«Καινούργιος χρόνος πάλι ξημερώνει, μαζί του να σβηστούνε κι’όλοι οι πόνοι»! -- του Σ.Παπαθεμελή*

Η γενιά του γράφοντος στα δύσκολα μεταπολεμικά και μετεμφυλιακά χρόνια τραγουδούσε με αυτοπεποίθηση το χριστιανικό εμβατήριο του Γ. Βερίτη:
«Καινούργιος χρόνος πάλι ξημερώνει
και σβήνεται και χάνεται ο παλιός!
Μαζί του να σβηστούνε κι όλοι οι πόνοι,
το δάκρυ μας, η λύπη, ο στεναγμός»!
Και επιμέναμε:
«Καινούργιος χρόνος πάλι ξημερώνει
και λάμπει ο σκοτισμένος ουρανός.
Μ’ελπίδες ο Θεός να τον χρυσώνει
και να’ναι ευτυχισμένος και καλός».
Τότε έλαμψε ο σκοτισμένος ουρανός. Και ξαναστήθηκε ο τόπος στα πόδια του. Μέσα από τα ερείπια που σώρευσε η τριπλή ξενική Κατοχή και ολοκλήρωσε ο εμφύλιος σπαραγμός ορθώθηκε μια Ελλάδα της ανασυγκρότησης και της δημιουργίας με όλες τις εγγενείς αδυναμίες και τα λάθη των ηγεσιών της βέβαια.
            Με τα Μνημόνια παραδώσαμε την εθνική κυριαρχία και την εθνική περιουσία στους ξένους. Είμαστε αιχμάλωτοι στην “Ιερά Εξέταση” των δανειστών και των πολιτικών εντεταλμένων τους.
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής του Βερολίνου υπαγορεύει στην κυβέρνηση το πρακτέο και ταυτόχρονα δοκιμάζει την υποτακτικότητα της επόμενης κυβέρνησης. Οι δικοί μας «κομάτι παίρνουν επάνω» τους, φαντάζονται, και μετά τα μαζεύουν σαν βρεγμένες γάτες (επιστολή μετανοίας Τσακαλώτου).
            Εκηβόλος ο Μακαριώτατος. Λέει αλήθειες που καίνε: «Όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες και όλοι έχουμε ιδεοληψίες, αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει και, αν βουλιάξει, δεν θα γλυτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός, ούτε ο μούτσος»!
            Στην Ελλάδα, και διεθνώς, σοβεί μια διαρκώς ογκούμενη αντίδραση των λαών στις κατεστημένες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές ελίτ, οι οποίες με εργαλείο την τρισκατάρατη παγκοσμιοποίηση χαντάκωσαν τις στοιχειώδεις προσδοκίες των ανθρώπων και γιγάντωσαν τις ανισότητες. Το κατεστημένο αντεπιτιθέμενο στην εξεγερσιμότητα της κοινωνίας φωνασκεί περί λαίλαπας λαϊκισμού. Ό,τι αμφισβητεί την άρχουσα παγκόσμια αταξία ονομάζεται απαξιωτικά λαϊκισμός. Και φυσικά δεν είναι. Είναι η λαϊκή αντεπίθεση στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνική ζούγκλα.
            Η επέλαση τών social media έθεσε σε δεινή δοκιμασία την παντοδυναμία των ΜΜΕ, φέουδο παρ’ημίν των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών.
            Το καταρρέον μιντιακό σύστημα υπήρξε αξιόμεμπτο. Τα μέσα όμως κοινωνικής δικτύωσης είναι απολύτως ανεξέλεγκτα. Χωρίς δεοντολογία και κανόνες δικαίου λειτουργούν ασύδοτα.
Τα κράτη καθυστερούν να θεσπίσουν ad hoc κανόνες. Κίνδυνος τα κακά ΜΜΕ να αντικατασταθούν από τα χειρότερα social media και να πέσουμε από την Σκύλλα στην Χάρυβδη.
Μίζερη νέα δήλωση Σόιμπλε: «Η Ελλάδα χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ και καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο».
Χολή άμα και όξος απέναντί μας χύνει ο υπερυπουργός Οικονομικών της γερμανικής Ευρώπης. Η αλήθεια όμως των πραγμάτων τον αποστομώνει. Τα δάνεια, που και να μην υπήρχαν ποτέ, «τους ελευθέρους δούλους ποιεί» (Μενάνδρου, Γνώμαι μονόστιχοι). Τι κλάσμα τους έφτασε στην Ελλάδα; Τα χρεωνόμαστε, αλλά παρακρατούνται από τους διεθνείς τοκογλύφους ως τοκοχρεωλύσια. Ο Σόιμπλε γνωρίζει καλά, ότι δεκάρα δεν μας δόθηκε ως βοήθεια. Τα φορτωθήκαμε όλα έντοκα με επαχθέστατους όρους. Ενώ η Γερμανία μόνον πλούτισε από αυτά. Παράλληλα οι ξένοι διήρπασαν τον εθνικό μας πλούτο (Ελληνικό, Αεροδρόμια, Λιμάνια και φιλέτα ανυπολόγιστης αξίας).
Η κρίση φτώχυνε τα ελληνικά νοικοκυριά 40%, ενώ πλούτισε τα γερμανικά, αυστριακά, φινλανδικά 10% (Ε.Κ.Τ.).
Η Γερμανία κωφεύει στο ζήτημα των ανεξόφλητων οφειλών της προς την Ελλάδα λόγω κατοχικού δανείου και πολεμικών επανορθώσεων.
Ανθ’ημών ο Μοσκοβισί περιποιήθηκε τον Τόμσεν: «Σύμφωνα με στοιχεία από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η μέση δημόσια σύνταξη το 2013 ήταν 1.233 ευρώ τον μήνα στη Γερμανία έναντι 846 στην Ελλάδα. Και με τα υψηλότερα επιδόματα, στη Γερμανία, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη»!
Τελικά δεν θα μας αφήσουν να … αγιάσουμε: ο ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και πρόεδρος της «Τριμερούς» που συγκροτούν τις αόρατες υπερεξουσίες του πλανήτη David Rockfeller μάς προετοίμαζε ήδη από το 1999 στο Newsweek: «Κάτι πρέπει να αντικαταστήσει τις κυβερνήσεις και μου φαίνεται ότι η ιδιωτική εξουσία είναι η κατάλληλη ταυτότητα για να το κάνει»!
Υπόγειες μεθοδεύσεις και παρασκηνιακά παιχνίδια εν όψει Γενεύης, καταγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
“Ήρθαν [και ξανάρχονται] /
ντυμένοι «φίλοι» /
αμέτρητες φορές οι εχθροί μας /
 το παμπάλαιο χώμα πατώντας”. /
[Ευτυχώς μέχρι τώρα] “το  χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους” (Ελύτης).
Ο νεοοθωμανός ισλαμιστής λυσσομανά: 50.000 στη φυλακή εξ ων 100 δημοσιογράφοι, 150.000 στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι απολυμένοι, λουκέτο σε 150 ΜΜΕ. Δαιμονικά πλασμένο και εσωτερικά αποσταθεροποιημένο το καθεστώς του, πασχίζει να το εδραιώσει “συνταγματικά” ως το 2029! Το εσωτερικό του αδιέξοδο ωστόσο προσφέρεται για εξαγωγή κρίσης.
Επειδή μας την έχουν στημένη “ντυμένοι φίλοι” οι Αγγλοαμερικάνοι και προσωπικά ο Μπάιντεν που αδημονεί για το κυπριακό “οικόπεδο 10”, μακριά από την παγίδα της Γενεύης. Προτεραιότητα στον πολλαπλασιαστή της πατρογονικής μας ισχύος, την ελληνική ψυχή!


*Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: