Νέο ατόπημα του Καμίνη με νεκρό άστεγο


Η αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά επιτέθηκε μέσω facebook σε όσους δημοσιοποίησαν το τραγικό συμβάν προσπαθώντας να το κρύψει 
Με δημόσια μομφή από διακεκριμένο ψυχίατρο και καταφανή την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να «κρύψει» τον θάνατο ενός άστεγου συνανθρώπου μας βρήκε η νέα χρονιά την ελληνική πρωτεύουσα.

Η θλιβερή είδηση ότι βρέθηκε νεκρός από το κρύο άστεγος στην οδό Αρμοδίου, πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών, ήρθε λίγο πριν από την είσοδο του νέου έτους. Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο προκαλώντας θλίψη.

Ο Δήμος Αθηναίων όχι μόνο δεν γνώριζε, ως όφειλε, τι είχε συμβεί, αλλά μέσω της αντιδημάρχου Νέλλης Παπαχελά επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον εκείνων που δημοσιοποίησαν το γεγονός! Μάλλον είχαν το μυαλό τους στις φιέστες και στη... ρόδα!

Η κυρία Παπαχελά ισχυρίστηκε μάλιστα στην προσωπική σελίδα της στο facebook ότι δεν γνώριζαν τίποτε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ! Προσπάθησε μάλιστα να υπερασπιστεί τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι βρίσκονται στους δρόμους τις ώρες του χιονιά.
Αλλά η πραγματικότητα δεν μπορούσε να κρυφτεί, αφού τον δυστυχή άστεγο αντιλήφθηκαν περαστικοί, που ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε νεκρό στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Στην υπόθεση παρενέβη ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο οποίος είχε επανειλημμένως απευθυνθεί στον Δήμο Αθηναίων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για απώλεια ανθρώπινων ζωών.Ταυτοχρόνως ο ψυχίατρος κατηγόρησε ευθέως τον Δήμο Αθηναίων και την αρμόδια πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) Ελένη Κατσούλη ότι δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
«Ως πολίτης εκφράζω την απελπισία μου απέναντι στη Δημοτική Αρχή και την καλώ να αναλάβει τις ευθύνες της» έγραψε ο κ. Παπαδημητριάδης και αποκάλυψε ότι ο άστεγος βρισκόταν ήδη την κατάψυξη του Νοσοκομείου Σωτηρία. «Ζητήστε συγγνώμη και παραιτηθείτε» έγραψε ο γιατρός και έπειτα από αυτά η αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά έσπευσε να διαγράψει τα μηνύματα της ντροπής και να κατεβάσει τη μία από τις δύο σελίδες που διατηρεί.

Σημειωτέον ότι ώσπου να αναλάβει ο Γ. Καμίνης τον Δήμο Αθηναίων η Αθήνα ήταν η πόλη που επαιρόταν ότι δεν είχε χάσει ούτε έναν άστεγο άνθρωπο από το κρύο.
Ο δήμαρχος διέλυσε όμως τις κοινωνικές δομές σε τέτοιο βαθμό ώστε να θρηνούμε ανθρώπους. Με επικοινωνιακά τρικ και ψεύτικους αριθμούς ο ανάλγητος δήμαρχος της Αθήνας και οι συνεργάτες του προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο.

«Δώρο» πρόχειρες λινάτσες για το ψύχος

Πρόχειρες λινάτσες, που στρώθηκαν σε πέντε σταθμούς του μετρό (Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού - Φιξ και Ελαιώνας), ήταν το «δώρο» της Πολιτείας στους 9.000 αστέγους της Αθήνας. Οι σταθμοί, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, παρέμειναν ανοιχτοί για να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «έκαιγε» 160.000 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη... φιέστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: