Προειδοποιεί για οργανωμένο σχέδιο εξεγέρσεων στα κέντρα φιλοξενίας των νησιών η ΕΛ.ΑΣ.

ΤΙ «ΣΗΜΑΤΑ» ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ 

Για υποκίνηση μαζικής εξέγερσης στους καταυλισμούς προσφύγων στα 5 νησιά από την Τουρκία προειδοποιεί απόρρητη αναφορά κορυφαίων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον πρωθυπουργό.

Η αποκάλυψη του απόρρητου εγγράφου έγινε χθες σε ρεπορτάζ του Γ. Καραϊβάζ στον ANT1 με την επισήμανση ότι το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί για την Άγκυρα τον υπ' αριθμόν 1 για την Ελλάδα κίνδυνο και απειλή, κάνοντας σαφή αναφορά όχι μόνο για ύπαρξη αλλά πλέον και εφαρμογή οργανωμένου τουρκικού σχεδίου.
Οι φόβοι δεν σχετίζονται ακόμα με την πιθανότητα ενός νέου πληθυσμιακού κατακλυσμού μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά. Ο κίνδυνος που κατά την άποψη τους επικρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη, επισημαίνεται στους ήδη διαμένοντες σε χώρους κράτησης και φιλοξενίας. Τις ανησυχίες εντείνουν οι συχνές καταγραφές επικοινωνιών μεταναστών από τα νησιά και την ενδοχώρα με την τουρκική πλευρά.
Οι τρεις απειλές
Η πρώτη απειλή προσδιορίζεται στους περίπου 16.500 κρατούμενους στα 5 νησιά. Μια πιθανή υποκίνηση μαζικής εξέγερσης θα προκαλέσει ανυπολόγιστου εύρους εθνική κρίση.
Η δεύτερη, σε μια επίσης οργανωμένη εξέγερση ντόμινο σε χώρους φιλοξενίας της ενδοχώρας, που σημειωτέον, οι μισές από τις οποίες έχουν κριθεί ως ακατάλληλες για περαιτέρω διαμονή μέσα σε στοιχειωδώς ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.
Η τρίτη απειλή εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, όπως λένε οι πληροφορίες των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών, πυρήνων σε όλες τις χώρες του βαλκανικού τόξου Τούρκων πρακτόρων και συνεργατών, ως παρατηρητές και συνάμα προβοκάτορες σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων πάνω στο μεταναστευτικό.
Για τα νησιά, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι για να εκτονωθεί η ένταση, σχεδιάζεται στο προσεχές μέλλον η μεταφορά περίπου 4.000 ατόμων που είναι συγκροτημένες οικογένειες με παιδιά.

http://www.politischios.gr/koinonia/proeidopoiei-gia-organomeno-shedio-exegerseon-sta-kentra-filoxenias-ton-nision-i-elas

Δεν υπάρχουν σχόλια: