Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

Γράφει ο Misha: «δηλ. για εσάς ο άγιος Λουκάς ο χειρουργός και ο άγιος Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς δεν είναι άγιοι επειδή ειχαν κοινωνία με την Απανταχού της γης Ορθόδοξη Εκκλησία;;;;; ΕΛΕΟΟΟΟΣ»!!!!

Δεν γνωρίζω την περίπτωση του λεγομένου αγίου Λουκά, γιατί δεν έχω διαβάσει κανένα σχετικό βιβλίο. ΄Έχω ακούσει μόνο για την ομολογιακή ζωή του τον καιρό του κομμουνισμού. Εύχομαι ο Θεός να τον κατατάξει στη Βασιλεία Του, όπως και όλους τους ανθρώπους, με τελευταίο εμένα. Το ίδιο και με τον Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς.
Εγώ εκείνο το οποίο πιστεύω είναι, ότι για να σωθεί κάποιος πρέπει να είναι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού και να μή «κοινωνεί» με τους αιρετικούς. Τώρα, αν ο Θεός, για τούς λόγους που εκείνος γνωρίζει, θέλει να σώσει κάποιον, που δεν πληροί τους όρους αυτούς, αυτό είναι δικό Του θέμα, και δεν θα δώσει λόγο σε μας.
Αλλά, ας μη επεκταθώ περισσότερο σε άλλα σημεία της παρεμβάσεως σου αδελφέ
Misha, τουλάχιστον επί του παρόντος, γιατί κούρασα πολύ τους αδελφούς, που διαβάζουν αυτά που γράφω. Tους ζητώ να με συγχωρέσουν.

Αγαπητέ μου αδελφέ Μ
isha δεν με εκπλήττουν οι απόψεις σου, με τις οποίες, όπως καταλαβαίνεις, κάθετα διαφωνώ. Δεν εκπλήττομαι όμως, γιατί «εκεί που είσαι ήμουνα»! Αυτά που πιστεύεις, τα πίστευα και εγώ κάποτε, τον καιρό της αγνοίας μου. Αυτά που λες, τα έλεγα! Και χωρίς να προφητεύω, γιατί δεν έχω κανένα διορατικό χάρισμα, «εδώ που είμαι, πιστεύω ότι μιά μέρα θάρθεις»!
Το λέω αυτό, γιατί απ’ τα κείμενά σου σχημάτισα τη γνώμη, ότι είσαι έντιμος και έξυπνος άνθρωπος! Και ενός τέτοιου ανθρώπου, θα ευλογήσει ο Θεός, να «διανοιγούν οι οφθαλμοί»! Και θα ιδεί την αλήθεια, η οποία είναι μόνο η ακαινοτόμητη και απαραχάρακτη Ορθοδοξία, που διασώζει το μικρό «λείμμα κατ’ εκλογήν χάριτος» (Ρωμ. 11.5), και είναι όσοι μετά το 1924, παρέμειναν πιστοί στην Παράδοση της Εκκλησίας, χωρίς ν' αλλάξουν τίποτε, σήμερα δε δεν έχουν "κοινωνία"ούτε με Λατίνους, ούτε με Λατινόφρονες!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.
Ο Λουκάς ο Ιατρός ΔΕΝ είναι άγιος επειδή δεν άντεξε την εξορία ( όπως εκατομμύρια απλοί λαικοί που δεν διεκδικούν κανένα τίτλο) και το 1942 προσκύνησε τον ΣΤΑΛΙΝ και την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Ο Στάλιν εκτέλεσε δεκάδες εκατομμύρια χριστιανούς στα σκοπευτήρια επειδή κατά τον ίδιο έπρεπε να δηλώσουν άθεοι και δεν το’καναν… οι ιστορικοί απλά διαφωνούν στο αν εκτέλεσε 40 η 50 εκατομμύρια Ρώσους.
Η Κομμουνιστική εκκλησία γνωστή ως Ζώσα εκκλησία, μνημόνευε αυτόν τον Διάβολο και όλο το αντίχριστο σύστημα καθώς έλεγαν:
«χαρά μας είναι η χαρά σας, και λύπη μας είναι η λύπη σας »
Δηλαδή ήταν χαρά της κομμουνιστικής εκκλησίας οι εκτελέσεις χριστιανών… και σε αυτήν την διαβολοεκκλησία εντάχθηκε και ο Λουκάς ο Ιατρός
[ Αναλυτικά άρθρα με φωτό για όποιον ενδιαφέρεται στο σαιτ Μαρτυρική Εκκλησία στην ετικέτα Κομμουνισμός ]
Περί Μαξίμοβιτς
Ο Μαξίμοβιτς χειροτόνησε τον νεοημερολογίτη αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Ιονέσκο εις επίσκοπο
Ο Θεόφιλος ήταν Ρουμάνος, ουδέποτε ήταν με το παλαιό καθώς έφυγε από την Ρουμανία για τους κομμουνιστές το 1945 και είχε ενορία νεοημ/τικη στην Αμερική στο Ντητρόιτ
Και αυτόν τον καραμπινάτο Νεοημ/τη ο «ζηλωτής Μαξίμοβιτς» τον χειροτόνησε επίσκοπο.
Επίσης χειροτόνησε εις επισκόπους 2 Νεοπασχαλίτες, τον Ευγράφιο Κοβαλέφσκυ στην Πολωνία και τον Ιάκωβο στην Ολλανδία. (Για τέτοια ακρίβεια της πίστεως μιλάμε…)
Ο Μαξίμοβιτς Εχει ΑΝΑΘΕΜΑ στο κεφάλι του από την Α’ Οικουμενική που όρισε το πασχάλιο και λίγο αργότερα και από την τοπική εν Αντιοχεία. Η «αγιοποίηση» του Μαξίμοβιτς έγκειται στο κεφάλαιο περί βιομηχανίας αγιοποιήσεων… και ειδικά των Ρώσων είναι πολύ της μόδας τελευταία, γράφε Λουκάς Ιατρός και Σεραφείμ Σόμπολιεφ, ο οποίος αποστάτησε απο την ΡΟΕΔ και προσχώρησε στο σοβιετοποιημένο Πατριαρχείο της Ζώσας διαβολοεκκλησίας.

Το σύστημα ως γνωστόν "αγιάζει τα δικά του παιδιά" (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα)