Η (ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑ

Πώς ο φιλότουρκος πρωθυπουργός της Αλβανίας αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια

Σε πλήρη σύμπνοια και πιθανότατα σε συνεννόηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα διεκδικεί με πονηρό χαμόγελο τα πάντα για τη χώρα του. Ακύρωσε με τουρκική υπόδειξη τη συμφωνία Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Καταπιέζει με διάφορους τρόπους την ελληνική εθνική κοινότητα στην Αλβανία, με πρόσφατο παράδειγμα την κατεδάφιση ελληνικών οικιών στη Χειμάρρα. Ενθαρρύνει την ανθελληνική προπαγάνδα των Τσάμηδων, απογόνων των εγκληματιών πολέμου του 1941-44, και μέσω του Τσάμικου ζητήματος διεκδικεί ως αλβανική τη Θεσπρωτία. Ανακαλύπτει ανύπαρκτες μειονότητες στην Ελλάδα, συγχέοντας σκοπίμως τους Αλβανούς με τους αρβανιτόφωνους Ελληνες, τους υπερήφανους Αρβανίτες.


Στέλνει υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας, για να μοιραστούν στα Αλβανόπουλα που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία. Αμφισβητεί τώρα και την ελληνική δικαιοδοσία στο Ιόνιο, όπου η χώρα μας διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες. Ενθαρρύνει τον εθνικισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, όπου έχουν υποστεί επιθέσεις και καταστροφές πολλά ορθόδοξα σερβικά μοναστήρια. Υποδαυλίζει τις αυτονομιστικές τάσεις των αλβανικών μειονοτήτων στα Σκόπια, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Δηλώνει με υποκριτική ευγένεια ότι δεν επιδιώκει τη Μεγάλη ή Φυσική Αλβανία, αλλά συνεχάρη τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι περιέφεραν μπαλόνι με σχετικό χάρτη μέσα στο Βελιγράδι. Ο χάρτης αυτός της Μεγάλης Αλβανίας περιλάμβανε ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα.

Ταυτοχρόνως, έχει την απαίτηση η Ελλάς να υποστηρίξει την ένταξη της Αλβανίας ως πλήρους μέλους στην Ευρ. Ενωση. Με όλα αυτά φέρνει σε δύσκολη θέση τους συμπατριώτες του, οι οποίοι ζουν στη χώρα μας. Οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται φιλότιμα και προσαρμόζονται στους νόμους και στα ήθη της πατρίδας μας. Η Ελλάς πρέπει να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Α) Δεν πρόκειται να στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, αν δεν παύσει η καταπίεση των Βορειοηπειρωτών και αν δεν αποσυρθεί η προσφυγή των Τσάμηδων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Β) Θα καταγγείλει σε όλα τα διεθνή βήματα τις διώξεις κατά του Ελληνισμού, ο οποίος έχει πανάρχαιες ρίζες στη Βόρειο Ηπειρο.
Γ) Το θέμα των εξισλαμισμένων Τσάμηδων έχει λήξει με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Δωσιλόγων Ιωαννίνων το 1945. Ουδεμία περαιτέρω συζήτηση πρόκειται να γίνει από ελληνικής πλευράς.

Επίσης, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης πρέπει να ενισχύσει τις στρατιωτικές μονάδες στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Είμαι βέβαιος ότι τα σωματεία των Ελλήνων Αρβανιτών θα αντιμετωπίσουν με ιστορικά στοιχεία την ανιστόρητη προπαγάνδα του Ράμα. Μπορούν να αξιοποιήσουν και να διαδώσουν τα σχετικά μελετήματα του βαλκανιολόγου Αχιλλέως Λαζάρου και του ιστορικού ερευνητή Κώστα Καραστάθη για την ελληνική καταγωγή των Αρβανιτών.

Κωνσταντίνος Χολέβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: