ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΛΟΓΟΥΗΝ

Αδελφοί
Για άλλη μια χρονιά αρκετά παιδιά μας, χωρίς να γνωρίζουν ούτε αυτά, ούτε εμείς, θα λάβουν μέρος σε μια ειδωλολατρική εκδήλωση, γνωστή ως Χάλλογουην (Halloween) την 31ην Οκτωβρίου. Τι είναι το Χάλλογουην; Είναι μια δεισιδαιμονία που ανεπτύχθη στην Ευρώπη, πριν τη γέννηση του Χριστού μας. Οι άνθρωποι που κατοικούσαν τότε στην Ευρώπη ωνομάζοντο Κέλτες. Η θρησκεία τους ήτο η λατρεία του Σατανά. Τελούσαν συνεχώς ανθρωποθυσίες προκειμένου να εξευμενίσουν τους δαίμονες. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος ανθρωποθυσίας ήτο η καύσις ζωντανών νεαρών παιδιών επί της φωτιάς. Οι Κέλτες είχαν πολλές θρησκευτικές εορτές κατά την διάρκεια του έτους. Η πιο σημαντική ήτο της 1ης Νοεμβρίου, ημέρας που άρχιζε το νέο ημερολογιακό τους έτος. Η 1η Νοεμβρίου ήτο επίσης η ημέρα που τιμούσαν όλους τους δαίμονες και τις μάγισσες.


***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΛΟΓΟΥΗΝ...":

Θεός  φυλάξει, τη αηδία είναι αυτό το πράγμα! Γιορτή σου λέει και τρέχουν οι αφελείς να τη γιορτάσουν!  Αμη εκείνη των ευχαριστιών στην Αμερική, τί ψεύτικη γιορτή αγάπης κι αυτή! Και την υιοθετούν και ορθόδοξοι  χριστιανοί!!
Το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου οι άνθρωποι που εκτελούσαν τις θυσίες φορούσαν τις μάσκες και πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για το «trick or treating». Το κέρασμα «treating» που αναζητούσαν στη προκειμένη περίπτωση ήτο νεαρό παιδί για τη θυσία της επόμενης ημέρας. Οι σατανικές αυτές εορτές καταργήθηκαν στην Ευρώπη με την εξάπλωση του Χριστιανισμού.
Δυστυχώς εν όψει της ελεύσεως του Αντιχρίστου η σατανική αυτή λατρεία τελείται και πάλι σε μερικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά, τον περασμένο δε μήνα στην Αγγλία την νομιμοποίησαν ως θρησκεία!
Τα παιδιά μας, λοιπόν, εξερχόμενα το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου είτε με τη γνωστή κολοκύνθη του χάλλογουην, είτε μασκαρεμένα ως στοιχειά-καλλικάντζαροι (goblin) πηγαίνουν στις πόρτες, οι δε ένοικοι φιλεύουν τα παιδιά, έτσι ώστε να αποφύγουν άσχημες κατεργαριές (terrible tricks) απ’ αυτά.
Αδελφοί, εμείς ως Ορθόδοξοι έχουμε ιερό καθήκον να υπακούσωμε στη φωνή της Εκκλησίας, να κρατήσωμε και να διδάξωμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις. Σιγά-σιγά, μα σταθερά, η διάβρωσις γίνεται, το κρασί νερώνεται χωρίς να το αντιλαμβανόμεθα. Σήμερα με το Χάλλογουην, αύριο με το Valentine Day, μεθαύριο με τον εορτασμό των γενεθλίων (birthday) αντί της ονομαστικής εορτής μας, σιγά-σιγά εγκαταλείπουμε τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής και αφομοιούμεθα με το περιβάλλον. Ο θείος απόστολος Παύλος, μας προειδοποιεί: Σταθήτε στερεοί και αμετακίνητοι και κρατείτε σφικτά τις παραδόσεις, που έχετε διδαχθή (B. Θεσ/κεις Β:15).


ΟΧΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΑΣ  ΣΤΟ  ΧΑΛΛΟΓΟΥΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: