Τα ρεβύθια της μάγισσας

Στην εποχή μας η μαγεία έχει περικοσμηθεί με πολλά εύηχα επίθετα, για να εξαπατά ευκολώτερα τους αφελείς. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι υπό οποιαδήποτε συγκάλυψη κι αν ασκείται η μαγεία, είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί ο διάβολος για να πλανέψει τον άνθρωπο, να τον απομακρύνει από τον Θεό και να τον συντρίψει σωματικά και ψυχικά. 
Ας δούμε αυτή την αλήθεια στο επόμενο περιστατικό: Κάποια γυναίκα, παντρεμένη στην Αθήνα, δεν ζούσε αρμονικά με τον σύζυγό της, γιατί εκείνος την απατούσε.
Της συνέστησαν τότε μια μάγισσα, που θα της έλυνε τάχα το πρόβλημα. Αυτή της διάβασε κάτι μαγικά και της έδωσε εννιά ρεβύθια να τα έχει στο σπίτι της. 
Από τότε όμως είχε συνεχώς στον ύπνο της εφιάλτες. Έβλεπε διαρκώς έναν αγριάνθρωπο με απαίσια όψη, που απειλούσε να τη σκοτώσει.
 
Πέρασε καιρός. Κάποια μέρα, ενώ βάδιζε μπροστά από τον ιερό ναό της Καπνικαρέας στην Αθήνα, είδε που πουλούσαν εικόνες της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας ( αντίγραφα της θαυματουργής εικόνας, που φυλάσσεται στο ομώνυμο μοναστήρι της, κοντά στη Δράμα ) .
 
Αγόρασε μία εικόνα και προσευχόταν στην Παναγία, παρακαλώντας τη να μην ξαναδεί πια αυτόν τον νυκτερινό εφιάλτη. Το βράδυ όμως ο αγριάνθρωπος ξαναφάνηκε στον ύπνο της. Εκείνη τότε βάζει τις φωνές :
 
- Παναγία μου, βοήθησέ με και σώσε με! Την ίδια στιγμή βλέπει να παρουσιάζεται μια γυναίκα με ένα παιδί στην αγκαλιά. Τρομοκρατημένη της φωνάζει:
 
- Φύγε ! Κι εσύ κακός άνθρωπος είσαι! Ο αγριάνθρωπος στο μεταξύ, μόλις είδε τη γυναίκα με το μωρό – που δεν ήταν άλλη από την Παναγία- εξαφανίστηκε αμέσως. Τότε η Θεοτόκος μπήκε στο δωμάτιό της και της είπε:
 

- Εγώ δεν είμαι κακός άνθρωπος. Είμαι η Παναγία. Αυτός έρχεται εδώ και σε τρομάζει, επειδή έχεις τα ρεβύθια. Πέταξε τα και δεν θα ξαναέρθει. Όταν ξυπνήσεις κοίταξε στο εικονοστάσι και θα δεις την εικόνα μου. Πραγματικά, όταν ξύπνησε είδε την εικόνα της Παναγίας στο εικονοστάσι, όπου της είχε βάλει την προηγούμενη μέρα. Πέταξε αμέσως τα ρεβύθια κι ο εφιάλτης σταμάτησε. Φυσικά, δεν έφταιγαν τα ρεβύθια το πρόβλημά της, αλλά το γεγονός ότι τα είχε στο δωμάτιό της κάνοντας υπακοή και δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη μάγισσα, στο όργανο του σατανά. Έτσι αρνιόταν τον Χριστό, τον " λύοντα τα έργα του διαβόλου ". Αυτό όμως έδινε δικαιώματα στον σατανά, και του έλυνε τα χέρια για να την τρομοκρατεί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά μήπως τυγχάνει να έχετε κάποιο άρθρο με το σύνολο των διαφόρων έγκυρων ονομάτων της Παναγίας μας γιατί αλλού βρίσκω 300 και αλλού 500?

Είδα πρόσφατα μία γυναίκα στον ύπνο μου μέσα σε ένα ναό στον οποίο βρισκόμουν και εγώ να μου ζητάει να λέω τα ονόματά της...

Silver είπε...

Αδελφέ μου λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Έχω εκατοντάδες κείμενα στο αρχείο μου χωρίς ταξινόμηση. Δεν είχα ποτέ σκοπό να κάνω αυτό που κάνω από το 2011. Με "ανάγκασαν" από την αδελφότητα που ήμουν. Έτσι τώρα συνεχίζω μόνος "αποτειχισμένος" διότι αυτή η ιστοσελίδα έχει σεβαστή ανταπόκριση και δεν θέλω να την διακόψω.

Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη, νάσαι πάντα καλά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Όχι γιατί να την διακόψετε...κάθε άλλο....απλά είπα επειδή ανεβάζετε συχνά θέματα σχετικά με την Θεοτόκο μήπως έχετε κάποιο άρθρο και γι αυτό εύκαιρο ώστε να μου προτείνετε....να είστε καλά και να συνεχίσετε και με συγχωρείτε για την ενόχληση!

Silver είπε...

Αδελφέ μου δεν είναι ενόχληση, απεναντίας είναι ευχαρίστηση.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σε ενημερώσω αν τυχόν και έχεις κάποιο κείμενο ή κάτι που νομίζεις θα ωφελούσε πνευματικά όλους εμάς εδώ σε αυτή την ιστοσελίδα θέλω να αισθάνεσαι ότι εδώ έχεις φιλοξενία αδελφική άδολη.

Η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος