσιαστική προς τον Άνθρωπο, τον οποίο Αγιάζει όταν μετανοεί και την δέχεται στην ζωή του με ορθόδοξο ταπεινό φρόνημα.  ΓΙΑΤΙ «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΣΤΙ», ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α΄ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΤΙΧΟΣ 16.  ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (Η ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας όπως μας αγάπησε ό Χριστός με την Σταυρική Θυσία Του υπέρ ημών... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ;;;)  ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13, ΣΤΙΧΟΣ 34 "ἐντολὴν καινὴν δίδωμι ὑμῖν ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους, καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους. 35 ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις".   
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ ΜΑΣ".  Α΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΚΕΦ. 11, ΣΤΙΧ. 1 «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ».
Αγάπη πού δεν περιέχει μέσα την Αλήθεια του Χριστού είναι ψεύτικη αγάπη, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 15: «ἀληθεύοντες ἐν ἀγάπῃ».
«Οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε» (Ψαλμ. δ’ 5) ΟΡΓΙΖΕΣΘΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ, ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΜΗ ΑΜΑΡΤΑΝΕΤΕ!
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·»
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, "ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ:
Ο Απόστολος Παύλος
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ". 
ΠΗΓΗ: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ).  ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλο ευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν".
Χωρίς Αγάπη Χριστού, αληθινή Ορθόδοξη Πίστη και ταπεινό φρόνημα δεν μπορούμε να έχουμε "υγιείς σχέσεις" με κανένα άνθρωπο και όχι μόνο με συγγενή.  Δεν μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε οποιαδήποτε εκκλησιαστική κοινωνία και στο ίδιο τραπέζι να συμπροσευχηθούμε και να συνφάγομε με έναν άπληστο αμετανόητο "ειδωλολάτρη" που αγαπάει μόνο το χρήμα ως Θεό και το δηλώνει μόνιμα δημόσια ή λέει ότι είναι άθεος, ούτε με κάποιον που δηλώνει αληθινός ορθόδοξος χριστιανός αλλά πιστεύει και διαδίδει δημόσια ότι οι ψεύτικοι θεοί των εθνών, όπως ο Μωάμεθ και ο Βούδας είναι το "ΙΔΙΟ" με τον μοναδικό αληθινό Θεάνθρωπο Χριστό ή ότι ο εκπρόσωπος του Θεού στην γη είναι ο "αλάθητος" αντίχριστος αιρετικός Πάπας της Ρώμης, τον οποίο ο Αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος μνημονεύει ως "αγιότατο" https://www.youtube.com/watch?v=WzFefJUAyZ8 .  ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, ΣΤΙΧΟΣ: 5 «εἷς γὰρ Θεός, εἷς καὶ μεσίτης Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς».  ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14, ΣΤΙΧΟΣ: 6 «λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ». 


ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·».
http://freevolition.gr/1oikoumenismos.jpg
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 15: «ἀληθεύοντες ἐν ἀγάπῃ». 


ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ "ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ" ΤΟΥ (ΔΙΑ)ΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ, ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΩΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΣΟΔΟΜΙΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=vdx11IBJrc8 ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ…  ΓΙΑΤΙ "ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ", ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΝΕΚΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΥΛΙΣΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΨΕΥΔΟΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ("αμερικανικό όνειρο") ΚΑΙ ΑΚΟΡΕΣΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ.

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16, ΣΤΙΧΟΙ: 24 Τότε ὁ Ἰησοῦς εἶπεν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι. 25 ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ' ἂν ἀπολέσῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ, εὑρήσει αὐτήν. 26 τί γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος, ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δὲ ψυχὴν αὐτοῦ ζημιωθῇ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; 27 μέλλει γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεσθαι ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων αὐτοῦ, καὶ τότε ἀποδώσει ἑκάστῳ κατὰ τὴν πρᾶξιν αὐτοῦ.

Με ταπεινό φρόνημα πρέπει να συναισθανόμαστε τις αμαρτίες μας, την πνευματική μας φτώχεια και να μετανοούμε διαρκώς κάθε φορά που αμαρτάνουμε γιατί μόνο με την Χάρη του Αγίου Θεού μπορούμε να σώσουμε την Αθάνατη ψυχή μας από την αιώνια κόλαση...  ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, Κεφάλαιο 5, στίχος 3:  "Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν".
Ας μην νομίζουμε ότι δεν αμαρτάνουμε γιατί ποιός από τους ανθρώπους ποτέ δεν "οργίστηκε" τόσο πολύ ώστε εκείνη την στιγμή του μεγάλου θυμού να ήθελε ακόμα και να σκοτώσει τον συνάνθρωπό του;  Αν δεν το πράξαμε σημαίνει ότι στα μάτια του Θεού είμαστε αθώοι;  Ο Θεός κρίνει δίκαια τα βάθη της ψυχής μας και την προαίρεσή μας...  ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, Κεφάλαιο 5, στίχοι: 21 "Ἠκούσατε ὅτι ἐρρέθη τοῖς ἀρχαίοις, Οὐ φονεύσεις· ὃς δ' ἂν φονεύσῃ, ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει. 22 ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ εἰκῇ ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει· ὃς δ' ἂν εἴπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, Ρακά, ἔνοχος ἔσται τῷ συνεδρίῳ· ὃς δ' ἂν εἴπῃ, Μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός. 23 ἐὰν οὖν προσφέρῃς τὸ δῶρόν σου ἐπὶ τὸ θυσιαστήριον κἀκεῖ μνησθῇς ὅτι ὁ ἀδελφός σου ἔχει τι κατὰ σοῦ, 24 ἄφες ἐκεῖ τὸ δῶρόν σου ἔμπροσθεν τοῦ θυσιαστηρίου, καὶ ὕπαγε πρῶτον διαλλάγηθι τῷ ἀδελφῷ σου, καὶ τότε ἐλθὼν πρόσφερε τὸ δῶρόν σου. 25 ἴσθι εὐνοῶν τῷ ἀντιδίκῳ σου ταχὺ ἕως ὅτου εἶ ἐν τῇ ὁδῷ μετ' αὐτοῦ, μήποτέ σε παραδῷ ὁ ἀντίδικος τῷ κριτῇ, καὶ ὁ κριτὴς σε παραδῷ τῷ ὑπηρέτῃ, καὶ εἰς φυλακὴν βληθήσῃ· 26 ἀμὴν λέγω σοι, οὐ μὴ ἐξέλθῃς ἐκεῖθεν ἕως ἂν ἀποδῷς τὸν ἔσχατον κοδράντην".
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18, ΣΤΙΧΟΙ: 7 "ὁ δὲ Θεὸς οὐ μὴ ποιήσῃ τὴν ἐκδίκησιν τῶν ἐκλεκτῶν αὐτοῦ τῶν βοώντων πρὸς αὐτὸν ἡμέρας καὶ νυκτός, καὶ μακροθυμῶν ἐπ' αὐτοῖς; 8 λέγω ὑμῖν ὅτι ποιήσει τὴν ἐκδίκησιν αὐτῶν ἐν τάχει. πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;"
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18, ΣΤΙΧΟΣ 20 «οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν».
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ http://www.freevolition.gr​/orthodoxy-homology.htm .

(ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ, ΣΤΕΛΝΩ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΤΕΝΩΣ ΠΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ…) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ)
Ευστάθιος Μοσχοβίτης

Η Ορθόδοξη Ομολογιακή και Δημοσιογραφική μου Ιστοσελίδα www.ελεύθερηβούληση.gr , www.freevolition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: